Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Αγιασμός του νέου Σχολικού Έτους 2023 – 24, στο Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας.



Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί   η τελετή του αγιασμού με  την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Κανδήλας.

Τον καθιερωμένο αγιασμό ετέλεσε ο Πανοσιολογιώτατος πατήρ Ευφρόσυνος Γρίβας που μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνού, τονίζοντας παράλληλα ότι τόσο η Ιερά Μητρόπολη δια του Μητροπολίτου όσο και η ενορία δια του ιδίου θα βρίσκονται πάντοτε στο πλευρό των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενισχύοντας τον αγώνα τους. Ευχήθηκε δε καλή και ευλογημένη σχολική χρονιά.

                Η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Κωστούλα Ελεάνα αναφέρθηκε στις ευκαιρίες και στις προκλήσεις που προσφέρει το νέο σχολικό έτος για το Σχολείο,  ενώ σημείωσε ότι η σχολική μονάδα θα λειτουργήσει φέτος ως πενταθέσιο Σχολείο. Επίσης στάθηκε  σε επιμέρους λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με τη φοίτηση των παιδιών και ενημέρωσε σχετικά τους γονείς.

                Από την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν παρών ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Στυλιανός Σιδεράς ενώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο αγιασμός ήταν κοινός μαζί με το Νηπιαγωγείο Κανδήλας.

                Στην κατάληξη της τελετής έγινε γνωστό  ότι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βονίτσης θα είναι αρωγός στην τραγωδία που πλήττει τη Θεσσαλία και ανακοινώθηκε η δράση στήριξης των σχολείων με τη συγκέντρωση υλικών αγαθών τα οποία θα αποσταλούν στις εκείθεν σχολικές μονάδες. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο