Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Εντατικοί έλεγχοι του Τμήματος Εμπορίου τον Αύγουστο-τα αποτελέσματα

Δεκάδες έλεγχοι για την πάταξη του παραεμπορίου, της διακίνησης προϊόντων χωρίς παραστατικά, αλλά και την αντιμετώπιση περιπτώσεων τυχόν εξαπάτησης καταναλωτών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα εστίασης, έγιναν τον τελευταίο ενάμιση μήνα από το Τμήμα Εμπορίου Αγρινίου, της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Συνολικά 50  έλεγχοι έγιναν για το παραεμπόριο σε επαγγελματίες, πλανόδιους πωλητές κλπ και βεβαιώθηκαν δώδεκα παραβάσεις. Επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα ενώ δεσμεύτηκαν και προϊόντα όπως οπωρολαχανικά και διάφορα είδη που διακινούν μικροπωλητές.

17 έλεγχοι έγιναν για παραβάσεις του νόμου 4177 σχετικά με παραστατικά, τιμολόγια,  δελτία αποστολής. Εκεί όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις (ελλιπή στοιχεία κλπ)  , σε τέσσερις συνολικά  περιπτώσεις, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ελέγχθηκαν ακόμη 16  πρατήρια υγρών καυσίμων και πάρθηκαν οκτώ δείγματα αμόλυβδης βενζίνης και πετρελαίου, που εστάλησαν για ανάλυση στην Χημική Υπηρεσία. Δεν διαπιστώθηκαν ζητήματα με “πείραγμα’ αντλιών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Επίσης έλεγχοι έγιναν σε έξι πρατήρια πώλησης υγραερίου, όπου δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις.
Τέλος σε συνεργασία με την Χημική Υπηρεσία, ελήφθησαν οκτώ δείγματα αλκοολούχων ποτών από καταστήματα εστίασης.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται.
 http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο