Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Δήμος ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Να φροντίσουν για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους οι ιδιοκτήτες, για την αποτροπή πυρκαγιάς

Ανακοίνωση σχετικά με την αποψίλωση - καθαρισμό των οικοπέδων και των πρανών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
             Για την αποτροπή πυρκαγιάς μέσα σε κατοικημένες περιοχές κατά την αντιπυρική περίοδο η οποία διαρκεί από την 1η Μαΐου 2018 μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2018, θα πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός των οικισμών και σε απόσταση 100 μέτρων από αυτούς, όπως προβούν στην αποψίλωση - καθαρισμό των οικοπέδων και των πρανών τους, από χόρτα, κλαδιά κλπ καθώς και απομάκρυνσης όλων των υλικών που θα συλλεχθούν το συντομότερο δυνατόν σύμφωνα με τα όσα ορίζει η υπ' αριθ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη...........



      Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος Ξηρομέρου υποχρεούται να προχωρήσει στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των εκτάσεων με επιβολή προστίμου στους ιδιοκτήτες πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο και παράλληλη υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα.
       Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας σε αυτό το θέμα διότι μας αφορά όλους.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου


16 σχόλια:

  1. Oι δημοτες να καθαρισουν και ο δημος να τα πεταει οπου ναναι οπως πχ κατω απο το υδραγωγειο.Ετσι εκαναν καποτεμε τα σκουπιδια και παραλιγο να καουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εχω κανει προφορικη καταγγελια για καθαρισμο γειτονικου οικοπεδου με το σπιτι μου πριν τρεις εβδομαδες στην πυροσβεστικη και το δημο.Η πυροσβεστικη δεν εχει δικαιωμα να επιβαλει τον καθαρισμο του οικοπεδου και με παρεπεμψαν στο δημο.Επικοινωνησα τηλεφωνικα με τον αντιδημαρχο του δημου.ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΔΕΙΤΟΠΕΙΟΥΜΑΙ ΤΙΣ ΑΜΕΛΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γράφει στην καθυστερημένη ανακοίνωσή του Ο Δήμος: "Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο Δήμος Ξηρομέρου υποχρεούται να προχωρήσει στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό των εκτάσεων με επιβολή προστίμου στους ιδιοκτήτες πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο και παράλληλη υποβολή μήνυσης για το αδίκημα του άρθρου 433 του Ποινικού Κώδικα." Και τι από αυτές του τις υποχρεώσεις έκανε η εντιμότατη Δημοτική Αρχή, για να αποτραπούν οι σοβαρότατοι κίνδυνοι μιας πιθανολογούμενης πυρκαγιάς; Έβγαλε ανακοίνωση !!! Και οι κίνδυνοι τρομοκρατήθηκαν και εξέλειπαν !!! Απύθμενο θράσος υποκρισίας και ανευθυνότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παραλήψεις του Δήμου συνιστούν παράβαση καθήκοντος, με ότι αυτό συνεπάγεται. Πρέπει να θρηνήσουμε καταστροφές και ανθρώπινα θύματα, για να αναζητηθούν οι ευθύνες αυτές; Μέχρι πότε θα μας βοηθάει ο ... θεός του Ξηρομέρου; Και καλά η Δημαρχιακή πλειοψηφία (Γαλούνη - Πανταζή), είναι μάταιο να ελπίζει κανείς. Η μειοψηφία τι κάνει; Κανένας έλεγχος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ,ΤΑ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ [ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ] ΑΜΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΝΑΜΕΝΑ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΑ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΟΥΜΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο Καραϊσκάκη θα τα καθαρίσει ο λιγνος χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχουν βγάλει λεφτά να κάνουν αντιπυρικές γραμμές . Πότε και που είδε κανείς μπουλντόζες να καθαρίζουν γύρω από χωριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΦΩΤΙΑ ΗΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ ΠΑΘΕΣΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΘΕΙΑ ΜΟΥ Η ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΑΛΟΥΝΗ ΠΕΤΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΘΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ....Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το να ρίξουμε όλοι ευθύνες στους άλλους είναι το ποιό εύκολο. Στο "ΜΑΤΙ" και ποιό παλιά σε άλλες περιοχές που υπήρξαν πυρκαγιές ή πλυμμήρες ή διάφορες φυσικές καταστροφές όλοι μας ρίξαμε ευθύνες σε κάποιον άλλο εκτός από το εαυτό μας . Εμείς δεν ευθυνόμαστε ποτέ για τίποτα , όλα τα κακά μας τα κάναν πάντα άλλοι. Μάλλον θα ζείτε κάπου αλλού και όχι στην Ελλάδα και εδώ έρχεστε για διακοπές. Αυτοκριτική χρειάζεται και ενέργειες από όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οικόπεδο δύο στρεμμάτων στα ύψη έχουν φτάσει τα ΞΕΡΆ 🌿 όπισθεν του Πάρκου κ φροντιστήριο κοντά στο Δήμαρχειο ιδιοκτησία Γεωργίου Σκουτελα που συνορεύει με Παν ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ Νίκο ΜΕΡΗΣΙΩΤΗ ΓΕ ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗ ΜΠΟΝΗ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΚΑΙ ΜΑΡΓΩΝΗ Καλούμε τους αρμόδιους του ΔΉΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΊΣΕΙ ΠΟΛΎ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΊΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΆΣ 🔥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε ολες τις πολεις οι δημοτκες αρχες που εχουν την ευθυνη δεν κανουν τιποτα,γιατι κανεις δε θελει να ερθει σε κοντρα με τους ψηφοφορους και ολοι μας παρακαλαμε μη πιασει φωτια και τα ακαθαριστα χωραφια και οκοπεδα γινουν αιτια μιας καταστροφης.Θα πρεπει ομως και ο πολιτες αλλα και οι αιρετοι να ειναι πιο ευαισθητοποιημενοι.Η Νομοθεσια το αναφερει για τον αυτεπαγγελτο καθαρισμο απο τον Δημο σε περιπτωση που δεν τα καθαριζουν ο ιδιοκτητες αλλα αλλου σφυριζουν. Να ενα εσοδο καλο για τους ΔΗΜΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΛΙΓΝΟΣ ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ,ΟΠΟΤΕ ΦΙΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΛΙΓΝΟ ,ΑΝ ΡΩΤΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΚΕΙ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΛΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έχουνε δώσει 3 εργολάβους για χορταρια στα νεκροταφεια και ν3 για τα σκαπτικα για αντιπυρικές. Άμα πάρει φωτιά τότε να δούμε που καθάρησαν και πιός υπέγραψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΦΙΛΕ ΤΩΝ 8:55 ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ.....ΧΑΧΑΧΑ ΠΟΙΟΙΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΝΑ ΛΕΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο