Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Νίκος Ζαρκαδούλας :Ετερόκλητοι έντιμοι!

 


Του Νίκου Ζαρκαδούλα.

«Συνονθύλευμα ανεπάγγελτων!!!» Συμφωνείται με τον συνομιλητή σας κ. Λιβανέ; Εκεί δεν ήσασταν; Έτσι δε χαρακτήρισε ο Μπόκας όλους όσους (εμάς) εναντιώνονται στο να τους παραχωρηθεί όλος ο κόλπος Αστακού - Μύτικα; Ο δε συνεργός του, ο Τουραλιάς, λέει «δεν θέλουμε επιχορηγήσεις από το κράτος», μόνο τη θάλασσα θέλουμε, τις ακτές, και τα παιδιά σας σκλάβους με 26 ευρώ μεροκάματο.......
Συνονθύλευμα κ. Υπουργέ -φαντάζομαι το γνωρίζετε- είναι ανομοιογενές σύνολο ετερόκλητων στοιχείων. (Μήπως τελικά έχει δίκιο ο Μπόκας;).
Έχουμε ανάμεσά μας μεροκαματιάρηδες με ροζιασμένα χέρια, που θαλασσοδέρνονται για 26 ευρώ (χαιρέτησα συγγενή μου γυναίκα και ανατρίχιασα κ. Υπουργέ, τόση τραχύτητα), έχουμε τα παιδιά τους, που μη μπορώντας την ανεργία έφυγαν στην Γερμανία εργάτες, έχουμε μικρό-μαγαζάτορες που βλέπουν την πελατεία τους να εξαφανίζεται, έχουμε ανθρώπους που οι πολιτικές (και οι δικές σας) τους οδήγησαν στην απελπισία, που είναι πνιγμένοι στα χρέη και δεν έχουν για καφέ, έχουμε όσους έχουν το πατρικό τους και θέλουν να πηγαίνουν να βλέπουν τους γονείς τους όσο ζουν και να κάνουν ένα μπάνιο, έχουμε ανθρώπους που νοσταλγούν τον τόπο τους και θέλουν να γυρίσουν, έχουμε κτηνοτρόφους, δασκάλους, γιατρούς, δικηγόρους, τεχνίτες, επαγγελματίες και ανέργους, πάνω απ’ όλα έχουμε τίμιους ανθρώπους (ναι ρε συ Μπόκα)…. έντιμους ανθρώπους!
Πάντως μπράβο στους ιχθυοκαλλιεργητές! Ωραία παράσταση! Επαγγελματικά στημένη! Ενόψει του κινδύνου να μην παραταθεί η ΠΟΑΥ, κατέφυγαν στα μεγάλα ονόματα. Προσέλαβαν την εταιρεία (https://domeconsulting.eu/) της Πυργιώτη και αυτή κάλεσε τους φίλους της μεγαλοδημοσιογράφους (φαντάζομαι με το αζημίωτο ή ήταν φιλική συμμετοχή;).
Δεν κλήθηκε η τοπική κοινωνία, δεν κλήθηκαν εργαζόμενοι (ποιος τους λογαριάζει άλλωστε), δεν κλήθηκαν άλλοι φορείς. Παράσταση για λίγους!
Και σεις, ο Υπουργός ανάπτυξης - τι ειρωνεία ο Υπουργός ανάπτυξης, που έρχεται από τους πιο φτωχούς νομούς της χώρας - μας λέτε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Για πείτε μας; Αυτή είναι η ανάπτυξη για το νομό; Τι λέτε στους Αιτωλοακαρνάνες κ. Λιβανέ; Σας φέρνω και αλλά κλουβιά να πάτε εργάτες για ψίχουλα; Για εξηγήστε μας, η λίγδα που επιπλέει είναι αιθέρια έλαια;
Δεν είναι άτιμο να μας εξαγοράζετε, να μας εξαπατάτε; Να μας διώχνετε από τα σπίτια μας; Και τι σας ζητήσαμε, να ακολουθήσετε τούς νόμους, να μην μολύνετε τη θάλασσα, και φυσικά όχι όλη η περιοχή στους ιχθυοκαλλιεργητές; Γιατί δεν τα είπατε αυτά στο «συνέδριό τους». Δεν είναι εκ του πονηρού η απόκρυψη; Σε κάθε περίπτωση ελπίζω και εύχομαι στο τέλος να επικρατήσουν η ετερόκλητοι έντιμοι και όχι κάποιοι ομοιογενείς απατεώνες!
mytikaspress

3 σχόλια:

  1. Καλά τα λές κύριε Ζαρκαδούλα αλλά λες και μισές αλήθειες. Σου διευκρινίζω ότι δεν ήμουν υπέρ της εγκατάστασης των ιχθυοκαλλιεργειών ούτε υπέρ της επέκτασής του. Αλλά θα ήθελα να μου πείς εάν έχεις υπόψιν σου κάποια επένδυση που είχε προγραμματιστεί για τον Αστακό και ματαιώθηκε λόγω των ιχθυοκαλλιεργειών. Γιατί όλοι μιλάμε για ανάπτυξη αλλά δυστυχώς ούτε προ ούτε μετά τις ιχθυοκαλλιέργεις υπήρξε ενδιαφέρον. Θα σου θυμίσω δε ότι καμμιά δημοτική αρχή συμπεριλαμβανομένης της παρούσης και παλαιότερα κοινοτική αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να δώσει προοπτική στο τόπο. Αλήθεια που βρίσκεται το σχέδιο πόλης, ο βιολογικός καθαρισμός, το δίκτυο ύδρευσης εσωτερικό και εξωτερικό, τα σφαγεία γιατι δεν λειτουργούν. Ας σκεφτούμε πρώτα τι κάνουμε εμείς για το τόπο μας και μετά ρίχνουμε τα ανάθημα αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κυριοι εκτος απο τις τουριστικες επενδυσεις υπαρχει η θαλασσα και οι ακτες που κανουμε μπανιο. γιατι δεν πατε στη βαθια θαλασσα???? διπλα σεωακτες και διπλα στο χωριο του μυτικα ειναι σωστο να επεκταθειτε???? ξερετε ποσοι ζουν απο τον τουρισμο ηδη??? ενας επενδυτης ξενοδοχος σας τα ειπε μια χαρα. ποιος εφτιαξε μοναδα με μπετα πανω στον αιγιαλο και την παραλια???? τον ξερουμε η οχι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με λίγα λόγια πολλές αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο