Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2025

ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνονται δυο χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών όπου 57 αθώοι άνθρωποι, οι περισσότεροι στο άνθος της ζωής τους έπεσαν θύματα δολοφονίας από το ίδιο τους το κράτος.....


Δυο χρόνια μετά η θλίψη είναι διάχυτη στην Ελληνική κοινωνία και η οργή ξεχειλίζει καθώς η απαίτηση για δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, δεν προχωρά όπως θα έπρεπε αλλά αντιθέτως διαπιστώνουμε πράξεις που προκαλούν πολλά ερωτηματικά, καθυστερήσεις ανεξήγητες και σκανδαλώδεις παραλείψεις αφού ακόμα και σήμερα εμφανίζονται από το πουθενά νέα στοιχεία, όπως βίντεο κλπ.

Με όλα όσα έρχονται καθημερινά στο φως της δημοσιότητας δημιουργείται σε κάθε ελεύθερα σκεπτόμενο πολίτη η αίσθηση της συγκάλυψης.

Ταυτόχρονα παραμένει το αίσθημα της ανασφάλειας στην Ελληνική κοινωνία για τις μετακινήσεις με το τραίνο καθώς ενώ έχουν περάσει δυο ολόκληρα χρόνια ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί τα στοιχειώδη έργα για την ασφαλή μετακίνηση σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας πράγμα που σημαίνει ότι μόνο από τύχη δεν έχει συμβεί ξανά μια παρόμοια τραγωδία.

Και μέσα σε αυτό το καταθλιπτικό περιβάλλον που βιώνουμε τα δυο τελευταία χρόνια η υποκρισία των κυβερνώντων έχει ξεπεράσει κάθε όριο πολιτικής γελοιότητας.

Πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κάποιος το γεγονός ο υπεύθυνος υπουργός μεταφορών Κ. Καραμανλής να έχει υποβάλλει την παραίτηση του από υπουργός, που γίνεται αποδεκτή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και αντί ο πρωθυπουργός να τον στείλει οριστικά σπίτι του, τον επιβραβεύει χρίζοντάς τον ξανά υποψήφιο βουλευτή, ο οποίος επανεκλέγεται και κυκλοφορεί στο κοινοβούλιο σα να μην έχει συμβεί τίποτα. Ο εμπαιγμός της Ελληνικής κοινωνίας σε όλο του το μεγαλείο.

Με όλα αυτά που συμβαίνουν είναι άξιοι σεβασμού και θαυμασμού οι συγγενείς των θυμάτων για τον αγώνα τους, την ψύχραιμη στάση τους και την υπομονή τους.

Μέσα στον αβάσταχτο πόνο τους οι γονείς που έχασαν τα παιδιά τους και παλεύουν για δικαιοσύνη και την τιμωρία των υπεύθυνων πρέπει να αντέξουν και τις αήθεις επιθέσεις από τα ακροδεξιά κοράκια της κυβέρνησης που δείχνουν πλέον το αληθινό τους πρόσωπο που έκρυβαν πολύ καλά.

Οι κυβερνώντες με την αλαζονική συμπεριφορά τους διαπράττουν Ύβριν, για αυτό και δεν θα αργήσει η Νέμεσις.

Ο αγώνας κάθε πατέρα και κάθε μάνας για να μάθουν την αλήθεια για τον θάνατο των παιδιών τους, για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι είναι ιερός.

Σε αυτόν τον αγώνα που είναι και δικός μας αγώνας είμαστε όλοι μαζί.



Για τη Συμμαχία Πολιτών

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο