Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

ΜΥΤΙΚΑΣ: Περιμένοντας το ασθενοφόρο για μιάμιση ώρα!

    Σαββατοκύριακο. Καλοκαίρι.... Οι παραλίες στα δυτικά παράλια της Αιτωλοακαρνανίας βουλιάζουν από κόσμο. Όμως τα Κέντρα Υγείας της περιοχής είτε δεν εφημερεύουν, είτε δεν έχουν ασθενοφόρο. Και η ανθρώπινη ζωή κρίνεται από το αν το ασθενοφόρο που θα κληθεί από το Αγρίνιο ή το Μεσολόγγι θα προλάβει το όποιο περιστατικό προκύψει.
      Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη και στις (24/7) στο Μύτικα. Ευτυχώς με όχι δυστυχή κατάληξη. Και αυτό γιατί, ένα 7χρονο παιδί κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από πνιγμό, καθώς την ώρα που έπεσε στο θάλασσα, έχασε τις αισθήσεις του. Χάρις την επέμβαση γιατρών που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή ως παραθεριστές, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο 7χρονο παιδί, χρειάστηκε όμως σχεδόν μιάμιση ώρα να έρθει ασθενοφόρο από το Αγρίνιο και να παραλάβει το παιδί. Και αυτό γιατί το Κέντρο Υγείας στο Μύτικα δεν εφημέρευε (εφημερεύει εξάλλου μόνο πέντε ημέρες το μήνα), ενώ στο κοντινό Κέντρο Υγείας Αστακού δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο........



       Με τις ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στην Υγεία, ανάλογα περιστατικά δεν συμβαίνουν για πρώτη φορά. Και ενδεχομένως όσο κι αν αν όλοι το απεύχονται είναι πολύ πιθανό ότι θα συμβούν και στο μέλλον και ενδεχομένως να μην έχουν την ευτυχή κατάληξη που είχε το συμβάν στο Μύτικα με τον 7χρονο. 
    Το παράδοξο της υπόθεσης όμως είναι ότι ενώ είναι γνωστό στους αρμοδίους φορείς πως ο πληθυσμός της περιοχής τα Σαββατοκυρίακα του Ιουλίου και Αυγούστου πολλαπλασιάζεται, δεν έχει γίνει καμία κίνηση εξορθολογισμού των εφημεριών και της ετοιμότητας των ασθενοφόρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι για τον τρέχοντα μήνα οι πέντε εφημερίες του Κέντρου Υγείας Μύτικα έχουν εξαντληθεί από τις 12 κιόλας του μηνός. Ενώ μόνο μια από τις πέντε εφημερίες πραγμοποιήθηκε μέσα σε Σαββατοκύριακο, που η περιοχή δέχεται χιλιάδες επισκέπτες.
         Κάτοικοι και φορείς της περιοχής είναι ανάστατοι, όχι μόνο γιατί κινδυνεύουν να χαθούν ζωές που φυσικά είναι το πρώτιστο, αλλά γιατί από τέτοιους είδους περιστατικά δυσφημίζεται και υποβαθμίζεται ολόκληρη η περιοχή. Και πως να μην είναι έτσι, όταν η ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών θα κριθεί από το αν τύχει να βρίσκεται κοντά στο συμβάν που θα προκύψει κάποιος παραθεριστής – γιατρός;

Πηγή: http://www.agrinioculture.gr

1 σχόλιο:

  1. θα υπαρξει αντιδραση μονον οταν ακριβινει ο φρεντο καπουτσινο.
    για το ιατρειο ποιος να νιαστει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο