Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Εκείνοι που φεύγουν. Χρήστος Αθανασίου Τάσης, Συνταξιούχος Στρατιωτικός.


Του Νίκου Θ. Νταή.
σ. Συμβολαιογράφος.

Έφυγε από κοντά μας πρόσφατα ο αγαπητός συμπατριώτης μας Ηπειρώτης από τα Γιάννενα και κηδεύτηκε στο τόπο καταγωγής του στο χωριό Μεγάλο Περιστέρι Ιωαννίνων ο Χρήστος Αθανασίου Τάσης, Συνταξιούχος Στρατιωτικός (Αντισυνταγματάρχης).
Με τον αλησμόνητο Χρήστο μας συνέδεε όχι μόνο η Ηπειρώτικη μας καταγωγή, αλλά και στενή οικογενειακή φιλία, καθόσον ο Χρήστος ήταν γαμπρός από την αδελφή του Βαγγελιώ του μακροχρόνιου εκλεκτού οικογενειακού μου φίλου Κων/νου Νικολάου Μακρυγεώργου, συν/χου Δασκάλου και του αείμνηστου Γρηγορίου Νικολάου Μακρυγεώργου, Εφοπλιστή.......

Ο Χρήστος με την οικογένεια του είχε μόνιμη κατοικία στη πόλη των Ιωαννίνων, αλλά δεν ξεχνούσε και τα πλησίον του Μύτικα και Κανδήλα Αιτ/νίας, τόπο καταγωγής της πιστής και αφοσιωμένης, σεμνής και ενάρετης συζύγου του Βαγγελιώς, το γένος Νικολάου Μακρυγεώργου και στην οποία Κανδήλα διέθετε ιδιόκτητη κατοικία.
Ο Χρήστος έχοντας στο πλευρό του και την Ακαρνάνα σύζυγο του Βαγγελιώ, δημιούργησαν μία άριστη οικογένεια και έδωσαν μόρφωση στις αποκατεστημένες σήμερα δύο θυγατέρες τους, Νάνσυ, Αρχισυντάκτρια στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντένα» και στην Λαμπρινή, καθηγήτρια Αγγλικών.
Ευτύχησε στις τελευταίες στιγμές της ζωής του να καμαρώσει τον εγγονό του από την κόρη του Λαμπρινή, Βασίλειο Παπαβλασόπουλο, αριστούχο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Συμμετέχοντας ειλικρινά οικογενειακά στο πένθος των οικογενειών Τάση – Μακρυγεώργου, εκφράζουμε τα πλέον θερμά μας συλλυπητήρια, στον δε αλησμόνητο Χρήστο ευχόμαστε να είναι πανάλαφρο το χώμα της Ηπειρώτικης πατρικής γης, που τον δέχτηκε στην παγερή αγκαλιά της.
Άσβεστη και αξέχαστη η μνήμη σου αγαπητέ μας Χρήστο.

Μύτικας Αιτ/νίας

Νίκος Θ. Νταής
Σ. Συμβολαιογράφος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο