Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Πως σχολιάζουν οι Αγρινιώτες τα στοιχεία του ΙΚΑ, σύμφωνα με τα οποία 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μισθό ακόμα και 100 ευρώ!

Αμοιβές ακόμα και 100 ευρώ το μήνα στον ιδιωτικό τομέα!
Η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι από απογοητευτική έως και θλιβερή και δυστυχώς αυτό αποδεικνύεται και με επίσημα στοιχεία που σχετίζονται με εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για όλο το πολιτικό, οικονομικό, και κοινωνικό στερέωμα.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ, 126.956 εργαζόμενοι αμείβονται με μικτό μηνιαίο μισθό ακόμα και 100 ευρώ! Συνολικά 343.760 εργαζόμενοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό από 100 έως και 400 ευρώ μικτά, ενώ ο μέσος μισθός κυμαίνεται από 100 έως 400 ευρώ μικτά. Για την μερική απασχόληση οι αποδοχές είναι μεταξύ 400 ευρώ, έως 420 μικτά το μήνα! Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, ο αριθμός των εργαζομένων στην Ελλάδα που αμείβεται με μισθούς έως και 510 ευρώ μικτά ανέρχεται σε 432.033 άτομα.  Σύμφωνα με τα δεδομένα αυτά οι έλληνες εργαζόμενοι είναι νεόπτωχοι και είναι υποχρεωμένοι να απασχολούνται για μερικά ευρώ την ημέρα, λίγες ημέρες την εβδομάδα ή για λίγες ώρες την ημέρα.
Οι περισσότεροι Αγρινιώτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον και την οικονομία της χώρας και θεωρούν πως οι μισθοί, οι συντάξεις και οι αμοιβές θα μειωθούν περαιτέρω, ενώ, την ίδια στιγμή αρκετοί πολίτες θεωρούν ότι όλοι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, διαφορετικά δεν θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις. Όλοι όμως εστιάζουν κυρίως στη νεολαία και σε όσους εισάγονται για πρώτη φορά στον εργασιακό «στίβο», αφού αυτοί είναι η κινητήριος δύναμη που θα «δώσει» συντάξεις, μισθούς και θα στηρίξει και το μέλλον της χώρας σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο και όχι μόνο.....


Ο Μίμης Παναγόπουλος επισήμανε στη «Σ» ότι «η νεολαία σήμερα είναι στον πάτο και δεν θα δει εύκολα ανάσταση με αυτούς που μας κυβερνούν και μας κυβέρνησαν παλιότερα. Οι αμοιβές θα μειωθούνε περισσότερο όχι μόνο στη νεολαία, αλλά σε όλες τις ηλικίες. Δεν υπάρχουν Έλληνες σήμερα. Έχουμε μείνει απομεινάρια. Ποιος να μας υπερασπιστεί;»
Μίμης Παναγόπουλος
Ο Χρήστος Λαχανάς σημείωσε πως «είναι λυπηρό να αμείβετε η εργασία, κυρίως των νέων με τόσα χαμηλά ποσά. Αυτό το φαινόμενο τους εμποδίζει να κάνουν το δικό τους ξεκίνημα, να ζήσουν αυτόνομα, ενώ αν κρίνω από την εποχή ασφαλώς και θα μειωθούν οι αμοιβές και στις υπόλοιπες ηλικίες και σε όλους τους εργασιακούς κλάδους, πλην των νεοεισαχθέντων στον εργασιακό στίβο».
Χρήστος Λαχανάς
Ο Κύριλλος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται αυτό και αν αποτελεί την εξαίρεση ή ο κανόνας, αλλά νομίζω ότι είναι υπερβολικοί οι αριθμοί αυτοί. Όμως, οι αμοιβές όλων των εργαζόμενων πλέον είναι πολύ χαμηλές σχετικά με τα προηγούμενα χρόνια. Υπάρχουν και χώρες που οι εργαζόμενοι παίρνουν πολύ λιγότερα χρήματα από εμάς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγκρινόμαστε με αυτές τις χώρες, αλλά ούτε με το παρελθόν. Σήμερα τα χρήματα που παίρνουμε είναι λίγα. Η οικονομία όμως είναι σαν ελατήριο. Κάποτε δηλαδή θα εκτιναχθεί και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».
Κύριλλος Παπαδόπουλος
Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα «Συνείδηση»
http://sinidisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο