Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Συναντήσεις Κώστα Λύρου με Στυλιανίδη και Τριαντόπουλο για την «θωράκιση» του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου


Συνεχείς είναι οι προσπάθειες του Δημάρχου Ι.Π Μεσολογγίου Κώστα Λύρου προς τους αρμόδιους Υπουργούς για την αντιμετώπιση τόσο των καταστροφικών συνεπειών των πρόσφατων καιρικών φαινομένων όσο και για την «θωράκιση» του Δήμου έναντι παρόμοιων καιρικών φαινομένων στο μέλλον.....

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος πραγματοποίησε αναλυτικές συζητήσεις στην Αθήνα με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον Χρήστο Τριαντόπουλο, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ.Λύρος ευχαρίστησε τους Υπουργούς για το έως τώρα ενδιαφέρον τους, εκφράζοντας όμως και την ανησυχία του για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, τα οποία είναι ιδιαίτερα και τον χαρακτηρίζουν ως «βαρέως ασθενή».



Συζητήθηκαν θέματα, όπως η χορήγηση βοήθειας για βιοτικές ανάγκες των πληγέντων, η αποπληρωμή παλαιότερων οφειλών, η επέκταση νομοθετικής ρύθμισης για αποζημίωση βοηθητικών χώρων και δευτερεύουσες κατοικίες, επιχορήγηση για αγορά μηχανημάτων έργων, έκτακτη χρηματοδότηση για έργα μικρής εμβέλειας και παρεμβάσεις, έναρξη άμεσα των αντιπλημμυρικών έργων της Ιόνιας Οδού, έκτακτη χρηματοδότηση για την αποπληρωμή των χρεών της ΔΕΥΑΜ, καθώς και η γενικότερη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι είναι τεράστιας σημασίας και αναγκαία η χρηματοδότηση για την προμήθεια εξοπλισμού αναβάθμισης των αντλιοστασίων της Ι.Π. Μεσολογγίου, όσο και η αποκατάσταση της γέφυρας του Ευήνου, αφού η κατάρρευσή της δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην υδροδότηση του δήμου

«Οι απαρχαιωμένες και ανεπαρκείς υποδομές στο Δήμο μας σε συνδυασμό με τους αργούς ρυθμούς λειτουργιάς της δημόσιας διοίκησης δεν μας επιτρέπουν να εφησυχάζουμε. Δυστυχώς στο παρελθόν, πόροι και χρόνος δεν αξιοποιήθηκαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να δρομολογηθούν λύσεις σε προβλήματα που ήταν ήδη γνωστά και βρισκόμαστε τώρα στη φάση να ξεσπούν καταστροφικά. Η κατάσταση είναι δύσκολη, οι ανάγκες πολλές, τα προβλήματα πολλά. Θα το παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Θα δουλέψουμε με υπομονή, επιμονή, συλλογικότητα και μόνο τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε» ανέφερε σχετικά ο Κώστας Λύρος.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο