Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Ξέφρενο «πάρτι» η κοπή του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου.


   Στο δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου η μάστιγα της κοπής του βελανιδοδάσους. 

Μετά από παρέμβαση του επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γαλούνη, τέθηκε το θέμα της λαθροϋλοτομίας που μαστίζει το όμορφο όσο και μοναδικό βελανιδοδάσος του Ξηρομέρου. Ο κ. Γαλούνης ενημέρωσε τον Δήμαρχο, το προεδρείο και το Δ.Σ. ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει πέσει στην αντίληψη τους, καθώς επίσης έχουν καταγγελθεί και από δημότες, περιστατικά με την οργανωμένη κοπή δέντρων στο δάσος της βελανιδιάς. .....

 
Διαβάστε περισσότερα »

Μάλιστα χαρακτήρισε ως "ΠΑΡΤY" με οργανωμένα συνεργεία που κόβουν τα δέντρα, καταλήγοντας ότι θα πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, και να γίνει ενημέρωση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για το "έγκλημα" που είναι σε εξέλιξη στο δάσος της βελανιδιάς.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 


Ο δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς της δημοτικής αρχής προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Κλείνοντας το θέμα με την πρόθεση της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με όλους προς την κατεύθυνση της προστασίας του βελανιδιδάσους.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:    

 
Καθώς είναι διαπιστωμένο ότι η κλιματική αλλαγή θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις συνθήκες ανάπτυξης και εξέλιξης γενικά στα δάση. Μία πρόταση είναι να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που σαν στόχο να έχει την ευαισθητοποίηση των μαθητών, για την ανάγκη της προστασίας του δάσους. Η προστασία του δάσους δεν θα πρέπει να είναι ένα προκατασκευασμένο σύνολο κανόνων και απαγορεύσεων, αλλά ως προϊόν εκπαίδευσης και αλληλεπίδρασης με τον δάσος. Οι όποιοι κανόνες και κώδικες συμπεριφοράς για το δάσος, να προκύψουν ως φυσική συνέπεια των αλληλεπιδράσεων που θα έχουν με αυτό. Κατά το παραπάνω σκεπτικό η προστασία του δάσους θα έρθει ως φυσική συνέχεια της ευαισθητοποίησης τόσο των μαθητών όσο και των κατοίκων της περιοχής.

Δείτε σχετικές δημοσιεύσεις:7 σχόλια:

 1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΓΑΛΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΈΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΑΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τι ίδιο αινδυαφαιρων έδιξε καί για τα θαλάτιο περυβάλον. τα ψάρια δλδ.

   Διαγραφή
  2. 139 Μέγα κατόρθωμα.

   Διαγραφή
  3. Προς 1:39 για την εξέλιξη της ποάυ καμία ερώτηση. Καμία ?

   Διαγραφή
 2. Μπράβο στόν κύριο Γαλούνη πού ανακάλυψε τήν Αμερική. Βλέπεις όταν ήταν δήμαρχος ήταν όλα καλά καμωμένα, δέν είχε πέσει τότε στήν αντιληψή του....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μέτρα για τους λαθρουλοτομους θα πρέπει να παρθούν και μάλιστα ΑΜΕΣΑ και αφήστε τα παιδάκια να ενημερωθούν κυρίως από τις σχολικές δομές.Μετρα για τους δολοφόνους του όμορφου δάσους και επιβολή ποινών από τους δασαρχες και όχι να κάνουν τα στραβά μάτια όπου θέλουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΙΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή