Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής 05 Δεκεμβρίου 2021. -Πώς θα γίνει η εκλογική διαδικασία.

 

 ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΙΝΑΛ

7πμ-7μμ η Ψηφοφορία

ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

Του ΘΩΜΑ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗ
Δημοσιογράφου Μέλους ΕΣΗΕΑ

 

         Στις 7 το πρωί, αύριο Κυριακή ανοίγουν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά κέντρα της χώρας -συνολικά 813- και θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 7 το βράδυ, προκειμένου φίλοι, μέλη του Κόμματος αλλά και άλλοι πολίτες να ασκήσουν την εκλογική τους δυνατότητα για την επιλογή νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Οι τελευταίοι, για να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση φίλου, ή μέλους, που θα τους χορηγείται με την προσέλευσή τους στο εκλογικό τμήμα, καταβάλλοντας το ποσό των 3 ευρώ.

 Διαβάστε περισσότερα »

Να σημειωθεί ότι σε τυχόν επαναληπτικές εκλογές στις 12  Δεκεμβρίου, δεν θα καταβληθούν, εκ νέου, τα 3 ευρώ, ενώ οι ψηφοφόροι  μπορούν στο δεύτερο γύρο να ψηφίσουν σε όποιο εκλογικό κέντρο επιθυμούν. Ωστόσο, δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία, τυχόν δεύτερου γύρου, έχουν μόνον όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

 Η συμπλήρωση της αίτησης μπορεί να γίνει στο εκλογικό κέντρο αλλά υπάρχει η δυνατότητα να  συμπληρωθεί από πριν, καθώς η σχετική αίτηση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΚΙΝΑΛ και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την ‘’κατεβάσουν΄"  και να την συμπληρώσουν.  Αυτό βοηθά τον ψηφοφόρο να συντομεύσει κατά πολύ την παραμονή του στο εκλογικό κέντρο και εξασφαλίζει την ταχύτητα της εκλογικής διαδικασίας.

Ροή ψηφοφόρων-Διαδικασίες

Σε χώρο έξω από το Εκλογικό Τμήμα (αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν και εκτός κτιρίου σε υπαίθριο χώρο), θα υπάρχει το «Τραπέζι υποδοχής». Εκεί 2-3 εθελοντές που μπορεί να είναι και εκπρόσωποι υποψηφίων:

• φροντίζουν όσοι περιμένουν σε ουρά να τηρούν μια απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων

• ελέγχουν αν οι προσερχόμενοι στο τραπέζι φορούν μάσκες

• έχουν έντυπα αιτήσεων και βοηθούν όσους δεν το έχουν ήδη κάνει να συμπληρώσουν την αίτησή τους .Όσοι μπορούν  κατεβάζουν την αίτηση από το kinimaallagis.gr και την φέρνουν συμπληρωμένη.

• όταν διαπιστώσουν ότι μπορεί να εισέλθει στο ΕΤ ο επόμενος, φροντίζουν πρώτα να απολυμάνει τα χέρια του με αντισηπτικό

Διαπίστευση

Ο ψηφοφόρος παραδίδει στον Χειριστή ταμπλέτας την αίτηση και αυτός αναζητά τον ψηφοφόρο στον Εθνικό Εκλογικό κατάλογο. Αν είναι ήδη μέλος του ΚΙΝΑΛ, ολοκληρώνεται η διαπίστευση και δίνει στο Γραμματέα τον αριθμό διαπίστευσης, διαφορετικά για να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου πρέπει να συμπληρώσει αίτηση μέλους ή φίλου και να επανέλθει.

Εγγραφή

Αφού γίνει η διαπίστευση ο ψηφοφόρος προχωρά στο Γραμματέα στον οποίο παραδίδει το έγγραφο πιστοποίησή του (Ταυτότητα, Διαβατήριο ή Άδεια Οδήγησης), αυτός συμπληρώνει τα στοιχεία του στην «Κατάσταση Ψηφισάντων», καταγράφοντας και τον κωδικό διαπίστευσης και βάζει τον ψηφοφόρο να υπογράψει στην κατάσταση αφού καταθέσει το ποσό των τριών ευρώ (μόνο την πρώτη ημέρα εκλογών). Αν ο ψηφοφόρος ζητήσει απόδειξη, την ετοιμάζει ο Γραμματέας με την υπογραφή του και τη σφραγίδα του Εκλογικού Τμήματος.

Ψήφος

Αφού γίνει η εγγραφή, ο ψηφοφόρος προχωρά στον Πρόεδρο ο οποίος κρατά το έγγραφο πιστοποίησης του και του παραδίδει το ψηφοδέλτιο και ένα φάκελο.

Αφού ο ψηφοφόρος επιστρέψει από το παραβάν, ο Πρόεδρος του επιστρέφει την ταυτότητά, και στη συνέχεια σφραγίζει και μονογράφει το φάκελο, τον οποίο ρίχνει ο ψηφοφόρος στην κάλπη.

Παρακάτω η αίτηση φίλου, ή μέλους.



 

6 σχόλια:

  1. ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΜΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 12.04 να πας να ψηφίσεις αυτόν που μας έβαλε στα μνημόνια και έκοψε συντάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μπορέσεις να καταλάβεις ποίος μάς έφερε στα μνημόνια τότε μόνο να ξανακάνεις σχόλιο

      Διαγραφή
  3. ΕΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΕΣΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΜΕ ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΑΚΑΙΟ ΑΠΟ 27 ΧΡΟΝΩΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΥΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάντε υπομονή έρχεται ο επόμενος πρωθυπουργός Ανδρουλακης ,η αυριανή μέρα θέλει ενότητα μόνο αυτός μπορεί με την δύναμη του Λαού !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο