Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Στις φυλακές οι διακινητές των μεταναστών στον Αστακό

Οι περισσότεροι μετανάστες έχουν φύγει από το Μεσολόγγι

         Στις φυλακές οδηγήθηκαν μετά την απολογία τους σήμερα οι δυο Ουκρανοί που κατηγορούνται για την διακίνηση των 56 μεταναστών που εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής σε ιστιοφόρο ανοικτά του Αστακού, με προορισμό την Ιταλία.
      Η επιχείρηση είχε γίνει από τις Λιμενικές Αρχές Λευκάδας και Μεσολογγίου, ενώ της υπόθεσης επιλήφθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα του Πλατυγιαλίου..........


      Από τους 56 που κατά πλειοψηφία είναι από Ιραν, Ιρακ, Λάος και Βιετνάμ, οι 25 αφέθηκαν άμεσα ελεύθεροι μιας και βρίσκονταν νόμιμα στη χώρα.
      Οι υπόλοιποι παρέμειναν για λίγο στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας στο Μεσολόγγι , κάτω από άσχημες συνθήκες, και σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr έχουν ήδη οι περισσότεροι αναχωρήσει για δομές μεταναστών.
        Συγκεκριμένα, 31 άτομα μεταφέρθηκαν αρχικά στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας, από τα οποία, 24-25 μεταφέρθηκαν σήμερα το μεσημέρι σε διάφορες δομές.
     Στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας έχουν παραμείνει και κρατούνται 6-7 άτομα.

«Στοιβαγμένοι» στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στον Αστακό

        «Στοιβαγμένοι» και κάτω από άθλιες συνθήκες ζουν από χθες οι δεκάδες μετανάστες που εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Δευτέρας κοντά στον Αστακό.
      Οι μετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, βρίσκονται στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας στο Μεσολόγγι, όπου υπάρχει μόνο μία τουαλέτα.
       Στον συγκεκριμένο χώρο δεν υπάρχει κλιματιστικό αλλά ούτε και οι υποδομές να κάνουν μπάνιο.
       Σύμφωνα με πληροφορίες οι μετανάστες θα παραμείνουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας τουλάχιστον μέχρι αύριο.
       Εντοπίστηκαν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος με προορισμό την Ιταλία, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Αιτωλοακαρνανίας και οδηγήθηκαν από το Λιμενικό Λευκάδας στο λιμάνι του Αστακού.
     Στο πλαίσιο της έρευνας του Λιμενικού συνελήφθησαν δύο άνδρες οι οποίοι ήταν οι διακινητές.

Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Πεταλιού
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:




zougla.gr
https://www.agriniopress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο