Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

600 γεννήσεις στη Μαιευτική του νοσοκομείου Αγρινίου


       Αριθμός ρεκόρ, «ασύλληπτος» για τα ισχύοντα των περασμένων ετών, όταν οι κάτοικοι της περιοχής απαξίωναν την άριστα λειτουργούσα κλινική και επέλεγαν ιδιωτικά μαιευτήρια, εσχάτως και των Πατρών, …επειδή είχαν την πολυτέλεια να το κάνουν!

        Συλλαμβάνουν οι γυναίκες και γεννάνε. Μέχρι πρότινος, η συντριπτική, σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία επέλεγε ιδιωτική κλινική, εσχάτως δε είχε γίνει της μοδός η Αχαϊκή πρωτεύουσα και οι εκεί ιδιωτικές κλινικές για τον τοκετό.
    Στη Μαιευτική του νοσοκομείου Αγρινίου, μην κοροϊδευόμαστε, πήγαιναν οι ανασφάλιστοι, οι αλλοδαποί, οι ROMA και οι μη έχοντες άλλη επιλογή. Άγνωστο γιατί είχε τόσο απαξιωθεί η εν λόγω κλινική, η οποία πάντα λειτουργούσε υποδειγματικά. 
      Οι καιροί άλλαξαν όμως. Και σήμερα η Μαιευτική του νοσοκομείου Αγρινίου μετράει 600 γεννήσεις έως τώρα, αριθμός «ασύλληπτος» τα προηγούμενα χρόνια, όπως με έμφαση επεσήμανε και ο ίδιος ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, στον οποίο απευθυνθήκαμε.......


  
     Συνολικά, όπως στη «Συνείδηση» έχουμε αναλυτικά παρουσιάσει σε σχετικό ρεπορτάζ, η κίνηση στο νοσοκομείο τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε κατά ποσοστό που τείνει να φτάσει στο 40%. 
     Με τους ίδιους, μονίμως και δικαίως συχνά διαμαρτυρόμενους, ήρωες γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Ανάλογου ποσοστού είναι η αύξηση και στη Μαιευτική. Πέρυσι, οπότε και πάλι υπήρχε αύξηση σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, κατεγράφησαν περί τις 450 γεννήσεις. Φέτος, όπως προαναφέραμε, ήδη μετράμε περισσότερες από 600 γεννήσεις… 
     Αναμενόμενο ίσως, αφού σήμερα δεν συμφέρει ούτε να πεθάνεις… όχι να γεννήσεις, που σημαίνει χαρά και ευτυχία για εκείνη τη μέρα, απίστευτα έξοδα και τρελό τρέξιμο για όλες τις υπόλοιπες!

       Οφείλουμε, ωστόσο,  να επισημάνουμε ότι η απαξίωση της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου κατά το παρελθόν, ουδόλως είχε να κάνει με ζητήματα κακής λειτουργίας. Αντιθέτως, η εν λόγω κλινική λειτουργούσε πάντα υποδειγματικά, με εμπειρότατους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και με εξοπλισμό ικανό να αντιμετωπίσει δύσκολες περιπτώσεις… ενίοτε και εκείνες που από ιδιωτικές κλινικές διακομίζονταν σ’ αυτή.
        Η άρνηση πολλών Αγρινιωτών και κατοίκων της ενδοχώρας να εμπιστευτούν τη Μαιευτική του νοσοκομείου, είχε περισσότερο να κάνει με τη νοοτροπία που είχε καθιερωθεί. Αυτή άρχισε ίσως εξ ανάγκης να αλλάζει, λόγω της κρίσης και της αδυναμίας πολλών πολιτών να απευθυνθούν στην «αγορά», σταδιακά όμως γίνεται κοινή πεποίθηση ότι η Μαιευτική του Νοσοκομείου δεν υστερεί.
       Και σήμερα υπάρχουν γυναίκες που δεν καταφεύγουν μόνο για τον τοκετό, αλλά εμπιστεύονται τη συνολική ιατρική παρακολούθησή τους στους ιατρούς του νοσοκομείου, καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 
        Για περισσότερα στοιχεία ρεπορτάζ και για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, έχοντας τις γενικές πληροφορίες απ’ τον διοικητή κ. Δημητρογιάννη, απευθυνθήκαμε και στον διευθυντή της Μαιευτικής… ο οποίος υπήρξε άκοσμα αρνητικός, διαβλέποντας σκοπιμότητες (!!!) στο ρεπορτάζ προβολής της Κλινικής και του έργου της και απειλώντας με μηνύσεις αν δημοσιεύσουμε κάτι. 
      Δυστυχώς δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε… την όλη συμπεριφορά, ούτε και λογικά να προσεγγίσουμε τη στάση του κ. διευθυντή. Υποχρεωτικά όμως το ρεπορτάζ τελειώνει εδώ.

Πηγή: Εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

1 σχόλιο:

  1. ναι ειχαν μια μεγαλομανια καποιοι. ενδικτικο ειναι πως αν γινοταν κατι στην ωρα του τουκετου αναπαντεχο , η ετοιμόγεννη και παλι θα μεταφερόταν στο νοσοκομειο . προσωπικά εγω ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο την μαιευτική κληνικη του αγρινιου . υπαρχουν βεβαια και καποια γεγονοτα που δεν μου αρεσαν καθολου , αφου την τελεταια φορα και ενω η γυναικα μου βρισκοταν στο μηχάνημα που διαβαζει τους χτυπους του μωρού , καποια στιγμη η καρδια του παιδιου σταματησε . τρεξαμε πανικοβλιτοι να ειδοποιησουμε την γιατρο που αναγκαστικα η γυναικα , εκανε την καθημερινη επισκεψη στις λεχωνες . εξω απο την πορτα βρισκοταν ενας γιατρος μαιευτήρας. οταν του ειπανε οι δικοι μου τι συνεβαινε , αυτος απλα απαθεστατος γυρησε και ειπε οτι δεν ειναι αυτος υπευθηνος για την γεννα . εκεινη την στιγμη η γιατρος που μαλον την ειχαν ειδοποιησει τρεχωντας εβγαζε τα παπουτσια της και ντυνόταν καθως ετρεχε με τα χειρουργικα ρουχα . το μωρακι ηταν λουροδεμενο στον λαιμο . τελικα εγεινε αμεση καισαρική και το παιδι καθως και η γυναικα μου σωθηκαν . αν ακουγεται σαν καταγγελια αυτο που λεω για αυτον τον αναισθητο γιατρο , λιγο με ενδιαφερει , μιας και υπαρχουν μαρτηρες πολλοι που ηταν στο περιστατικο . δεν κινηθηκα νομικα γιατι τοσο λεπτα θεματα που βαζουν σε κινδηνο το παιδι σου και την γυναικα σου δεν νομιζω οτι ειναι λυση τα δικαστηρια .
    παντος αν πάθαινε κατι ενας απο τους δυο σιγουρα δεν θα ειμουνα εδω να γραφω . και τελος δημοσια να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στην κυρια λιακοπουλου , η γιατρος που ξεγεννησε και τα δυο μου παιδια . ενας αριστος επηστημονας ,με πληρη επίγνωση στην δουλεια της . και παλι την ευχάριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο