Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Μια αναδρομή στα χρόνια της "Αστραπής Μαχαιράς" γύρω στο 1975.


πηγη facebook Pinelopi Gkouma

 Η θρυλική "Αστραπη", είναι η ποδοσφαιρική ομάδα του Μαχαιρά από τη δεκαετία του 1930. 

Σε μία καταγραφή των αναμνήσεων της ομάδας ο κ. Χ.Ν.Κουβελης(http://artpoeticacouvelis.blogspot.com) είχε γράψει την Ιστορία της ομάδας μέσα από τις μνήμες των ανθρώπων.
Συγκεκριμένα γράφει, στην αρχή να θυμηθείς είναι δύσκολο, έπειτα σιγά - σιγά όλο και περισσότερα θυμάσαι.


Σάββατο μεσημέρι 12 Σεπτεμβρίου 2009. Ο Πάπα - Κώστας Παπατρεχας [94 χρ] έπινε τον καφέ του στο καφενείο του Νίκου Λιαμη, πολύ παλιός παίχτης της "Αστραπης", τον ρωτήσαμε για την ομάδα, σιγά - σιγά θυμήθηκε κι άρχισε να διηγείται [αποσπασματικά και με κενά στα γεγονότα, "που να θυμάσαι"] .
Έπειτα ήρθε ο μπάρμπα Λευτέρης ο Κουβελης [80 χρ], αυτός τα πιο πολλά που θυμήθηκε ήταν για την "μικρότερη ομάδα" [σε ηλικία] που διαδέχτηκε τους παλιότερους.
Την άλλη ήμερα ο Τακης Ζαρκαδουλας ανάσυρε από τις μνήμες του την ομάδα της "Αστραπης" από την δεκαετία του "50" έως τα νεότερα χρόνια.
Ήλοι τους θυμήθηκαν με θαυμασμό και συγκίνηση το μεγαλείο της ομάδα "μας". Βέβαια πολλή πάρα πολλά ακόμα περιμένουν να βγουν από το βάθος των αναμνήσεων στη επιφάνεια για την ιστορία της "Αστραπης".
Από τα λεγόμενα τους σχηματικά μπορούμε να διακρίνουμε έξι περιόδους της ομάδας:
- Α' Περίοδος.[ Προπολεμική περ 1930 - 1940 ] Οι Παλιοί
- Β' Περίοδος [ '' η μικρότερη ομάδα '' , σε ηλικία , περ 1940 - 1950
- Α' Επανίδρυση [ περ 1955 - 1960 ]
- Β' Επανίδρυση [ 1965 - περ 1970 ]
- Α' Επίσημη Συμμετοχή στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αιτωλοακαρνανίας [1984 - περ 1995]. Το 1986 χρήσθηκε Πρωταθλήτρια της Γ' Κατηγορίας, ανέβηκε στη Β' Κατηγορία και παρέμεινε για δυο χρόνια 1987, 1988.
- Β' Επίσημη Συμμετοχή στο Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αιτωλοακαρνανίας [2005 - 2007].
Είναι περιττό να αναφέρουμε πως ενδιάμεσα ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει η ομάδα και να παίζει αγώνες.

Τα Ονόματα των παικτών της φωτογραφίας.......

 Κάτω από αριστερά: Χριστόδουλος Κουβέλης, Γρηγόριος Παπατρέχας, Λεωνίδας Παπαστάμος, Βασίλης Ρούκης και Βασίλης Παπατρέχας.

Πάνω από αριστερά: Δημήτριος Παπαστάμος, Επαμεινώνδας Τσίντζος, Γιαννάκης Παπατρέχας, Γιώργος Καρελάκης και Γιάννης Ηγούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο