Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

O Γιώργος Βαρεμένος στην Βουλή για αγρο-κτηνοτροφία: Οικονομική ηλεκτροπληξία!


Τσουνάμι αυξήσεων στην ενέργεια απειλεί να καταπνίξει αγρο-κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την εκτόξευση των τιμών στις ζωοτροφές και τα γεωργικά εφόδια.....

Κτηνοτροφική μονάδα στην Αιτωλοακαρνανία, με κόστος ρεύματος 6-6,5 χιλ. ευρώ, έφθασε να πληρώνει 19 χιλ. ευρώ! Από πρόσφατα τιμολόγια της ΔΕΗ προκύπτει ότι, για σχεδόν σταθερή κατανάλωση ρεύματος αξίας 1.700 ευρώ περίπου, μετά από 4 μήνες η ρήτρα αναπροσαρμογής άγγιξε τα 5.000 ευρώ. Μιλάμε για πραγματική ηλεκτροπληξία, αν ληφθεί υπ’ όψη και η έκρηξη τιμών στις ζωοτροφές και τα εφόδια. Εξ αιτίας της τελευταίας, υπάρχει κίνδυνος καλλιέργειες εκτάσεων να εγκαταλειφθούν ως ασύμφορες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει παραληρηματικά ότι κανένα καταναλωτικό προϊόν δεν αυξήθηκε. Μάλλον τα ψώνια τα αντικατέστησε με τους τηλεθεατές. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου, 6 στους 10 καταναλωτές δηλώνουν ότι η αξία των χριστουγεννιάτικων αγορών τους θα είναι σοβαρά μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι. Μεσοσταθμικά, η αξία των αγορών αναμένεται να κινηθεί στα 145 ευρώ. Το 15% δεν θα καταναλώσει τίποτε. Μηδέν! Zero! Το 14% μέχρι 50 ευρώ και το 23% μέχρι 100 ευρώ.

Αν τα νούμερα που αραδιάζουν οι βουλευτές της ΝΔ, διαβάζοντας από βήματος Βουλής τα επικοινωνιακά non papers, έχουν την αξία της δήλωσης του πρωθυπουργού ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, τότε ο καθένας καταλαβαίνει πού βαδίζουμε. Ψέμμα στο ψέμμα!

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η πραγματικότητα μπορεί να αντικατασταθεί από μία πλασματική επικοινωνιακή εικόνα και ότι η ίδια δεν πρόκειται ποτέ να φάει τα ψωμιά της, Δεν μπορεί να φαντασθεί ότι αυτό μπορεί κάποια στιγμή να γίνει και να είναι ντάλα μεσημέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο