Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ξεκάθαρη απάντηση της Ιφιγένειας Μαντζάνα προέδρου συλλόγου Βονιτσάνων στο Διονύση Χόρτη

    Η νέα πρόεδρος του Συλλόγου Βονιτσάνων «Ο Αμβρακικός» Ιφιγένεια Μαντζάνα με μία λιτή, ξεκάθαρη ανακοίνωση αλλά και συνάμα συναινετική, απαντά στον Διονύση Χόρτη. 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΝΤΖΑΝΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΒΟΝΙΤΣΑΝΩΝ, ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΧΟΡΤΗ 

     Αναφορικά με τα αναγραφόμενα του τ. προέδρου των εν Αθήναις Βονιτσάνων Συλλόγου «ο Αμβρακικός» στον τοπικό τύπο «Ξηρόμερο news» και τα αναρτηθέντα σχόλια στο Διαδίκτυο  περί «παράνομου», «πλαστού» και  «παράτυπου» εκλεγέντος νέου  Δ.Σ μετά από τις αρχαιρεσίες του συλλόγου που διεξήχθησαν την 20η Δεκεμβρίου 2015 στην Αθήνα, προτιμώ να μην απαντήσω ως νέος πρόεδρος του Δ.Σ. για το προφανές...
       Ας του θυμίσω απλώς πώς εξελέγη ως πρόεδρος και συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αυτοαποκαλείτε πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου.
  'Ισως δεν θάπρεπε να αναφερθώ καν σε αυτό διαφυλλάττοντας το κύρος και την αξιοπρέπεια των μελών του Συλλόγου τα οποία για δυό μήνες τουλάχιστον βομβαρδίζονται από τις δηλώσεις-καταγγελίες-διαμαρτυρίες του ανωτέρω μέλους του Συλλόγου. Όσο αφορά την διαδιακασία των εκλογών της  20/12/2015 έχω να προσθέσω τα παρακάτω:......



   Ο τ. πρόεδρος προκάλεσε τις προαναφερθείσες εκλογές πρόωρα και αφού αυτές διενεργήθηκαν απολύτως νόμιμα, προφανώς επειδή το αποτέλεσμά τους δεν ήταν αναμενόμενο και ευνοϊκό για τον ίδιο λόγω μη εκλογής του στο νέο Δ.Σ ξεκινά ένα πόλεμο λασπολογίας σε βάρος του νέου Δ.Σ και συνεχίζει με προκλητικό τρόπο να διαχειρίζεται παράτυπα τη σελίδα facebook του Συλλόγου με την ιδιότητα του προέδρου!
         Πρέπει να υπάρχει η στοιχειώδης σοβαρότητα! Άς σταματήσει λοιπόν να προβάλλει τόσο έντονα την εμμονή του για το «προεδριλίκι» και ας σταματήσει να καταφέρετε με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για το νέο Δ.Σ. 
        Ας φροντίσει να παραδώσει τη σφραγίδα του Συλλόγου την οποία παρανόμως παρακρατεί, αφού σύμφωνα με το άρθρο15, παρ.β. του καταστατικού η εν λόγω σφραγίδα πρέπει να φυλάσσεται από τον Γ. Γραμματέα και με την οποία είναι πιθανόν να προβαίνει σε ενέργειες χρησιμοποιώντας την εκ μέρους του Συλλόγου στον οποίο είναι πλέον απλό μέλος.

       Κλείνοντας, θέλω να τονίσω πως είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που παίρνω θέση και ομολογώ πως δεν προτίθεμαι να ενθαρρύνω περαιτέρω  διάλογο θεωρώντας τον άσκοπο και ανούσιο και ούτε  να αντιπαρατίθεμαι με οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου. Χαιρετίζω ασφαλώς και στηρίζω κάθε προσπάθεια για εποικοδομητικό διάλογο που θα στοχεύει  στη  σωστή λειτουργία του Συλλόγου στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του.

Η Πρόεδρος    
των εν Αθήναις Βονιτσάνων «ο Αμβρακικός»
Ιφιγένεια Α. Μαντζάνα

16 σχόλια:

  1. Αγαπητή κα Πρόεδρε και λοιπά μέλη που αγαπάτε το σύλλογο, σταματήστε επιτέλους να ρίχνετε νερό στο μύλο, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Ο κος Χρόνης να παραδώσει τη σφραγίδα του συλλόγου, διαφορετικά να ζητήσετε δικαστική συνδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή πως,χωρίς νόμιμα χαρτιά δεν μπορεί κανένας να δώσει τίποτα.....

      Διαγραφή
    2. Προς ανώνυμο 1.26'....τώρα κάνεις οτι δεν καταλαβαίνεις ή πραγματι δεν καταλαβαίνεις; ξεκόλλα είπαμε.

      Διαγραφή
  2. Κυρία συμφωνούμε αλλά πρέπει να υπερασπιστείτε και την αξιοπρέπεια του νέου συμβουλίου. Ζητείστε να παρατηθούν τα μέλη που δεν είχαν την στοιχειώδη συνείδηση στο να παρευρίσκονται στις διαδικασίες εκλογής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραία τα πράγματα εσείς εκλεγήκατε με λάθος διαδικασίες αφήστε και εμάς να κάνουμε το ίδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η φωτογραφία της Βόνιτσας θα ήταν φανταστική εάν ΔΕΝ ήταν από επεξεργασία(photoshop)
    O ήλιος προβάλει μέσα από σύννεφα στο μέσω του ουρανού (κοντά στο μεσημέρι) και τα φώτα στο φανάρι αναμμένα μεσημεριάτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 9:27 Άλλος ρίχνει νερό στο μύλο γιατί δεν λέει ακόμη να χωνέψει το αποτέλεσμα... Η λύση είναι μια: Να μην ασχολείται κανένας μαζί του μπας και σταματήσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαστε εκτός θέματος,η ανακοίνωση αυτή φάσκει και αντιφάσκει.Δείχνει ξεκάθαρα πως δεν έχετε σχέση με τον σύλλογο,δεν έχετε βάθος και δεν γνωρίζετε τα γεγονότα.Εκτός και εάν θέλετε να παραπλανήσετε το κοινό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η πρόεδρος τα είπε όλα. Λιτή, λακωνική, χωρίς εκθέσεις ιδεών, πολυλογίες και θεατρινισμούς! Στηρίζουμε τη νέα πρόεδρο καθώς και όποιον θέλει να προσφέρει με ανιδιοτέλεια στο σύλλογο δείχνοντας σεβασμό στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, την πίστη μας και γενικά όσα κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας και όχι από οργανώσεις του εξωτερικού που μάχονται όλα τα παραπάνω. Όσο για τα υπόλοιπα... κουβέντα να γίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Χόρτη,θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση και θα ήθελα μια ειλικρινή απάντηση από εσάς χωρίς υπεκφυγές! Επειδή στο παρελθόν έχετε κατηγορήσει κόσμο εδώ και τους έχετε κολλήσει την ταμπέλα του Χριστιανο ταλιμπάν, του θρησκευτικά μισαλλόδοξου, του ρατσιστή κλπ επειδή θεωρείτε ότι σας πολεμούν για τα πιστεύω της οργάνωσης στην οποία ανήκετε,θα ήθελα να μου απαντήσετε στην εξής υποθετική ερώτηση: Ας υποθέσουμε οτι σε μια περιοχή ζοyν, εργάζονται σαν κανονικοί άνθρωποι μάρτυρες του ιαχωβά και αποφασίζουν κάποια στιγμή να φτιάξουν έναν σύλλογο, όπου θα μπορούσε οπoιοσδήποτε να είναi υποψήφιος! Ερώτημα: Θα δέχονταν μάρτυρες του ιαχωβά να έχουν πρόεδρο στο σύλλογό τους έναν Χριστιανό Ορθόδοξο; Παρακαλώ απαντήστε μου στο ερώτημα για να έχουμε όλοι μας μια ορθή εικόνα!
    ΥΓ1 Ξέρω ότι θα το διάβάσετε! Μην αποφύγετε την απάντηση!!!!
    ΥΓ2 Ξηρόμεροnews ελπίζω να το δημοσιεύσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Anebaste ola ta sxolia,oti thelete anebazete sas parakolouthoume.Giati stirizete monompanta kai den ta dixnete ola sto lao ayta poy grafontai,den exeta dikaiosini san ....blooook.Lipamai.....kirioiiiii.Ti exete na fofithite esis apo ayta poy toys lene....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γράψε ελληνικά 2:33 .... Δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω. Δεν ξέρω αγγλικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Α' μέρος
    Θα θέσω μερικά απλά ερωτήματα στη κ. Ματζάνα που φάσκει και αντιφάσκει με το θέμα του διαλόγου. Από την μία λέει " δεν προτίθεμαι να ενθαρρύνω περαιτέρω διάλογο θεωρώντας τον άσκοπο και ανούσιο και ούτε να αντιπαρατίθεμαι με οποιοδήποτε μέλος του Συλλόγου" και ακριβώς παρακάτω λέει "Χαιρετίζω ασφαλώς και στηρίζω κάθε προσπάθεια για εποικοδομητικό διάλογο". Κάντε τότε μονόλογο αφού θεωρείτε άσκοπο και ανούσιο τον διάλογο, γιατί ο σωστός διάλογος εμπεριέχει και την αντιπαράθεση.
    Γράφετε " 'Ισως δεν θα έπρεπε να αναφερθώ καν σε αυτό διαφυλλάττοντας το κύρος και την αξιοπρέπεια των μελών του Συλλόγου ...κ.λ.π". Αφού ενδιαφέρεστε τόσο πολύ για όλα αυτά, γιατί αναφερθήκατε? Είστε δήθεν υπεράνω λοιπόν, γιατί κάνατε ακριβώς το ίδιο. "Οι εκλογές διενεργήθηκαν απολύτως νόμιμα". Εξηγήστε μας πώς ορίζετε εσείς το απολύτως νόμιμο? Εσείς που πριν τις εκλογές δεν είχατε παρουσιαστεί ούτε μια φορά στον σύλλογο? ´Οταν η υποψηφιότητά σας ουσιαστικά ήταν παράνομη, αφού θα έπρεπε σύμφωνα πάντα με το καταστατικό, να συνεδριάσει το Δ.Σ και να εγκρίνει τις υποψηφιότητες? Μήπως και αυτό δεν το γνωρίζατε ή μήπως σκόπιμα το παραβλέψατε? Γιατί δεν αναφέρεστε στα άρθρα που δεν σας έδιναν το δικαίωμα να είστε υποψήφια? Σας θυμίζω απλώς πώς εκλεγήκατε ως πρόεδρος (γιατί κατά πως φαίνεται έχετε επιλεκτική μνήμη) και συνεχίζετε ακόμα και σήμερα να αυτοαποκαλείστε πρόεδρος του εν λόγω Συλλόγου.
    Λυπάμαι που στην συγκεκριμένη συνέλευση ήσασταν γραμματέας της τριμελούς εφορευτικής επιτροπής αλλά και της γενικής συνέλευσης και την στιγμή που δεν είχε ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, τα δύο από τα τρία μέλη της εφορευτικής αποχώρησαν δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δεν συμφωνούσαν με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και πως με την αποχώρησή τους δεν είχαν πρόθεση να νομιμοποιήσουν τις εκλογές που είχαν μετατραπεί σε παρωδία. Εσείς τότε, βάση καταστατικού οφείλατε να διακόψετε την διαδικασία. Αλλά συνεχίσατε την καταμέτρηση με την βοήθεια άλλων που δεν είχαν καμία σχέση με την εφορευτική, (αν αυτό δεν είναι παράνομο και παράτυπο τότε τι είναι?)γιατί το αποτέλεσμα για σας ήταν ευνοϊκό και αναμενόμενο.
    Ποιός από τους δύο λοιπόν έχει εμμονή με το προεδριλίκι? Αυτός που υποχρεώθηκε σε πρόωρες εκλογές ενώ θα μπορούσε να παραμείνει? ή εσείς που νομιμοποιήσατε τα παράνομα? Τότε τι λόγο ύπαρξης έχει για σας σε μια συνέλευση ο πρόεδρος της συνέλευσης , η εξελεγκτική επιτροπή και η εφορευτική επιτροπή, όταν τους απαξιώνετε με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο? Γιατί αναλάβατε την ευθύνη να διεκπεραιώσετε μια διαδικασία, την στιγμή που με την στάση σας αποδείξατε περίτρανα ότι δεν γνωρίζατε ούτε τις βασικές αρχές του καταστατικού?
    Ανήκουστο για μια πρόεδρο συνέλευσης να μην γνωρίζει ότι με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας όλες οι εφορευτικές επιτροπές ΠΑΝΤΟΥ, υποχρεούνται να υπογράφουν και να παραδίδουν άμεσα το πρακτικό, επικυρώνοντας έτσι το αποτέλεσμα. Μου κάνει εντύπωση πως το άρθρο για την παραχώρηση της σφραγίδας το γνωρίζετε, αλλά επιδεικτικά αποφεύγετε να αναφέρετε τι υποχρεούστε εσείς να είχατε είδη προσκομίσει για να έρθει στην κατοχή σας. Αλλά και για τα άρθρα που έχουν σχέση με τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών και για το ποιοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε μια τέτοια ψηφοφορία, έχετε απόλυτο σκοτάδι. Δεν μπορεί κάποιος που βλέπει φως να μπαίνει και έτσι απλά να ψηφίζει. Δεν είμαστε τριτοκοσμική χώρα για να κάνει ο καθένας ότι θέλει, είμαστε η χώρα που γέννησε την δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Β' μέρος
    Σας προκαλώ δημόσια, αν εσείς έχετε την στοιχειώδη σοβαρότητα να μου απαντήσετε ευθέως στα εξής: Α) Ποιος υπέγραψε το πρακτικό, αφού από την επιτροπή είχατε μείνει μόνο εσείς? και β) Πως είναι δυνατόν να υποστηρίζετε ότι έχετε στην κατοχή σας το πρακτικό που σας νομιμοποιεί με τις υπογραφές των δυο μελών που αποχώρησαν? Μετά το πέρας της διαλογής των ψηφοδελτίων δεν υπήρχε επιτροπή, (εκτός αν θεωρείτε ότι μόνο η δική σας υπογραφή αρκεί ) για να το υπογράψει, και να ανακηρύξει τους επιτυχόντες, όπως όφειλε να πράξει!
    Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχουν οι υπογραφές στο έγγραφό σας, από άτομα που έχασαν το δικαίωμα υπογραφής αποχωρώντας παρουσία όλων , από την διαδικασία πριν αυτή ολοκληρωθεί? Πως θα νομιμοποιήσουν υπογράφοντας κάτι που δεν είδαν? Αυτό είναι πέρα για πέρα παράνομο και αν δεν το γνωρίζετε, αυτό επισύρει εισαγγελική παρέμβαση.
    Πώς γίνεται να αυτοαποκαλείστε πρόεδρος ενός συλλόγου όταν δεν έχετε καταθέσει και δεν έχετε εμφανίσει πουθενά το παραπάνω υποχρεωτικό έγγραφο το οποίο σας νομιμοποιεί? Σας προκαλώ επίσης να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία με το επίμαχο έγγραφο! Δεν σας ζήτω το Ε9 της φορολογικής σας δήλωσης για να το αρνηθείτε αλλά, σας ζητώ κάτι που αφορά τον Σύλλογο και είστε υποχρεωμένη να το γνωστοποιήσετε, στα μέλη που αποδέχτηκαν την πρόσκλησή σας και σας τίμησαν με την ψήφο τους. Εσείς έχετε δημιουργήσει όλη αυτή την κατάσταση με το να μην καταθέτετε πουθενά , εδώ και δύο μήνες περίπου αυτό το έγγραφο. Μα τι περιμένετε επιτέλους? Διαφυλάξτε με έργα το κύρος και την αξιοπρέπεια των μελών του Συλλόγου όπως υποστηρίζετε, και δώστε τις απαντήσεις που σας ζητώ όπως οφείλεται να κάνετε. "Ένας άνθρωπος χωρίς λόγια είναι ένας άνθρωπος χωρίς σκέψη"(John Steinbeck) .
    Και για όσους θα βιαστούν να πουν ότι είμαι ο κ. Χόρτης (προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να υποβιβάσουν την αντίθετη άποψη του καθενός εδώ μέσα), σας απαντώ ότι ο Σύλλογος δεν είναι μόνο η κ. Μαντζάνα , ο κ. Χόρτης και ο κ. Μπρούμος αλλά είμαστε κι εμείς που έχουμε γνώμη, άποψη και κάθε δικαίωμα να την εκφράσουμε.
    Ο άνθρωπος που εκφράζει πάντα την γνώμη του , την επιδοκιμασία ή την αποδοκιμασία μου τεκμηριομένα πορεί να επηρεάσει πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτόν που παραμένει αμέτοχος , που σιωπά ή απ’ αυτόν που πάντα αποδοκιμάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 2:33 Δυστυχώς στο μπλογκ αυτό πέφετι πολύ λογοκρισία... Μετά γράφουν άρθρα με τίτλο :Ποιοί είμαστε... Δυστυχώς λογοκρίνουν και ανεβάζουν σχόλια κατά το δοκούν... Θα σου πρότεινα κάτι! Κατ αρχάς γράφε στα ελληνικά! Αν είσαι Έλληνας και αγαπάς την Ελλάδα. Κατά δεύτερον αν θέλεις να γράψεις κάτι και βλέπεις ότι εδώ λογοκρίνεται, μπορείς να το γράψεις στην αντίστοιχη ανάρτηση του άρθρου στο facebook! Βέβαια εκεί η ανωνυμία χάνεται και θα πρέπει επώνυμα να μας πεις τη γνώμη σου! Έχεις το θάρρος της ΕΠΩΝΥΜΗΣ άποψης; Αν ναι καλώς, αν όχι κάτσε και παρακάλα τους να ανεβάσουν τα σχόλιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο