Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Video του ΟΠΕΚΕΠΕ για το ΟΣΔΕ του 2017

Ένα ενημερωτικό video μικρής διάρκειας, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην προσπάθεια του να ενημερώσει Έλληνες παραγωγούς ως προς την σωστή κατάθεση της φετινής Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΕΑΕ). Να σημειωθεί ότι ο ρόλος του Οργανισμού Πληρωμών του ΥπΑΑΤ είναι καταλυτικός κάτι που αναγνωρίζεται από το σύνολο του αγροτικού κόσμου αφού αποδεικνύεται έμπρακτα – κάθε φορά – με την έγκαιρη πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων. Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρει:

 Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. είναι ο μοναδικός στη χώρα μας Οργανισμός Πληρωμών,  διαπιστευμένος σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον έλεγχο και την πληρωμή (έγκριση και εκτέλεση) των γεωργικών ενισχύσεων που προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Γεωργικά Ταμεία, οι οποίες προσεγγίζουν τα 3 δις ευρώ ετησίως, καταβάλλονται σε περίπου 700.000 δικαιούχους και αφορούν σε δεκάδες προγράμματα, μέτρα και καθεστώτα.
 Προκειμένου οι δικαιούχοι να λάβουν τις ενισχύσεις τους, υποχρεούνται κάθε χρόνο να υποβάλλουν την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ), η οποία είναι και η μοναδική αίτηση χορήγησης ενίσχυσης που έχει την υποχρέωση να υποβάλει ο γεωργός κατ’ έτος, για την καταβολή των ενισχύσεων που αιτείται.
Η ΕΑΕ περιλαμβάνει πληροφορίες που αφορούν στα προσωπικά στοιχεία του παραγωγού και της εκμετάλλευσής του, που είναι απαραίτητα για την πληρωμή της ενίσχυσης. Η ΕΑΕ υποβάλλεται στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. από τον ίδιο τον παραγωγό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, είτε απευθείας μέσω online συστήματος εντελώς δωρεάν, είτε μέσω ενός πιστοποιημένου φορέα (Κέντρο Υποβολής Δηλώσεων – ΚΥΔ) της επιλογής του, που έχει πιστοποιηθεί για τη γεωγραφική περιοχή στην οποία ανήκει η έδρα της αγροτικής του εκμετάλλευσης.
Δεδομένου ότι η τρέχουσα χρονική περίοδος είναι αυτή της υποβολής των αιτήσεων και η οποία λήγει αυστηρά στις 15/05/2017, σύμφωνα με τους Κοινοτικούς Κανονισμούς, έχουμε ετοιμάσει ένα ενημερωτικό video μικρής διάρκειας, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη διαδρομή που αναγράφεται στην αρχή του ηλεκτρονικού μηνύματος (Download Link 1/1: Tvc – OPEKEPE (Final Cut).mp4), απευθυνόμενοι στους δικαιούχους, προσπαθώντας να τους υπενθυμίσουμε αυτήν τους την υποχρέωση, προκειμένου να λάβουν τις ενισχύσεις τους στην ώρα τους και χωρίς ποινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο