Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Παναγιώτης Στάικος: Η συνεισφορά των Blogs στην Δημοκρατία . Η βουκέντρα και ο ζευγολάτης.!!!



Ασφαλώς η ανάδειξη  από τα Blogs της ανάρτησης : Εγκατάλειψη- σκατό και μπόχα έκανε πάταγο  και σήμερα  η  Αξιότιμος Δημοτική μας Αρχή  κινητοποιήθηκε πάση δυνάμει, αφού  ο Στάικος ουχί, εν είδει περισεράς ,αλλά ως ζευγολάτου μετά της βουκέντρας τους αφύπνισε και άρχισαν να κάνουν  αυτό που έπρεπε εδώ και ημέρες   .!!!!...


Και άκουσον – άκουσον είπαν : Μα καλά εμείς το είχαμε προγραμματίσει και κάθε ημέρα, όταν εμείς έχουμε προγραμματίσει,να κάνουμε κάτι, ο Στάικος την προηγούμενη κάνει την ανάρτηση γι ‘ αυτό το θέμα . 
Α , πρέπει να έχει εσωτερική πληροφόρηση .!!!!
Εδώ πραγματικά γελάνε.!!!!!
Ακούστε  λοιπόν φίλοι μου : Άδικα ψάχνετε για ρουφιάνους και φαντάσματα.!!!
Απλά λόγω της δικιάς ανεπάρκειας ο Στάικος έγινε το φάντασμά σας  και  εν είδει ζευγλάτου  σας  κεντρίζει, όπως  εκείνος , με τον αιχμηρό του πολιτικό λόγω και πάντα με πολιτικά  επιχειρήματα , τα οποία εσείς του προσφέρετε , λόγω της ένδειας έργων εκ μέρους σας και τις ανεπάρκεια σας να προγραμματίσετε τα απλούστατα , τα στοιχειώδη και τα άκρως απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.!!!
Άκου εκεί   είχαν προγραμματίσει .!!!!
Πότε είχαν προγραμματίσει;;;
Κατόπιν  εορτής ;;;;
Μα η εορτή του Αγίου Πνεύματος  ήτο την Δευτέρα και ουχί σήμερον .!!!!
Και η τελευταία ημέρα κατά την οποία θα έπρεπε , να είχαν παραδώσει έτοιμες τις πλαζ, ήταν η Πέμπτη , αφού από την Παρασκευή ήλθαν οι επισκέπτες   μας, δια το Τριήμερον του Αγίου Πνεύματος .!!!
Είναι γνωστό ότι προέρχομαι από αγροτική  οικογένεια  και είμαι πολύ υπερήφανος γι ‘ αυτό .!!!!
Ο πρώτος και σπουδαιότερος δάσκαλος στην ζωή μου ήταν ο πατέρας μου .!!!
Ένας ευφυέστατος άνθρωπος , ο οποίος είχε τελειώσει μόνο το Δημοτικό , του οποίου ο δείκτης νοημοσύνης ήταν πολύ πιο υψηλός από τον δικό μου , αφού είχε την δυνατότητα να λύνει με πρακτική αριθμητική  εξισώσεις  με δύο αγνώστους .!!! Για να ζήσουμε-  επιβιώσουμε και να καταφέρει και τα δυο του παιδιά να μας κάνει  γιατρούς    σε δύσκολα  χρόνια , τότε που δεν υπήρχαν τα Turbo Τρακτέρ  των 150.000 ευρώ  με τους πολλούς ίππους τα δύο διαφορικά τα  Air Condition  και όλα  τα υδραυλικά και τα πολύπλοκα ηλεκτρονικά τους  συστήματα , για να οργώσει την γη  έκανε τον ζευγολάτη  με τα άλογα και  μου έμαθε την λέξη ζευγολάτης και την βουκέντρα που  χρησιμοποιούσαν οι ζευγολάτες για  να κεντρίσουν τα υποζύγια ,προκειμένου  να τραβήξουν το αλέτρι  και να οργώσουν την γη σπέρνοντας με πολύ ιδρώτα το σιτάρι στην γη.!!!

Έτσι λοιπόν κάποιοι φίλοι μας μετά την πολιτική βουκέντρα  Στάικου ( γιατί η άλλη έφθανε στο σημείο λόγω της αιχμηρότητας της να ματώνει τα υποζύγια , αν το κέντρισμα του ζευγολάτη ήταν πολύ δυνατό) , αποφάσισαν  σήμερα να κάνουν αυτά που έπρεπε να είχαν τελειώσει τέσσερες ημέρες πριν την εορτή του Αγίου Πνεύματος , αλλά και αυτό βάσει του δόγματος της Αξιοτίμου Δημοτικής Αρχής  μισά – μισά , μισές δουλειές έκαναν , αφού χρησιμοποίησαν το JCB του Δήμου μας , ως εύκολης λύσης  και έτσι δεν έκαναν ολοκληρωμένη δουλειά , αφού ο βραχίονας του είναι πολύ πιο κοντός από της τσάπας και δεν μπορούσε να πάρει τις μεγάλες ποσότητες αμμοχάλικου που ήταν στο βάθος  ,παρά το  γεγονός ότι ο χειριστής του JCB κύριος Γεραφέντης  είναι Άριστος και να ποτίσουν και το γκαζόν μπροστά στο Hotel Στράτος     .!!!!!

Έτσι λοιπόν μετά από λίγες ημέρες στην  γωνία του πλακόστρωτου ο κυματισμός θα έχει πάρει την πολύ μικρή ποσότητα αμμοχάλικου  και οι λουόμενοι πάλι , όχι απλά δεν θα ξαπλώνουν σε αυτό , αλλά θα αδυνατούν να μπουν στην θάλασσα από αυτό το σημείο από τις κοτρώνες  .!!!
Μέμνησο μεθ ‘ ολίγου καιρού  ,ουχί τους Αθηναίους αλλά,   Στάικον .
Και  επειδή είναι λογικό στους νεότερους , οι οποίοι έχουν άλλες προσλαμβάνουσες παραστάσεις οι   λέξεις   βουκέντρα και ζευγολάτης να είναι άγνωστες  και αυτό δεν σημαίνει τίποτα , παραθέτω τα πάρα κάτω :    
βουκέντρα :ξύλινη βέργα η οποία χρησιμοποιείτο από τους αγρότες κατά τη διάρκεια οργώματος με βόδια, η οποία στη μία άκρη είχε μεταλλική βάση για να καθαρίζουν το αλέτρι και στην άλλη της άκρη ήταν αιχμηρή ούτως ώστε να κεντρίζει τα βόδια.!!!
ζευγολάτης αρσενικό (θηλυκό: ζευγολάτισσα)
ο αγρότης που οργώνει το χωράφι με ένα ζευγάρι βόδια
Ετυμολογία :ζευγολάτης < αρχαία ελληνική ζευγηλάτης < ζεῦγος + ἐλαύνω
Οσονούπω επανέρχομαι   μετά της πολιτικής μου βουκέντρας για αρκετά θέματα , τα οποία έχει προγραμματίσει η Δημοτική μας  Αρχή , αλλά  εμείς βλέπουμε  περισσότερα λιμνάζοντα ύδατα .
Αστακός 30/5/2018
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και για την προσφορά σας στην Δημοκρατία.!!!
Παναγιώτης Στάικος


17 σχόλια:

  1. Τελικα θα κατεβεις για δημαρχος τι θα κανεις για το χρεος του δημου .θα βαλεις τα λαμο..α φυλακη .θα μας πεις το προγραμμα σου ο θεος βλεπω μαχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
      για το χρεος 350 δις ευρω που κληρονόμησε ο συριζα απο τον Πασοκ και Ν.Δ
      ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

      Διαγραφή
  2. Γιατρε σε παραδεχομαι οταν ανεβαζεις κατι το απογευμα το πρωι κινητοποιοειται η δημοτικη αρχη γιατι ξευτελιζεται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντροπη στη δημοτικη αρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι πολλοί στο Δήμαρχειο που δεν τα έχουν καλά με το ΝΕΡΟ για τις παραλιες ΑΣΤΑΚΟΥ ΜΥΤΙΚΑ ΒΕΛΑ ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ θα ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρανταφυλάκη και Σταικο (Βλέπω να κατεβαίνουν για Δήμαρχος
    Αστακού-Ξηρομέρου) Παίζει και να συνεργαστούν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τρανταφυλάκη και Σταικο (Βλέπω να κατεβαίνουν για Δήμαρχος
    Αστακού-Ξηρομέρου) Παίζει και να συνεργαστούν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασφαλώς αγαπητέ φιλε 3:10 μ.μ θα κατέβω για Δήμαρχος ,αλλά όχι για εισαγγελέας ,αφού αυτό μου ζητάει η Κοινωνία και έχω δηλώσει πως πιστεύω σε αυτό που είχε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ,πως τους πολιτικούς σου αντιπάλους δεν τους στέλνεις στην φυλακή ,αλλά στο σπίτι τους ,όπου εινσι η πιο σκληρή φυλακή .!!!
    Εμείς θα πούμε ακριβώς τι θα παραλάβουμε και ασφαλώς θα παραλάβουμε και τα χρέη του Δήμου και αυτό δεν σκοπεύουμε να το επικαλούμαστε ως θεωρία καμένης γης ,όταν δεν θα κάνουμε αυτά που πρέπει .!!!!
    Εμείς δεν σκοπεύουμε να προδίδουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και θα διαχειριστούμε το Δημόσιο χρήμα με σεβασμό ,διαφάνεια και συναίνεση με την αντιπολίτευση .!!!!
    Με τιμή
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Π.ΣΤΑΙΚΟ
      ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
      ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΠΑΡΕΠΕΜΠΣΕ ΤΟΝ Ανδρέα Παπανδρέου ?

      Διαγραφή
    2. Εδώ κάνετε ένα λάθος Κύριε Στάικε γιατί ζούμε στο 2018 και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά έχουν και τα χρήματά μας στα χέρια τους και όταν κάνουν την λαδιά να πάνε στην φυλακή.Ο Καραμανλής ζούσε σε κάποιες άλλες εποχές τότε ,τώρα όμως το πράγμα παραβρώμισε και τα χέρια κάποιον είναι μακριά και πρέπει να πληρώσουν και να πάνε στην φυλακή.

      Διαγραφή
  8. ΣΤΑ'Ι'ΚΟΣ ΡΕ ΜΕ ΤΑ 1000.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ.ΕΞΩ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ.ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατρε καλα τα λεσ και ετσι ειναι το σωστο ενα ομωσ να προσεξεισ που μπορει να σου εχει διαφιγει, αν πραγματι σου εχει διαφιγει ενα θα σου πω που πηρε το αυτι μου διωξε -διωξε -διωξε μακρια [δεν σου λεω στον αγυριστο]εναν ψευτοεργολαβο απο τον αστακο και εναν απο το καραισκακη που γυριζουν και λενε για την επομενη μερα των αναθεσεων εργων, Γιατρε ειναι Λ-Α-Μ-Ο-Γ-Ι-Α ΜΕΓΑΛΑ εχεισ τον τροπο να μαθεισ ,[οσο για ψηφουσ μονο τον δικο τουσ εχουν ψαξε ρωτα μαθε εισαι πανεξυπνοσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοιτάζοντας πίσω και αναπολώντας την ανάπτυξη του τόπου που γεννήθηκα, παρατηρώ πως στο έργο των κοινοτικών-δημοτικών αρχόντων (από το 1960 ως σήμερα), αυτός που ενδιαφέρθηκε περισσότερο για τον τόπο αυτό και που πιστεύω ότι έχει τα καθαρότερα χέρια είναι ο κ.Στάικος Παναγιώτης. Δεν συζητώ σαν γιατρός και σαν άνθρωπος, το έργο του ανεκτίμητο και απεριόριστο.
    Είναι ένας άνθρωπος που απέδειξε εμπράκτως ότι αγάπησε τον τόπο που επέλεξε να ζήσει, παρόλο που δεν γεννήθηκε στον Αστακό και κάποιοι κάποτε τον θεωρούσαν ξένο.
    Συγκρίνετε το έργο του και τα έργα των υποτιθέμενων ντόπιων, τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πανταζης -Γαλουνης δεν κερδίζονται ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ να ψηφιζεις εφοπλιστές και οχι πολιτικούς.

      Διαγραφή
  12. 8:00 μ.μ
    Κάνε νιάου......
    Ο Σταικος είναι Δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 8:00 μ.μ
    Κάνε νιάου......
    Ο Σταικος είναι Δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο