Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Αρνείται τη διασωλήνωση ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας- Οι γιατροί αναμένουν τη συναίνεσή του


Αρνείται τη διασωλήνωση, παρά την κρισιμότητα της κατάστασής του, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς που νοσεί από κορωνοϊό......

Το αρνητικό σενάριο για την πορεία της υγείας του κ. Κοσμά έχει, δυστυχώς, επιβεβαιωθεί, γι’ αυτό άλλωστε σήμερα το απόγευμα έγινε εσπευσμένη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Πληροφορίες του sinidisi.gr αναφέρουν ότι ύστερα από τις απαιτούμενες εξετάσεις κρίθηκε επιβεβλημένη η διασωλήνωση του κ. Κοσμά αλλά ο ίδιος εκφράζει την αντίθεσή του σε αυτό το ενδεχόμενο.

Οι γιατροί αναμένουν τη συναίνεσή του προκειμένου να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη για να γίνει στη συνέχεια η διακομιδή του σε άλλη νοσηλευτική μονάδα που θα διαθέτει ΜΕΘ Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωση της Μητρόπολης είχε γίνει γνωστό ότι την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021, κατόπιν ενδείξεων, ο σεβασμιότατος υποβλήθηκε σε εξέταση (μοριακό τεστ) και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Παρέμεινε στην οικία του υπό την καθοδήγηση ιατρών, όπως σημείωνε η ανακοίνωση.

Χθες Τρίτη 30 Νοεμβρίου πλήθαιναν οι πληροφορίες περί επιδείνωσης της κατάστασης εξαιτίας των επιπτώσεων της νόσου. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στην κατοικία του τη Δευτέρα δεν παρέλαβε τον Μητροπολίτη κάτι που έγινε τελικά σήμερα Τετάρτη.

sinidisi

8 σχόλια:

  1. Έχουμε εξελίξεις στο σήριαλ... όχι μόνο δέχτηκε τη διασωλήνωση αλλά μεταφέρθηκε και στον Ευαγγελισμό. Αυτά να βλέπει ο απλός κόσμος, συμπεριλαμβανομένων και των απλών ιερέων, και να σκεφτεί ότι εκείνος αν νοσήσει θα νοσηλευτεί στο διάδρομο ενός επαρχιακού νοσοκομείου χωρίς εξοπλισμό και εξειδικευμένες πανάκριβες θεραπείες. Αυτό να σκεφτούν, να εμβολιαστούν και να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα. Και οι ιερείς να σταματήσουν να ασκούν πίεση στο ποίμνιο και να αποδεχτούν ότι η επιστήμη και όχι η πίστη είναι η λύση. Τουλάχιστον σε θέματα υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ δυστυχώς (για ορισμένους) η προσβολή που υπέστει ο Σεβασμιώτατος από τον ιό, ήταν και είναι ένα "ευχάριστο γεγονός". Αυτό χαρακτηρίζει την κοινωνία μας διεστραμμένη και αποκομμένη από την εν Χριστώ αγάπη, το να χαίρεσαι δηλαδή για το κακό του συνανθρώπου σου. Το αν κάνεις θα επιλέξει να εμβολιαστεί δεν νομίζω πως είναι δικιά σας ενασχόληση αλλά του κάθε ανθρώπου ξεχωριστα, ο ίδιος ο Θεώς εξάλλου έδωσε την ελευθερία στις επιλογές μας! Ζητάτε να σταματήσουν οι " πιέσεις" αλλά εσείς φανερά βάζετε το δικό σας πετραδάκι στην πίεση του εμβολίου!! Και αν μου επιτρέπετε, η Πίστη είναι ανώτερη από την επιστήμη και αυτό αποδεικνύεται ολοφάνερα καθημερινά και έχω και γεγονότα αν θέλετε!! Αλλά ο " τυφλός" με τι μάτια να δεί?!

      Διαγραφή
    2. Είσαι λάθος αδερφέ, η Πίστη είναι ανώτερη από την επιστήμη! Διάβασε για τον Άγιο Λουκά τον ιατρό, για τον Άγιο Παντελεήμονα, τους Αγίους Αναργύρους που ήταν ιατροί και θα κατανοήσεις τι σημαίνει Πίστη.

      Διαγραφή
    3. Η επιστήμη φτάνει μέχρι ενός σημείου,η πίστη κορυφώνεται όταν πλησιάζεις το Χριστό και τα εναποθέτει ς όλα σε αυτόν! Βάλε λοιπόν οδηγό τον Χριστό στην ζωή σου γιατί σήμερα είσαι και καυχιέσαι, αύριο φεύγεις από αυτό τον κόσμο και θα έρθεις ενώπιον Του θες δεν θες, το πιστεύεις δεν το πιστεύεις και τότε δεν υπάρχει μετάνοια!!!

      Διαγραφή
  2. Χριστιανοί τι βλέπετε μόνο τις ειδήσεις?! Προσευχήθηκε και λίγο στο Θεώ, ανάψτε κανένα κερί για τούτον τον Άγιο άνθρωπο! Μην περιμένετε τις εξελίξεις γονατιστοι στο εικόνισμα της Παναγιάς και ζητείστε έλαιος για την αμαρτολη ζωή μας! Όχι μόνο όταν έχουμε ανάγκη θυμόμαστε τόν Θεώ και μετά τον ξεχνάμε, κάθε μέρα πάρει να τον ευχαριστούμε και για τα καλά και για τα κακά!! Επιστήμη είναι η Ένωση με τον Θεώ πάρτε παράδειγμα από τους Αγίους μας που ενώθηκαν με τον Θεώ και να τα θαύματα που κάναν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφήσαμε το Θεό και πιάσαμε τους γιατρούς και καθημερινά βλέπεις να σου λένε μετάλλαξη και μετάλλαξη, δεν καταλαβαίνουμε σαν λογικοί άνθρωποι πως οι δυνάμεις μας φτάνουν μέχρις ενός σημείου, ενώ ο Θεός είναι παντοδύναμος!! Αλλά τον εμπιστεύθηκαμε και καθόλου για να μας το δείξει;! Τι εγωιστές που γίναμε Θεέ μου! γι'αυτό έρχεται ένας ιός και μας ταπεινώνει όλους, γιατρούς επιστήμονες πολιτικούς ακόμη και εκκλησιαστικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αδελφοί μου, τελικά χρειάζεται ή όχι η Επιστήμη? Αν κάποιος αρρωστήσει από κορονοιό να πάει στο νοσοκομείο ή στην εκκλησία? Προτιμάμε τις συμβουλές του ιατρού ή του πνευματικού μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η σωστή επιστήμη χρειάζεται αδερφέ όχι του Μητσοτάκη!! Αν έχει νοσήσει να πάει στο νοσοκομείο αλλά να έχει την ελπίδα του στο Θεώ! Δεν γίνεται να περνούν την επιστήμη που την έδωσε ευλογία ο Θεώ στους ανθρώπους και να την χρησιμοποιούν για να δείξουν το μίσος που έχουν για τον Χριστιανισμό!! Όσο και να το θέλουν, το Χριστό δεν τον νικούν.

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο