Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ανοικτή επιστολή Νίκου Θ. Νταή προς 6ης Υ.ΠΕ: Να επανέλθει ο οδηγός του ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Μύτικα. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές!

Του Νίκου Θωμά Νταή

     Το πρόβλημα της έλλειψης οδηγού Ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Μύτικα, συνέχεια και κατ΄ εξακολούθηση, δεν έπαψα ποτέ να θέτω υπ’ όψη των εκάστοτε αρμοδίων Υπηρεσιών και τελευταία υπ’ όψη της νέας αρμόδιας Υπηρεσίας 6ης Υ.ΠΕ, τόσο σε συχνές τηλεφωνικές μου επικοινωνίες, όσο και με δημοσιεύματά μου.
   Με μία αδικαιολόγητη, αψυχολόγητη και ανάλγητη απόφαση του πρώην Διοικητού του Νοσ/μείου Μεσολογγίου "ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ" (ας μνημονεύσω και το όνομα του Ηπειρώτη ιδρυτή και ευεργέτη, που από του τόκους των καταθέσεών του στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, εισπράττει ακόμη και σήμερα το Νοσ/μείο τούτο), στο οποίο υπάγονταν το Κ.Υ. Μύτικα, ο οδηγός του ασθενοφόρου με μόνιμη οργανική θέση στο Κ.Υ. Μύτικα, μετατέθηκε στο Κ.Υ. Αστακού, όπου μεταφέρθηκαν και τα αυτοκίνητα, ασθενοφόρο και ημιφορτηγό, Δωρεές αντίστοιχα της οικογένειας ΧΙΩΝΗ και Κων/νου Αυδή προς το Κ.Υ. Μύτικα και όχι στο Κ.Υ. Αστακού.....



    Κατόπιν πιέσεων και απειλών περί ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ των Δωρεών, η 6η Υ.ΠΕ. επανέφερε το ασθενοφόρο, ενώ το ημιφορτηγό και ο οδηγός παραμένουν μέχρι σήμερα στο Κ.Υ. Αστακού.
      Κατά την τελευταία επίσκεψη του Υποδ/του της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Ζαμπάρα στο Κ.Υ. Μύτικα που συνοδεύονταν από κλιμάκιο Μηχανικών της 6ης Υ.ΠΕ. και από την ανάδοχο του έργου αποπεράτωσης των εργασιών του νέου κτιρίου του Κ.Υ. Μύτικα, του τονίσαμε τους κινδύνους που εγκυμονεί η έλλειψη οδηγού ασθενοφόρου για την περιφρούρηση της Υγείας των κατοίκων της περιοχής του τ. Δήμου Αλυζίας και του συμπλέγματος των δύο έναντι μας δύο νησιών Καλάμου και Καστού με πληθυσμό 5000 κατοίκους περίπου που τους θερινούς μήνες τριπλασιάζεται.

Κύριε Υποδ/τά, Συμπατριώτη κ. Μιλτιάδη Ζαμπάρα.
      Η κατάσταση είναι δραματική και λίαν επικίνδυνη ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ από τους κινδύνους που διατρέχει η Υγεία του ντόπιου και ξένου πληθυσμού. Αυτές τις ημέρες συνέβησαν δύο θάνατοι, ο ένας όταν μία λουόμενη συντοπίτισσα στην παραλία του Μύτικα έχασε τις αισθήσεις της και απεβίωσε και ο άλλος στην γειτονική Κανδήλα, όταν άλλος συμπατριώτης μας αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τη ζωή του κι αυτός. Τυχαία δύο Ελβετοί γιατροί, βοηθούμενοι από την Νοσηλεύτρια του Κ.Υ. Ελένη Γκλιάτη διέσωσαν έναν ανήλικο που ενώ κολυμπούσε, βγήκε στη παραλία αναίσθητος και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ.
      Γιατρός δεν υπήρχε στο Κ.Υ. ούτε οδηγός ασθενοφόρου για την μεταφορά τους σε πλησιέστερο Νοσοκομείο αν κρίνονταν απαραίτητο. Έχουμε χρεία άλλων μαρτύρων της τραγικότητας και της αγωνίας που ζούμε; ΛΥΠΗΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ! Η ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ της χώρας μας σε όλο το με ΜΕΓΑΛΕΙΟ της. "Φρίξον ήλιε"!
Πού είναι οι γιατροί; Πού είναι ο οδηγός του Ασθενοφόρου;

     Μια επιπλέον συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι ότι δυσφημείται και ο τουρισμός της περιοχής μας. Κάθε βράδυ στο λιμάνι του Καλάμου σταθμεύουν 80 και πλέον κότερα, στου Καστού 50 και πλέον, ενώ 50 και πλέον είναι μεταξύ Επισκοπής Καλάμου και Μύτικα και δίνουν μία οικονομική ανάσα στα επαγγέλματα. Η περιοχή μας έχει γίνει πολυεθνικός τόπος παραθερισμού με μεγαλύτερη τουριστική κίνηση από τον Αστακό, αφού διαθέτει απέραντες και πανέμορφες παραλίες με τα απείρου φυσικού κάλλους καταπράσινα νησιά μας Κάλαμο και Καστό.
       Κουράστηκα κ. Ζαμπάρα να σας υπενθυμίζω τα φλέγοντα και επείγοντα παραπάνω προβλήματα του Κ.Υ. Μύτικα.

Σας επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά και είναι ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ: 
1)-Να επαναφέρετε τον οδηγό στην μόνιμη οργανική του θέση στο Κ.Υ. Μύτικα.
2)-Να μεταθέσετε εδώ τον ντόπιο Μυτικιώτη οδηγό του ασθενοφόρου, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Αυτή τη δεύτερη λύση σας πρότειναν και πολλοί παρευρεθέντες κάτοικοι στην τελευταία σας επίσκεψη στο Μύτικα.
      Δεν είναι νοητό και δίκαιο στο Κ.Υ. Αστακού να υπηρετούν τρεις οδηγοί ασθενοφόρου και στο Κ.Υ. Μύτικα ΚΑΝΕΝΑΣ! Λίγη ευαισθησία και σεβασμός στο δικαίωμα προστασίας της Υγείας του κόσμου δεν υπάρχει; Ρωτάει ο κόσμος:
  • Εσείς διοικείτε ή το παντός βαθμού και ειδικότητας προσωπικό των Κ.Υ.; 
  • Η περιφρούρηση της Υγείας του κόσμου τίθεται σε δεύτερη μοίρα;
  • Εμείς λέμε όχι! Είναι ΠΡΩΤΙΣΤΗ! Είναι ΥΠΕΡ ΑΝΩ ΟΛΩΝ!
  • Το Κ.Υ. ΑΝΗΚΕΙ στο ΛΑΟ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ και η φωνή του είναι ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ.
  • ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ για το Κ.Υ. Μύτικα. Είναι ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ!
  • Έχουμε ΧΡΕΟΣ και όλοι εμείς να το ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ!


Μύτικας Ιούλιος 2016

Νίκος Θ. Νταής
σ. Συμβολαιογράφος

5 σχόλια:

  1. και γιατι ο ντόπιος οδηγός κι όχι ένας εκ των τριών οδηγών που υπάρχουν στο Κ.Υ Αστακού ; η υπηρεσία του Κ.Υ Αστακού για να έχει τους οδηγούς στον Αστακό κάτι θα ξέρει καλύτερα... οσο για τον " τουρισμό" στον Καστό , Κάλαμο κ.λπ εγω θα έλεγα το κράτος να φέρει ΟΛΟΥΣ τους γιατρούς απ΄το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας !!! ήμαρτον , δεν είναι το κέντρο του κόσμου οι 15 μέρες "τουριστικής " περιόδου , που θάλεγα υπερβάλλει ο κατά τ΄άλλα αξιότιμος επιστολογράφος σας , γιατί και μείς στην "Ιερουσαλήμ" κατοικούμε και τα βλέπουμε τα πράγματα πως είναι. Εδω κατατστράφηκε ( πτώχευση) το κράτος και εμεις έχουμε απαίτηση να έχουμε στο χωριό μας ολες τις υπηρεσίες που εκ των πραγμάτων - πανελλαδικά- αυτές βρίσκονται στα αστικά κέντρα και όταν αυτά έχουν και τις δέουσες υποδομές, που στον Μύτικα φυσικά και δεν υπάρχουν. κι ο νοών νοήτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ σας στο Κ.Υ στο μύτικα και δεν σου γράφουν ούτε τα φάρμακα μετά τις 10 το πρωί ας λύσουν πρώτα αυτό που είναι το ποιο καθημερινό και μετά τα υπόλοιπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα δύο περιστατικά με το παιδάκι και την ηλικιωμένη πρέπει να έγιναν πρωί που ήταν ο γιατρός του μύτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πει κ η παλαιρος με τον 10πλασιο κοσμο κ χωρις γιατρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο γιατρός του Κ.Υ Μυτικα που είναι;
    Ποτε παει για δουλεια,ποτε εφημερευει,ποσο πληρωνεται;
    Mυτικιώτες ξυπνάτε.
    Όσο για τον οδηγο,παρτε τον πίσω,εδω ολη μέρα βολτες κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο