Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Αυτή είναι η σημασία που δίνει ο Δήμος Ξηρομέρου στην τουριστική ανάπτυξη.

Το είχαμε αναδείξει και παλαιότερα και το αναδεικνύουμε ξανά, γιατί είναι κάτι που δείχνει καθαρά και με τον πιο ανάγλυφο τρόπο, την σημασία που δίνει η παρούσα δημοτική αρχή στην τουριστική ανάπτυξη. Η καλοκαιρινή τουριστική σαιζόν ξεκινά και το ερώτημα είναι: Πόσο στηρίζει και υποστηρίζει τον τουρισμό της περιοχής ο Δήμος Ξηρομέρου και η παρούσα δημοτική αρχή;......

Πριν απαντήσουμε με την δική μας υποκειμενική άποψη, σας παραθέτουμε το κομμάτι που αφορούσε τον τουρισμό στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης «Δυνατό Ξηρόμερο - Πρώτα ο πολίτης» που διοικεί σήμερα τον Δήμο.

ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.
• Παροχή κινήτρων στον Τομέα του Τουρισμού.
• Υλοποίηση προγραμμάτων αγροτουρισμού.
• Θρησκευτικός τουρισμός: Ανάδειξη των χώρων: Λιγοβίτσι, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Γεώργιος Πόρτας Μπαμπίνης, Προφήτης Ηλίας Καραϊσκάκη, Ζωοδόχος Πηγή Αρχοντοχωρίου, Αγία Παρασκευή Κανδήλας, Αγία Σοφία Μύτικα.
• Δημιουργία και λειτουργία περιοχής ολοκληρωμένης τουριστικής ανάπτυξης.
• Ίδρυση του τουριστικού γραφείου ενημέρωσης, διαφήμισης και προβολής του Δήμου και της Περιοχής μας.
• Ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
• Δημιουργία οργανωμένων πλαζ σε Αστακό και Μύτικα.
• Προστασία, αξιοποίηση, καθαριότητα ακτών και δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές.
• Κατασκευή μαρίνας σε Αστακό και Μύτικα.
• Επισκευή και συντήρηση στο λιμάνι του Αστακού - τουριστική αξιοποίηση του.
• Διοργάνωση θαλάσσιων εκδρομών.
• Δωρεάν μετακίνηση των πολιτών κάθε καλοκαίρι για θαλάσσια μπάνια σε όλες τις παραλίες του Δήμου απ' όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
• Άμεση ολοκλήρωση και λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Αστακού και κατασκευή νέου βιολογικού στο Μύτικα προκειμένου να προστατέψουμε το θαλάσσιο περιβάλλον.
• Ανάδειξη και προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού – Προβολή όλων των θρησκευτικών μνημείων, εκκλησιών του Δήμου.
• Αξιοποίηση των λιμνών Οζερού και Αμβρακίας.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της δημοτικής αρχής και το τι έχει πράξει επ' αυτών τα ξέρετε καλύτερα από εμάς και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα εμείς σχετικά με τις παραπάνω προεκλογικές φανφάρες.
Η δική μας γνώμη είναι ότι έχουμε μία δημοτική αρχή, η οποία στα λόγια διακηρύττει ότι ο τουρισμός είναι προτεραιότητα γι αυτήν, αλλά στη πράξη δεν κάνει απολύτως τίποτα προς αυτή τη κατεύθυνση, ούτε τα πιο απλά.
Είναι μία δημοτική αρχή που δεν έχει ούτε την θέληση ούτε τη κάψα, να ψάξει, να ενημερωθεί, να κάνει ενέργειες που θα βοηθήσουν. Παράδειγμα να πάρουμε το κομμάτι της τουριστικής προβολής του Αστακού και του Μύτικα. Τι έχει κάνει κοντά τέσσερα χρόνια τώρα; ΤΙΠΟΤΑ!!!
Μία ιστοσελίδα έχει εδώ και τριάμισι χρόνια, που για το θεαθήναι βάλανε μέσα την ενότητα ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ και έχουν φροντίσει και τα δύο να είναι τελείως κενά. Σας δείχνουμε σημερινές φωτογραφίες και μπείτε να τα δείτε και μόνοι σας, έτσι για να μην λένε κάποιοι ότι λέμε ανακρίβειες http://www.dimosxiromerou.gr/


Οι διοικούντες τον Δήμο Ξηρομέρου δείχνουν με κάθε ευκαιρία ότι η τουριστική ανάπτυξη είναι έξω από τα ενδιαφέροντα και την κουλτούρα τους.... Δεν τους ενδιαφέρει...., δεν τους νοιάζει.... και δυστυχώς αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Το αυτονόητο, δηλαδή η τουριστική ανάπτυξη να είναι προτεραιότητα για Αστακό, αλλά ιδιαίτερα για Μύτικα και Αλυζία, σε εμάς είναι πάρεργο και εκτός των ενδιαφερόντων μας.
mytikaspress

1 σχόλιο:

  1. Ο ΠΙΟ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΠΟΤΕ.ΟΛΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΜΟΝΟ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΙ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΗΔΕΝ.ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΗΣΑΝΕ.ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ Μ'ΑΥΤΟΝ.ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΥΤΕ ΖΩΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ.ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΕΣ.ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ο ΕΙΡΩΝΑΣ.ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ ΟΛΑ ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΜΕΝΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥ.ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΥΤΗΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΖΟ.(ΝΑ ΦΑΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ).ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΘΗΣΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΕΣ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ.(ΑΙΤΩΛΙΚΟ)ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΣΣΑ ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο