Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Κ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ: Σε επαγρύπνηση ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων καύσης Βιομάζας και Βιοαερίου στην ΚΑΤΟΥΝΑ και στη θεση ΓΟΥΡΓΟΥΒΛΗ ΘΥΡΡΕΙΟΥ

Ανακοίνωση Κ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

         Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της περιοχής σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα σχετικά με τις εξελίξεις με την εγκατάσταση των μονάδων παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου με σκοπό τη συμπαραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ισχύος (500 kWel)», που  γίνεται στη θέση «Φραξούλι», ΔΚ Κατούνας, ΔΕ Μεδεώνος, Δ. Ακτίου-Βόνιτσας, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και η δεύτερη Μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά ισχύος 1 MW», που γίνεται  στη θέση «Γούργουβλη», ΔΕ Ανακτορίου, Δ. Ακτίου-Βόνιτσας, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Ο μύθος της ανάπτυξης και των πολλών θέσεων εργασίας με αυτό το έργο  καταρρίπτετε από την ίδια την απόφαση που αναφέρει επί λέξη : Ανάγκες προσωπικού: Σε πλήρη ανάπτυξη αναμένεται να απασχολούνται 2 άτομα (1 τεχνικός και 1 διοικητικός υπάλληλος).
        Εξάλλου  υπάρχει πείρα στην περιοχή μας  με ανάλογα παραμύθια νέων θέσεων εργασίας όπως έλεγαν με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας θέση Γρίνα. Όπου εκεί αυτή την στιγμή στην κυριολεξία δουλεύει ένας μόνο εργαζόμενoς και αυτός με  ελαστικές μορφές απασχόλησης.
        Κανείς δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Η Δημοτική Αρχή του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας (Η επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας έδωσε θετική εισήγηση για την κατασκευή της πρώτης μονάδας και αρνητική για την δεύτερη) απαιτείται να πάρει άμεσα θέση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.
Δεν είναι τυχαίο πως το τελευταίο διάστημα αυξάνεται το ενδιαφέρον από επιχειρηματίες παραγωγής ρεύματος με καύσιμο βιομάζα, βιοαέριο στο νομό μας, και συγκεκριμένα στη περιοχή της ∆.Ε. Φυτειών, ∆. Ξηροµέρου, Π.Ε. Αιτωλ/νίας» 4 μονάδων.
          Το δεδομένο αυτό αποκαλύπτει το στρατηγικό σχεδιασμό του κεφαλαίου για την περιοχή.       Επιπλέον, επιβεβαιώνει τη μεθόδευση επιβολής λύσεων που δε θα σέβονται ούτε τον άνθρωπο, ούτε το περιβάλλον, ούτε τις τοπικές κοινωνίες, ούτε τη χωροθέτηση εγκαταστάσεων και την επιλογή μεθόδων με επιστημονικά κριτήρια. Ένα μόνο στόχο έχουν αυτοί οι σχεδιασμοί: ασύδοτη κερδοφορία των επενδυτών.
      Έτσι, στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματιών της ενέργειας, ανοίγει επικίνδυνος δρόμος για μαζικές αλλαγές στις χρήσεις γης με σοβαρές αρνητικές περιβαλλοντικές συνέπειες και πολλαπλές δυσμενείς επιπτώσεις για τους κατοίκους της περιοχής.

«ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ
ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ».....



       Επίσης είναι άξιο αναφοράς για να θυμούνται οι παλαιότεροι (ιδιαίτερα αυτοί που έχουν επιλεκτική μνήμη και θυμούνται ότι τους συμφέρει) και να μαθαίνουν οι νεότεροι ότι για όποιο περιβαλλοντικό έγκλημα έγινε στη περιοχή μας μόνο το ΚΚΕ και η δημοτική του παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξαν και ενημέρωσαν έγκαιρα για όλα αυτά τα ζητήματα. Τα αντιπάλεψαν με όλα τα μέσα, όταν τα άλλα κόμματα, δημοτικές,περιφερειακές αρχές και παρατάξεις, δεν έβγαζαν τσιμουδιά και πολλές φορές βάζανε πλάτη για να υλοποιηθούν αυτά τα περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Παραθέτουμε μια σειρά από πρωτοβουλίες που το ΚΚΕ ανέδειξε έγκαιρα και έφερε αυτά τα θέματα στη βουλή (πατήστε στoυς συνδέσμους):
1)-19/11/2012 Ερώτηση του ΚΚΕ για «επενδυτικές παρεμβάσεις» στον Αμβρακικό κόλπο (AUDIO)


2)-Σχετικά με την οικολογική καταστροφή από εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας θέση Γρίνα
·-28/1/2013 ΚΚΕ: Ερώτηση για την οικολογική καταστροφή από εγκατάσταση φωτοβολταϊκώνστο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας θέση Γρίνα, όταν ήταν ακόμα στο ξεκίνημα αυτό έγκλημα

·-12/2/1013 ΚΚΕ: Επίκαιρη Ερώτηση για την οικολογική καταστροφή από φωτοβολταϊκάστο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας θέση Γρίνα

·- 15/02/2013 Ν. Μωραΐτης: Η κυβέρνηση δεν απαντά στη Βουλή και σιγοντάρει περιβαλλοντικό έγκλημα (VIDEO)

·- 20/2/2013 ΚΚΕ: Επανακατάθεση Επίκαιρης για την οικολογική καταστροφή από εγκατάσταση φωτοβολταϊκώνστο δήμο Ακτίου – Βόνιτσας θέση Γρίνα

· -22/2/2013 Ν. Μωραΐτης: Περιβαλλοντικό έγκλημα από εταιρεία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στην Αιτωλοακαρνανία (VIDEO)

3)-Σχετικά το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΛΤΙΝΗ

·- 13/05/2013 Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας καλεί σε λαϊκή συνέλευση με θέμα: ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΑΚΙ ΚΟΥΚΟΥΜΙΤΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΛΤΙΝΗ
· - 15/05/2013 ΚΚΕ: Ερώτηση για το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας

4)-Σχετικά με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου σταΑκαρνανικά όρη

· -3/9/2013 Ερώτηση του ΚΚΕ για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο δήμο Άκτιου – Βόνιτσας


· -8/9/2013 ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ: Περιβαλλοντικό έγκλημα η εγκατάσταση αιολικού πάρκου στα Ακαρνανικά όρη



5)- 21/5/2015 Το ΚΚΕ κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή των κατοίκων Αυλακίου με την οποία διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την κατασκευή και λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος στην τοποθεσία Δαφνοζωνάρα-Σανίδι,
6)-26/5/2016 Το ΚΚΕ Κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ στη Βουλή το ψήφισμα διαμαρτυρίας των κατοίκων Χρυσοβίτσας για την αποτροπή εγκατάστασης μονάδας βιομάζας

7) - 23/5/2017 Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις Ελληνικές Αλυκές

8) -29/5/2017 Το ΚΚΕ κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου σχετικά με τη μεταβίβαση των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε στο Υπερταμείο και ζητούν την ικανοποίηση των αιτημάτων της απόφασης.

9) -31/7/2017 Το ΚΚΕ  Κατέθε ΑΝΑΦΟΡΑ το κείμενο της Επιτροπής Αγώνα Μόνιμων Κατοίκων Οικισμού Γουργουβλής Τοπικής Κοινότητας Θυρρείου, με το οποίο καταδικάζονται η καταστροφή του περιβάλλοντος και η αλλαγή χρήσης γης για την κερδοφορία των εταιρειών και ζητείται να μην εγκατασταθούν σταθμοί παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά στη περιοχή.

ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο