Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Το εκκλησάκι Άγιος ΝΙΚΟΛΑΟΣ στο παλιό χωριό ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ (ΦΩΤΟ)
       Το εκκλησάκι Άγιος Νικόλαος είναι πολύ παλιό και χτίστηκε στο ψηλότερο σημείο του χωριού Βασιλόπουλου Ξηρομέρου, σχεδόν στη κορυφή του βουνού στην Νότια πλευρά προς το Καραϊσκάκη. Είναι πέτρινο και ανακατασκευάστηκε από τους κατοίκους τέλος της δεκαετίας του 1980 με αρχές του 1990.
      Η θέα από το εκκλησάκι είναι φανταστική. Το μάτι απλώνεται σε όλο τον κάμπο και βλέπει μέχρι τη θάλασσα του Αστακού..............     Το άγριο του τοπίου με τα απόκρημνα βράχια (στεφάνια) και το μεγάλο πλάτωμα που υπάρχει δημιουργεί ένα θεατρικό χώρο με αντίλαλο και πολύ καλή ακουστικότητα. Στον προαύλιο χώρο δημιουργήθηκε από την τότε κοινότητα και επί προεδρίας Ιωάννη Καρατσούλα ένα μικρό Αλσύλλιο με πεύκα και ευκάλυπτα τα οποία προσδίδουν μια άλλη αίσθηση στο χώρο. Στο εκκλησάκι ανεβαίνει κανείς, μέσω του χωμάτινου, αλλά όχι καλού, δρόμου. 
     Ο φίλος μας, που μας έστειλε τις εικόνες γράφει: "Ο Άγιος Νικόλαος είναι ένα ιδανικό εκκλησάκι για όσους αναζητούν τη γαλήνη και το όμορφο φυσικό περιβάλλον. Η πρόσβαση είναι δύσκολη αλλά το αποτέλεσμα σε ξεπληρώνει στο μέγιστο....... Βοήθειά μας."....Το κείμενο προέρχεται απο την ιστοσελίδα: http://www.vasilopoulo.com.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο