Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2025

ΟΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ-ΑΠΕΡΓΙΑ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!
ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ, ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΕΚΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!....

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι στο νομό μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, με πολύμορφες κινητοποιήσεις, με μπλόκα, συλλαλητήρια με τα τρακτέρ και μέσα στις πόλης, εδώ και σχεδόν ένα μήνα δίνουμε αγώνα παλεύοντας για την επιβίωση, για το δικαίωμά μας να παράγουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας.

Χαιρετίζουμε από την πλευρά μας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης που στηρίζουν τα αιτήματά μας και που μας συμπαραστέκονται, μη επιτρέποντας στην κυβέρνηση να δημιουργήσει κλίμα «κοινωνικού αυτοματισμού» σε βάρος του αγώνα μας.

Η πάλη μας για την επιβίωση της αγροτιάς συνδέεται και με το δικαίωμα του λαού μας να έχει φθηνά και υγιεινά προϊόντα για την διατροφή του και την κάλυψη άλλων βιοτικών αναγκών του.

Η λαϊκή συμπαράσταση εκφράστηκε μαζικά και στο μεγάλο συλλαλητήριο με τρακτέρ που πραγματοποιήσαμε στις 19 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη, κόντρα στην απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση να το απαγορεύσει.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας, τα οποία όλοι πλέον αναγνωρίζουν πως είναι λογικά και δίκαια. Αυτό έπραξε και στη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των μπλόκων με κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών στις 14 Φλεβάρη.

Βεβαίως, κάτω από την ισχυρή αγωνιστική πίεση των μπλόκων, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να υποσχεθεί κάποια επί μέρους μέτρα, τα οποία εμείς χαρακτηρίσαμε «ψίχουλα». Ο κυβερνητικές υποσχέσεις, χωρίς, μάλιστα, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αφορούν σε:

· Αναπλήρωση εισοδήματος μόνο όσων έχουν υποστεί ζημιές στην παραγωγή πάνω από 30% σε σχέση με το 2023 και όχι για όλα τα προϊόντα.

· Χρονική επιμήκυνση της κυβερνητικής απόφασης για την τιμή του αγροτικού ρεύματος, η οποία είχε ληφθεί στη διάρκεια των περσινών μπλόκων και 6μηνιαίοι λογαριασμοί στους αγρότες.

· Θεσμοθέτηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων με ενδεχόμενο αύξησης των διαθέσιμων ποσών και πιθανό επαναπροσδιορισμό της ποσότητας πετρελαίου που απαιτείται για κάθε καλλιέργεια.

· Μείωση του ισχύοντος πλαφόν για τη χορήγηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων σε κάποια προϊόντα.

Εμείς δεν υποτιμούμε κανένα κέδρος μας όταν έρχεται ως αποτέλεσμα των αγώνων μας κι αυτό, άλλωστε, είναι μια ακόμα απτή απόδειξη πως δεν ισχύσουν τα περί «αναποτελεσματικότητας των αγροτικών αγώνων» που υποστηρίζουν οι κάθε λογής επικριτές και συκοφάντες του αγροτικού κινήματος.

Όμως, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τα «ψίχουλα», όπως ζητούν από μας οι κυβερνώντες, επικαλούμενοι τα διαβόητα «δημοσιονομικά όρια», τα οποία ισχύσουν για τους αγρότες και τους άλλους εργαζόμενους, αλλά δεν ισχύουν για τους επιχειρηματίες που χρηματοδοτούνται αφειδώς από το κράτος.

Βγήκαμε μαζικά και δυναμικά στα μπλόκα ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες και εμπόδια, όπως:

Ø Το κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας που καλλιεργούν οι εκάστοτε κυβερνώντες και τα διάφορα «τσιράκια» τους με τον ισχυρισμό ότι τάχα οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα.

Ø Τα παραπλανητικά ψεύδη της κυβέρνησης που διέδιδε ότι έχει, ήδη, λύσει πολλά αγροτικά προβλήματα και πως έχει τη βούληση να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας.

Ø Τις κυβερνητικές φοβέρες πως αν πάμε με τα τρακτέρ στα μπλόκα θα μας αντιμετωπίσει με τα ΜΑΤ και τα αγροτοδικεία.

Ø Τα πονηρά τάματα από αυτόκλητους «σωτήρες» που μας ψιθύριζαν στ’ αυτιά πως η λύση στα προβλήματά μας δεν θα έρθει με τους αγώνες, αλλά μέσα από κυβερνητικές εναλλαγές, που τις ζήσαμε πολλές φορές, όμως, αντί τα προβλήματά μας να λιγοστεύουν, αυγαταίνουν.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με διάφορες μορφές πάλης και με τον ίδιο στόχο: Την ικανοποίηση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων μας.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός, η συμμετοχή μας μαζί με όλο το λαό στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις για το έγκλημα των Τεμπών στις 28 Φλεβάρη. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου στις 10:30πμ, στην κεντρική πλατεία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στο νομό.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο