Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: "Να γίνει πράξη η μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα Δημόσια Σχολεία τώρα!"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ  
ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Τηλ.Επικ/νιας:2643061211-6988068439
Βόνιτσα, 11/12/18 Αρ. Πρωτ. 89
Πληροφορίες: Mυλωνίδης Ευθύμιος

Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα Δημόσια Σχολεία τώρα!
Η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία αποτελεί βασική διαχρονική διεκδίκηση του εκπαιδευτικού κινήματος. Στο επίκεντρο του αιτήματος τοποθετείται  η ποιοτική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου στα Δημόσια Σχολεία.

Η κατάργηση της διάταξης 25 μαθητές+10%(Π.Δ. 79/2017) το προηγούμενο χρονικό διάστημα αποτέλεσε θετικό βήμα, αλλά δεν καλύπτει τις θέσεις του Κλάδου μας  για το σύγχρονο δημόσιο σχολείο που θέλουμε και οραματιζόμαστε. Το εκπαιδευτικό κίνημα διαχρονικά παλεύει για:

  1 εκπαιδευτικός προς 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο
  1 εκπαιδευτικός προς 20 μαθητές στο Δημοτικό Σχολείο.
  2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές στα μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία....



Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είχε δεσμευτεί για τη σταδιακή μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα -από 25 στους 22 μαθητές- κατά το σχολικό έτος 2019-2020, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει αναλάβει κάποια νομοθετική πρωτοβουλία. Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας,  απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση συνολικά να πράξει αυτό που η ίδια είχε δεσμευτεί, δηλαδή τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα από το επόμενο σχολικό έτος.


1 σχόλιο:

  1. Τώρα που βρίσκεστε στην κατιουσα δάσκαλε μιλας για διορισμούς. Τόσα χρόνια που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία σωπαίνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο