Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Παναγιώτης Α. Κατσούλης: Το Μουσείο Χαρακτικής «Βάσω Κατράκη» δεν θα φύγει! Άλλοι απέρχονται συντόμως… Το μουσείο ανήκει στο Αιτωλικό!

 
   Η χθεσινή Κυριακή ήταν στενάχωρη για όλους όσοι συμμετείχαμε στη συνάντηση με την Μαριάννα Κατράκη και τον Νικήτα Δεσποτίδη.

Αφορούσε το παρόν και το μέλλον του Μουσείου Χαρακτικής "Βάσω Κατράκη". Μας ενημέρωσαν διεξοδικά για τις συνεχείς και ολοκληρωμένες προτάσεις που κατέθεσαν στη δημοτική αρχή και προσωπικά στο Δήμαρχο Μεσολογγίου Κώστα Λύρο και εξέφρασαν τη λύπη και την αγωνία τους τόσο για τη διατήρηση των έργων όσο και για τη συνέχεια λειτουργίας του Μουσείου.

Δυστυχώς έως και σήμερα η δημοτική αρχή αδιαφορεί προκλητικά για τον τεράστιο πολιτισμικό πλούτο που κληροδότησε η μεγάλη μορφή της σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, η Βάσω Κατράκη, στην κοινωνία του Αιτωλικού και της ευρύτερης περιοχής μας.

Ως επικεφαλής  του συνδυασμού ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ. δεσμεύτηκα για την καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας ουσιαστικής συνέχισης και αναβάθμισης της λειτουργίας του Μουσείου.

Η μη επίτευξη αυτού του στόχου θα ισοδυναμεί με απόλυτη αποτυχία, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και την παράταξη στο σύνολο της.

Όπως είχε πει στο παρελθόν ο πρώην Δήμαρχος Αιτωλικού και θεμελιωτής της ίδρυσης του Μουσείου, Αντώνης Γρίβας,

     «Το Αιτωλικό έχει Μουσείο, το Μουσείο Βάσω Κατράκη. Η Βάσω Κατράκη έχει πόλη. Το Αιτωλικό. Όπου αλλού εκτεθούν στο μέλλον τα έργα, η Βάσω Κατράκη δεν θα είναι πλέον στην πόλη της, αλλά κάπου φιλοξενούμενη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο