Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

ΦΩΤΗΣ ΜΠΡΟΥΜΟΣ Κε Υπουργέ, πρέπει να προσέξουμε λίγο και το δυτικό μέρος του Νομού, το Ξηρόμερο.

 


ΦΩΤΗΣ ΜΠΡΟΥΜΟΣ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ                                                Αθήνα, 16-11-2023

Τηλ.: 6944767273 – 6949119628

e-mail: fotismproumos@hotmail.com

Γραφείο: Πατησίων 5 Αθήνα – Τ.Κ.: 10431

 

Π Ρ Ο Σ

τον κον ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

Υπουργόν Υποδομών και Μεταφορών

Α Θ Η Ν Α

              
Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Κατάγομαι από τον μεγαλύτερο Νομό της χώρας μας την Αιτωλοακαρνανία (5.460 τ. χιλ.) που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις που θα μπορούσε να κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στην παραγωγή και προσφορά υπηρεσιών και πλούτο προς την πατρίδα μας......

Εξηγούμαι: Έχει υδάτινο δυναμικό οκτώ λιμνών (5 φυσικές και 3 τεχνητές), δύο λιμνοθάλασσες και τρία ποτάμια, αρδευόμενη καλλιεργήσιμη γη 60% του εδάφους της, δυνατότητα παραγωγής ενέργειας συνολικής ισχύος 2.712 GMH, τέσσερα αρχαία θέατρα και αρχαίες πόλεις και προσφέρεται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού με τις ωραίες παραλίες και την εναλλαγή του τοπίου (πεδιάδες, βουνά, λόφοι, ποτάμια, λίμνες, θάλασσα).

Παρ’ όλα αυτά βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ όλων των Νομών μας. ΄Αραγε τις πταίει; Προφανώς η έλλειψη οδών ταχείας διελεύσεως και διεκπεραιώσεως των προϊόντων. Να σημειώσουμε, ότι βελτιώθηκε πάρα πολύ η ζωή των συμπολιτών μας και η πρόοδος του τόπου με την κατασκευή της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και της Ιόνιας Οδού.

Κε Υπουργέ, πρέπει να προσέξουμε λίγο και το δυτικό μέρος του Νομού, το Ξηρόμερο. Είναι η δυτική πύλη για τους Ευρωπαίους που έρχονται ν’ απολαύσουν τις ωραίες παραλίες και την ομορφιά του τοπίου.

Τώρα, μετά τη δημιουργία του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, επιβάλλεται

να αξιοποιηθούν τα παραλιακά μέρη δημιουργώντας ένα σύγχρονο παραθαλάσσιο δρόμο, ώστε να διακινούνται ευκολότερα τα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, να κυκλοφορούν ευκολότερα οι τουρίστες και να προκαλέσουμε το ενδιαφέρον των επενδυτών να δημιουργήσουν μοντέρνες παραλιακές μονάδες.

Υπάρχει η παλαιά οδός Αστακού – Βόνιτσας. Μπορεί να ανακατασκευαστεί σε ένα θαυμάσιο Εθνικό παραλιακό δρόμο. Σε όλα τα πολιτισμένα κράτη υπάρχουν οι παραθαλάσσιοι δρόμοι.

Παρακαλούμεν, όπως στις προτεραιότητες δημιουργίας και ανακατασκευών Δημοσίων ΄Εργων, ας έχετε υπόψην και την κατασκευήν αυτής της αρτηρίας, που είναι ένα απ’ τα βασικότερα αιτήματα των κατοίκων αυτής της περιοχή και όχι μόνον.

Μετά τιμής και υπολήψεως

Φώτης Μπρούμος
Δημοσιογράφος


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1) Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κον Νεκτάριο Φαρμάκη

2) Βουλευτές του Νομού κ.κ. Κ. Καραγκούνη, Μ. Σαλμά, Αθ. Παπαθανάση

3) κ.κ. Δημάρχους Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας.

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Μπρούμο
    Γιατί αγνοήσατε και τους υπόλοιπους βουλευτές του νόμου δεν κοινοποιήθηκε σε όλους η επιστολή σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο