Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΚΟΒ Μεσολογγίου του ΚΚΕ : για τις νέες καταστροφικές ζημιές που έπληξαν την περιοχή του Μεσολογγίου


«Οι ανάγκες μας βρίσκονται διαρκώς σε κίνδυνο και ανικανοποίητες!»

Οι νέες καταστροφές, απέδειξαν πόσο γυμνός είναι ο κρατικός μηχανισμός όταν είναι να υπερασπιστεί τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων, απέδειξαν πόσο ευάλωτοι είμαστε εξαιτίας της ανυπαρξίας ενός συνολικού πλαισίου προστασίας και εξασφάλισης των υποδομών που είναι αναγκαίες.....

Το ότι το Μεσολόγγι έχει μείνει χωρίς νερό από χτες, ότι μια κεντρική αρτηρία για όλο το νομό και την περιοχή, στο ύψος της γέφυρας στο Ευηνοχώρι έχει διακοπεί, ότι ολόκληρα χωριά έχουν αποκλειστεί από χτες, ότι κάθε φορά που βρέχει, είναι «υποχρεωτικό» να πλημμυρίζουμε και να μας κυριεύει η αγωνία τι θα μας τύχει, δεν θα έπρεπε να είναι «φαινόμενα των καιρών».

Οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές «αλλάζουνε» κι όμως για το λαό «όλο τα ίδια μένουν», γιατί προσκυνούν τις ανάγκες των λίγων κι όχι τις δικές μας, των πολλών.

Με ευθύνη του κράτους, της περιφέρειας και του δήμου, να εξασφαλιστεί δωρεάν εμφιαλωμένο νερό για όλους τους κατοίκους και ταυτόχρονα όσοι χρησιμοποιούν την παλιά εθνική οδό και εισέρχονται στην Ιόνια Οδό εξαιτίας της καταστροφής, να μην πληρώνουν διόδια.

Η άμεση αντικειμενική καταγραφή, η 100% αποζημίωση χωρίς όρους και προϋποθέσεις των πληγέντων, η κατασκευή των αναγκαίων και κατάλληλων αντιπλημμυρικών έργων, πρέπει να γίνουν τώρα!

Όλα τα έχουμε δει και τα έχουμε δοκιμάσει, το μόνο που δεν έχει δοκιμαστεί είναι η δύναμη των κατοίκων της περιοχής, όπου οργανωμένα, μέσα από τους φορείς τους, τις επιτροπές αγώνα, να αμφισβητήσουν αυτή την πολιτική που μας φτάνει ως εδώ και να απαιτήσουν να ικανοποιηθεί η ανάγκη της προστασίας τους, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη εν έτει 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο