Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ως πότε θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους;

Για μια ακόμη φορά η Ελληνική κοινωνία παρακολουθεί μάλλον απαθής την είδηση ότι «ροτβάιλερ κατασπάραξε ένα παιδί»! Αδρανής και θολωμένη από το ρεύμα των καιρών που προσπαθεί να φέρει τα πάνω κάτω και να βαφτίζει το ανώμαλο «φυσιολογικό»…

Κι ας έχουν περάσει παρά ελάχιστοι μήνες από την προηγούμενη δολοφονική επίθεση των σκυλιών -της ίδιας ράτσας- σε ένα 5άχρονο παιδί στην Κοζάνη και ακόμα λιγότεροι από την επίθεση άλλων σκυλιών σε έναν ανθρωπάκο που πήγε να βγάλει το μεροκάματο και παραλίγο να το πληρώσει με τη ζωή του!

Κι ας είναι ένα ακόμη θύμα, αυτό το κοριτσάκι, αυτό το μωρό το μόλις ..............
20 μηνών, πριν από το επόμενο… Γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα υπάρξει και επόμενο θύμα. Θύματα για να είμαστε ακριβείς, ειδικά, όσο όλοι απλά παρακολουθούμε το… θρίλερ που εκτυλίσσεται εμπρός στα μάτια μας!

Κάποιοι θα πουν απλά ότι τα θύματα ήταν άτυχα. Είναι άλλο όμως η τύχη κι άλλη η εγκληματική αμέλεια. Το ειδεχθές ΕΓΚΛΗΜΑ, πλέον, μιας ολόκληρης κοινωνίας με τη στάση που κρατάει στη σχέση ανθρώπων και ζώων, στο βωμό της δήθεν «φιλοζωίας» που εξελίσσεται σε δολοφονία. Με θύματα, επαναλαμβάνουμε, παιδιά… Κι αυτό δεν το χωράει ο νους μας…

Η φύση λένε πως εκδικείται… Και δυστυχώς την εκδίκησή της, την πληρώνουν συνήθως οι αδύναμοι. Τα παιδιά. Όσο βιάζουμε το αυτονόητο, τη λογική, τόσο θα βρίσκουμε μπροστά μας τις συνέπειες των πράξεων μας.

Ως πότε θα δεχόμαστε τη διαστρέβλωση της πυραμίδας άνθρωπος-ζώο-φυτό;

Ως πότε θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους;

Ως πότε δεν θα σεβόμαστε ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που (δικαιολογημένα όπως αποδεικνύεται) τα φοβούνται;

Μήπως τελικά πρέπει να πέσει θύμα επίθεσης κάποιος «γνωστός» για να ευαισθητοποιηθούμε και να λάβουμε τα μέτρα μας ως κοινωνία και κράτος;

Επιτέλους κάποιος πρέπει να κάνει κάτι! Όχι σήμερα, αλλά χθες !

newsbomb

5 σχόλια:

  1. Το αρθρο ειναι αποτυχημένο οπως ειναι το newsbomb και οσους κοινοποιουν αρθρα απο αυτο!το σκυλί δεν ηταν αδεσποτο,αρα ειναι ευθηνη καθαρα του ιδιοκτητη εφοσον δεχεστε την "πυραμίδα:ανθρωπος,ζωα,φυτα"...φταιει ο ιδιοκτητης και μονο αυτος!ειχα και εχω πολλα σκυλια και καθως ειναι "φυλακες" ποτε δεν τα αφησα με παιδια! προφανως θα επιτεθουν σε οποιονδηποτε δεν γνωριζουν γιατι ετσι τα εμαθα!Ετσι μεριμνω για αυτο!το θεμα ειναι αν θα εφαρμοστουν ποτε οι νομοι για την κακοποιηση ων ζωων και οχι το αναποδο....καλως ή κακως το ανθρωινο ειδος ειναι το χειροτερο ζώο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "προφανως θα επιτεθουν σε οποιονδηποτε δεν γνωριζουν γιατι ετσι τα εμαθα!Ετσι μεριμνω για αυτο!"

    Η ΑΜΥΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, Ή ΑΜΟΛΑΝΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,
    ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΙΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειναι ανοϊτο η πολιτια να υπακουϊ στους υποτηθεμενους φυλοζωους και να επιβαλη πηνες σε οσους κακοποιουν τα ζωα και ιδιετερα τα σκυλια που οκαθε κυριος η κυρια περιφερη στους δρομους,παρκα, πλατιες,κοινοχρηστους χωρους πολικατοικιων γεμηζοντας τους με ναρκοπεδια(ακαθαρσιες) χαρην της μοδας που επικρατη τα τελευτεα χρονια στους νεοελληνες και ελληνιδες.Για τους κυριους αυτους δεν υπαρχουν νομοι;Περιφερουν τα σκυλια μεσα στις πολικατοικιες και τρομαζουν τα παιδια οταν συναντιωνται στις σκαλες και τα ασανσερ ;Η πολιτια τη κανη ;ολα στην τυχη τους; βεβαια τασκυλια εχουν και μεγαλες γλωσες και μπορουν να προσφερουν και αλες υπυρεσιες στα αφεντικα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι ανοϊτο η πολιτια να υπακουϊ στους υποτηθεμενους φυλοζωους και να επιβαλη πηνες σε οσους κακοποιουν τα ζωα και ιδιετερα τα σκυλια που οκαθε κυριος η κυρια περιφερη στους δρομους,παρκα, πλατιες,κοινοχρηστους χωρους πολικατοικιων γεμηζοντας τους με ναρκοπεδια(ακαθαρσιες) χαρην της μοδας που επικρατη τα τελευτεα χρονια στους νεοελληνες και ελληνιδες.Για τους κυριους αυτους δεν υπαρχουν νομοι;Περιφερουν τα σκυλια μεσα στις πολικατοικιες και τρομαζουν τα παιδια οταν συναντιωνται στις σκαλες και τα ασανσερ ;Η πολιτια τη κανη ;ολα στην τυχη τους; βεβαια τασκυλια εχουν και μεγαλες γλωσες και μπορουν να προσφερουν και αλες υπυρεσιες στα αφεντικα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο