Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ : ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ 8μμ




Του ΘΩΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ
Δημοσιογράφου-Μέλους ΕΣΗΕΑ

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, δηλαδή μια ώρα μετά το κλείσμο της κάλπης θα γίνουν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα, που θα επιτρέπουν την εξαγωγή συμπερασμάτων για τον νικητή των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Αυτό, υπό την όρο ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη διαδικασία μέχρι που να κλείσουν οι κάλπες και δεν θα χρειασθεί να δοθεί παράταση της ψηφοφορίας, όπως συνέβη την προηγούμενη Κυριακή......

Κάτι που θεωρείται απίθανο ( η παράταση) , αφού η ροή των ψηφοφόρων είναι ομαλή και χωρίς προβλήματα, ενώ χωρίς προβλήματα λειτουργεί, μέχρι αυτή τη στιγμή , και το on line σύστημα. Επίσης, δεν παρατηρήθηκαν τα προβλήματα, που εμφανίστηκαν, την περασμένη Κυριακή ,σε ορισμένα εκλογικά κέντρα με την έλλειψη φακέλλων και ψηφοδελτίων.

Ωστόσο, η αποχή φαίνεται να είναι μεγάλη αφού μέχρι τις 5 μμ είχαν ψηφίσει πανελλαδικά περί τους 150.000 ψηφοφόρους σε σύνολο 270.706 την προηγούμενη Κυριακή. Βέβαια, απομένει περίπου μία ώρα μέχρι να κλείσουν οι κάλπες και κατά συνέπεια δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει αν θα υπάρξει προσέλευση ψηφοφόρων την τελευταία στιγμή.

Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό αποχής, σύμφωνα με έμπειρους περί τις εσωκομματικές εκλογές, θα πλησιάσει το 30%, χωρίς να αποκλείεται και να το ξεπεράσει, αφού σε ορισμένα εκλογικά κέντρα η αποχή αγγίζει, εως αυτή τη στιγμή, και το 50%. Που θα κυμανθεί η αποχή θα το γνωρίζουμε, ως ένα μεγάλο βαθμό, μόνο μετά τα πρώτα αποτελέσματα, δηλαδή 8μμ έως 9μμ.

Σημαντικά μειωμένη η συμμετοχή και στο Εκλογικό Τμήμα Αστακού. Όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Κώστας Μπαμπούρης, μέχρι τις 5μμ είχαν ψηφίσει 140 άτομα, όταν την προηγούμενη Κυριακή είχαν συνολικά ψηφίσει 267 ψηφοφόροι, ενώ η ροή των ψηφοφορων ‘’κατέβασε’’ ρυθμούς μετά τις 4μμ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αποχή οφείλεται στην περιορισμένη προσέλευση των ψηφοφόρων , που στις 5 Δεκεμβρίου υπερψήφισαν τον Α. Λοβέρδο, ο οποίος τέθηκε εκτός μάχης, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου.

Ασφαλή συμπεράσματα για την αποχή θα εξαχθούν , αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή των αποτελεσμάτων και γίνει ενδελεχής μέλετη, ίσως από τους κομματικούς μηχανισμούς, που διαθέτουν τα κατάλληλα στοιχεία.

Τα αποτελέσματα στο Εκλογικό Τμήμα Αστακού αναμένεται να έχουν εκδοθεί κατά τις 7.30μμ, με δεδομένο ότι την προηγούμενη Κυριακή ανακοινώθηκαν κατά τις 8.30 μμ

2 σχόλια:

  1. Σημασια πολιτική έχει οτι έχασε εκλογικά ο Λοβέρδος και οι υποστηρικτές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς όποιος κ να εκλεγεί το κιναλ- ΠΑΣΟΚ έκλεισε τόν κύκλο του

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο