Η οργή ξεχειλίζει στους κατοίκους του Καραϊσκάκη Ξηρομέρου, καθώς η καθημερινότητά τους υποβαθμίζεται συστηματικά από την εγκατάλειψη των υποδομών. Στο επίκεντρο της κριτικής βρίσκεται η κατάσταση των ρολογιών νερού, με τις εικόνες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το ρεπορτάζ μας να προκαλούν σοκ.....
Από την αυτοψία που πραγματοποιήσαμε, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος του προβλήματος. Τα ρολόγια νερού, αντί να είναι προστατευμένα και εύκολα προσβάσιμα για καταμέτρηση, βρίσκονται «βυθισμένα» σε λάκκους γεμάτους λάσπη, χώμα και σκουπίδια.
Εικόνες Ντροπής: Λάσπη, Σκουπίδια και Διαρροές
Σε πολλές περιπτώσεις, όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές φωτογραφίες, τα ρολόγια είναι κυριολεκτικά θαμμένα κάτω από τόνους χώματος, καθιστώντας αδύνατη την ανάγνωση των ενδείξεων. Άλλα είναι καλυμμένα από στρώματα λάσπης, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για την υγιεινή και την ασφάλεια του δικτύου.
«Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο νερό καταναλώνουμε, ούτε αν οι λογαριασμοί που πληρώνουμε είναι σωστοί. Είναι απαράδεκτο να ζούμε σε τέτοιες συνθήκες», δηλώνει εξοργισμένος κάτοικος της περιοχής. «Έχουμε απευθυνθεί επανειλημμένα στους αρμόδιους φορείς, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, ούτε έχει γίνει καμία ενέργεια για την αποκατάσταση της κατάστασης».
Κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία και Σπατάλη Νερού
Η εγκατάλειψη των ρολογιών νερού δεν αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα. Η συσσώρευση λάσπης και βρωμιάς γύρω από τις συνδέσεις αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του νερού, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Επιπλέον, οι πιθανές διαρροές που μπορεί να υπάρχουν κάτω από το χώμα δεν γίνονται αντιληπτές, οδηγώντας σε σπατάλη ενός τόσο πολύτιμου πόρου.
Αίτημα για Άμεση Παρέμβαση
Οι κάτοικοι του Καραϊσκάκη Ξηρομέρου ζητούν την άμεση παρέμβαση του Δήμου και της αρμόδιας υπηρεσίας ύδρευσης. Απαιτούν τον καθαρισμό και την αποκατάσταση των ρολογιών νερού, καθώς και τη λήψη μέτρων για την προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες και τη συσσώρευση βρωμιάς.
Είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίζει την πρόσβαση σε καθαρό και ασφαλές νερό, καθώς και τη σωστή λειτουργία των υποδομών. Η κατάσταση στο Καραϊσκάκη Ξηρομέρου αποτελεί δείγμα αδιαφορίας και αμέλειας, που πρέπει να τερματιστεί άμεσα.



ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΧΩΡΙΑΝΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ,ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΟΤΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ,ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΡΗΞΑΝΕ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΧΩΡΙΑΝΕ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Η ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΡΗΞΑΝ ΣΤΗΝ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ,ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΘΑ ΞΕΔΙΨΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΙΝΑΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΚΑΙ ΜΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΡΑΖΟΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΝΑ ΠΛΕΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο τα ρολόγια υδρομέτρησης είναι χάλια ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι σε άριστη κατάσταση?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ άκου πως το παίζουν το κόλπο τα καλόπαιδα . επειδή ντρέπεται να γράφει ο ίδιος διος συνεργάζεται με τους υπόλοιπους να αναδημοσιεύει τις συκοφαντίες . Εννοείται επι πληρωμή . εχω και στοιχεία αν θες να στα δώσω
ΑπάντησηΔιαγραφήγιατι εχουν οργη οι κατοικοι του Καραϊσκάκη .Το θεμα ειναι απλο,εαν ειναι τα φρεατια ιδιωτικα να τα καθαριζουν οι ιδιοκτητες,οπως και εαν μετα απο αυτη την κατασταση εχουν βλαβη ή αγοραζουν ενα υδρομετρο και το τοποθετουν αναφερωντας την αλλαγη ή ζηταν απο το δημο να τους το αλλαξει με το αναλογο κοστος που θα επιβαρυνθουν στον λογαριασμο.Εκτος και φωναζουμε για το θεαθηναι
ΑπάντησηΔιαγραφή