Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Δεν έβρισκαν κλίνη ΜΕΘ για 42χρονο από το Αγρίνιο

 


Νέο σοκ προκάλεσε το ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Ελλάδα. Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 28.828 κρούσματα στη χώρα ενώ αρνητικό back to back ρεκόρ καταγράφηκε και στην Αιτωλοακαρνανία με 371 νέες μολύνσεις.
Διαβάστε περισσότερα »

Οι νέες μολύνσεις δεν έχουν αποτυπωθεί, τουλάχιστον ακόμη σε νοσηλείες, μιας και η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων μετρά λίγες μόνο μέρες και σχετίζεται προφανώς με την υψηλή μεταδοτικότητα της παραλλαγής Όμικρον αλλά και τους συγχρωτισμούς τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Στο νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονταν μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 25 ασθενείς.

Από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας, ηλικίας 42 ετών από χωριό της Τριχωνίδας, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση και αποφασίστηκε η μεταφορά του σε ΜΕΘ. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη σε γειτονικά νοσοκομεία και τουλάχιστον μέχρι χθες Τετάρτη το βράδυ, παρέμενε στο Αγρίνιο.

Το πρόβλημα, που έχει αναδειχθεί και από παρεμβάσεις βουλευτών, σχετίζεται με την πίεση που εξακολουθεί να υπάρχει στο σύστημα υγείας, ήδη απο την παραλλαγή «Δέλτα» και το νέο κύμα, μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη επιβάρυνση εξαιτίας και του μεγάλου αριθμού ανεμβολίαστων πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου.

Η κατάργηση της ΜΕΘ κορωνοϊού στο νοσοκομείο Αγρινίου, αντί της επαναλειτουργίας της, τίθεται πλέον ανοικτά ως ερωτηματικό.

Νέοι

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός μέχρι στιγμής πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν την νεολαία. Αυτό φαίνεται και στα rapid test του ΕΟΔΥ που γίνονται τις καθημερινές στο Αγρίνιο. Ειδικότερα τα τεστ της Δευτέρας που έγιναν από την ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ στο χώρο της παλιάς λαχαναγοράς στο Αγρίνιο εντοπίστηκαν 10 θετικά (6.21% η θετικότητα) που αφορούσαν σε πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 21 έτη. Την Τρίτη, εντοπίστηκαν από τις ΚΟΜΥ ακόμη 23 θετικά τεστ με διάμεση ηλικία τα 25 έτη, δείγμα της διασποράς στους νέους. Χθες Τετάρτη η θετικότητα στα τεστ της λαγαναγοράς, εκτοξεύτηκε στο 16,5%, με 26 θετικά στα 158!  Μέσος όρος ηλικίας, τα 21 έτη.

Η διασπορά σε μικρότερες ηλικίες αλλά και η παραλλαγή «Όμικρον» θα καθορίσουν τις επόμενες ημέρες τον αριθμό των νοσηλειών. Αυτό που τονίζεται άλλωστε από την Κυβέρνηση είναι ότι δεν πρέπει σίγουρα να επιτραπεί η μεταφορά της «Ο» από τους νέους σε μεγαλύτερες ηλικίες, που είναι πιο ευάλωτες και κάποιες, ίσως χρειαστεί να νοσηλευτούν.

Για την Όμικρον

«Οι μελέτες δείχνουν πως είναι πιο ήπια η νόσος, δεν υπάρχει σημαντική αύξηση στις νοσηλείες. Η ανησυχία είναι ότι και μια πιο ήπια νόσος, αν μολυνθούμε όλοι μαζί ταυτόχρονα, θα πιεστεί το σύστημα και θα έχουμε αυξημένη νοσηρότητα» είπε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης τονίζοντας ότι το 60 – 70% των κρουσμάτων σχετίζεται με την παραλλαγή Όμικρον.

3 σχόλια:

  1. Στο αγρινιο δεν βρισκεις γιατρο να σου κοψει 2 ραμματα θα βρεις μεθ;μα καλα ποιος εχει τετοια ονειρα θερινης νυκτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να φταίει και πάλι ο διοικητής του νοσοκομείου; Ας τον καρατομησουν κι αυτόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο