Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Την Πέμπτη η συνέχεια στο ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ANAKOΙΝΩΣΗ 12-4-2016

     "Είμαι πολιτικός μηχανικός και προσπαθώ να γίνω πολιτικός" έλεγε πολλές φορές Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, σε αντίθεση με πάρα πολλούς που έκαναν και κάνουν τη πολιτική επάγγελμα, όχι μόνο προς επιβίωση αλλά  και μέσο πλουτισμού.
     Την Πέμπτη 14-4-2016 η συνέχεια στο ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ.


Αγαπητοί Αναγνώστες
       Από το καλοκαίρι του 2013 που επικοινωνώ μαζί σας είμαι απόλυτα καθαρός και συνεπής απέναντι σας. Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια στο Γιώργο Γεννηματά. 
     Οφείλω όμως μια ενημέρωση σας γιατί κάποιοι αναγνώστες μπερδεύτηκαν ή είναι πολύ νέοι στην ηλικία και δεν έζησαν τη πολιτική περίοδο της δράσης του Γιώργου Γεννηματά. 
       Η πολιτική σχέση μου με το ΠΑΣΟΚ άρχισε τον Οκτώβρη του 1977 ( πρωτοετής φοιτητής). Ο κύκλος άρχισε να  κλείνει τον Απρίλη του 1994 με το θάνατο του Γιώργου Γεννηματά και έκλεισε τον Ιούνιο του 1996 με το θάνατο του Ανδρέα..........

 
    Το ΠΑΣΟΚ ως πολυσυλλεκτικό κόμμα είχε δύο κύριους πόλους. Τον ένα πόλο εκπροσωπούσε ο Γιώργος Γεννηματάς και τον άλλο ο Κώστας Σημίτης. Βέβαια η καταλυτική παρουσία του Ανδρέα  ήταν ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΙΚΗ να φανούν οι δύο πόλοι. Εμείς που ζούσαμε τα πράγματα από μέσα γνωρίζαμε τι συνέβαινε. 
      Τονίζω για μία ακόμη φορά. Με οποιοδήποτε εκλεκτορικό σώμα διάδοχος του Ανδρέα θα ήταν ο Γιώργος Γεννηματάς, αν ζούσε. Στην εκλογή που έγινε, απόντος του Γεννηματά, παρά τη μικρή διαφορά  του πρώτου γύρου ανάμεσα σε Σημίτη, Τζοχατζόπουλο, Αρσένη στο δεύτερο γύρο ήταν ΒΕΒΑΙΟ ότι θα κέρδιζε ο Σημίτης. Εμείς που ζούσαμε τα πράγματα από μέσα γνωρίζαμε τι συνέβαινε. 
    Σε ότι με αφορά, με τη Σημιτική λαίλαπα που ήμουν σίγουρος ότι θα ακολουθήσει ήμουν κατηγορηματικά αντίθετος διαχρονικά. Το πολιτικό παιχνίδι το είχαμε χάσει εσωτερικά και βέβαια οι μεταμορφώσεις πολλών επωνύμων αλλά και ανωνύμων δεν είχαν τελειωμό. 
      Παρά την αντίθεση μου με τη πολιτική Σημίτη, του αναγνωρίζω ότι επί των ημερών του έγιναν πολλά έργα και ήταν ένας ικανός πολιτικός. Είχε όμως ένα φοβερό ελάττωμα ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΠΑΣΟΚ.
       Τώρα οι τρεις επόμενοι Γιώργος Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά είναι ασήμαντες πολιτικές προσωπικότητες που κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ στο σημερινό του χάλι. 
     Αυτή είναι η διαδρομή μου και παρότι βρέθηκα τη δεκαετία του 1980 στους προθαλάμους της εξουσίας ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ. Αυτό το ξέρουν οι ΠΑΝΤΕΣ. 
     Είναι πολύ νωρίς να γίνει αποτίμηση της πολιτικής  περιόδου. Στο μέλλον από το προσωπικό μου αρχείο θα δημοσιεύσω πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία.

9 σχόλια:

  1. Για την πολιτική σου διαδρομή μπορείς να είσαι περήφανος όσο θέλεις και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την κρίνει.
    Για το ΠΑΣΟΚ όμως και την προσωπολατρεία έχουμε να πούμε πολλά. Το ΠΑΣΟΚ απο τα πρώτα χρόνια έως τα τελευταία είχε το κράτος σαν λαφύρο που το μείραζε στα μέλη του. Δεν ήταν θέμα προσώπων. Ηταν θέμα πολιτικής. Ισως και άποψης. Η επαφή με τον κόσμο (απο υπαλλήλους μέχρι εργολάβους) ήταν με όρους (κομματικής) συνδιαλλαγής. Αποτελεσμά αυτής της πολιτικής είναι το παρακράτος που κυβέρνησε και κυβερνάει την χώρα. Τα ονομαστά "Νεα Τζάκια". Και όχι μόνο. Τα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας είναι γεμάτα απο ανθρώπους που εκάναν μπίζνες με το κράτος - ΠΑΣΟΚ. Τα συνδικάτα ελλέγχονται πλήρως απο το ΠΑΣΟΚ. Πως έγινε αυτό; Σίγουρα όχι με την πειθώ του λόγου. Μπορούμε να βρούμε στον περιγυρό μας ένα σωρό παραδείγματα...

    Και αυτό δεν είναι αποτελεσμά του Κώστα Σημίτη. Και ο Γενημματάς να ήταν το ίδιο θα έκανε. Διότι στο βασικό ερώτημα, στην κρίσιμη στιγμή το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε το μερός του κεφαλαίου και του κέρδους. Όπως πολλές φορές έκανε. Δεν μπόρεσε ποτε να βάλει το συλογικό όφελος πάνω απο το κομματικό - ατομικό όφελος.

    ΥΓ. Το γεγονός ότι και η ΝΔ έκανε και κάνει το ίδιο δεν δικαιολογεί τίποτα.

    Χούσος Κώστας
    Θύριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ Χούσο σας χαιρετώ

    Είμαι σίγουρος ότι συμφωνείτε στο εξής : Ολοι είμαστε ίσοι αλλά δεν είμαστε ίδιοι. Με μερικά από αυτά που λέτε συμφωνώ απόλυτα και βεβαίως τα θίγω στο πρώτο μέρος του αφιερώματος και πιο κατηγορηματικά στο δεύτερο μέρος που θα δημοσιευτεί την Πέμπτη. Παρακαλώ διαβάστε το και σχολιάστε το. Θα χαρώ ιδιαίτερα.

    Είναι ακραία τοποθέτηση όμως η αναφορά σας σε παρακράτος. Το ότι πολλές φορές κομματικά στελέχη δρούσαν μέσα στη κοινωνία με αντιδημοκρατικό τρόπο είναι γεγονός. Σας πληροφορώ κατηγορηματικά όμως ότι παρά πολλοί τίμιοι αγωνιστές έμειναν όρθιοι. Δεν πουλήθηκαν, δεν εξαργύρωσαν τον αγώνα τους, δεν ενσωματώθηκαν στο σύστημα.

    Το δίπολο που αναφέρω είχε σαφή ποιοτικά χαρακτηριστικά διαφορετικά μεταξύ τους. Τούτο δεν σημαίνει ότι όλοι αυτοί που ακολούθησαν το Κώστα Σημίτη ενσωματώθηκαν και πουλήθηκαν στο σύστημα.
    Ούτε όλοι αυτοί που ακολούθησαν το Γιώργο Γεννηματά ήταν λευκές και αμόλυντες περιστερές. Μερικοί που έπιναν νερό στο όνομα του μεταφορτώθηκαν σε αρπακτικά πρώτης γραμμής.

    Γνωρίζοντας όμως καταστάσεις, πρόσωπα, συμπεριφορές, μετέπειτα πορείες πολλών , σας διαβεβαιώ ότι Η ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΗΔΕΝΙΚΗ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα η εν τέλει εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ δεν χαρακτηρίζει τον λαό που το ακολούθησε. Κάθε ένας έχει την ιστορία του και αυτή τον χαρακτηρίζει. Δυστυχώς ο παρασιτισμός ήταν χαρακτηρικο της εποχής μας και αυτό έμεινε. Τουλάχιστον χοντρικά.

      Η ηγεσία πάντα παίζει ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων και ίσως με Γεννηματά να ήταν καλύτερα αλλά εγώ δεν είμαι τοσο πεπεισμένος

      Χουσος Κώστας

      Διαγραφή
  3. προς κ. Τριαντακωνσταντη, μπορεις να μας αναφέρεις μερικούς τίμιους αγωνιστές που παρέμειναν όρθιοι κ δεν τους έφαγε η μαρμάγκα; Δυο τρία ονόματα, οχι παραπανω. Ετσι για να μιλάμε με παραδείγματα δηλαδή. Το αν ειναι κάτι η όχι ακραίο δυστυχως το επιβεβαιώνει η ιστορία κ η συνείδηση του ελληνικού λαού. Δυστυχώς το βαθύ κράτος του Πασοκ,κατέστρεψε την χώρα, οι άλλοι απλώς ακολουθούσαν και συμμετειχανι και αυτοί στο παιχνιδι. Αυτη ειναι η ιστορία και το παραδέχονται ακόμη κ φανατικοι πρώην πρασινοφρουροι νυν Συριζαιοι. Τώρα δεν ξέρω για ποιο λόγο πρεπει να εξωραιζουμε την πραγματικοτητα. Η ιστορια μιλάει από μόνη της κ ΔΕΝ πρέπει να εθελοτυφλουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλο κουμασι εισαι Κώστα ακου απο παλιό ΠΑΣΟΚ ;;διορισμένος μια Χαρα και Μίλας ΕΣΥ για αξιοκρατία .ξερω δεν θα μπει το σχολίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πήρα πτυχίο το 1982 σε ηλικία 23 ετών και διορίστηκα μόνιμα με την επετηρίδα το 1995 σε ηλικία 36 ετών, άθλιε ανώνυμε συκοφάντη.
    Βγες επώνυμα και ανακοίνωσε την όποια εύνοια που είχα.
    Τα πάντα τα οφείλω στους γονείς μου. Κατάλαβες ανόητε;
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΣΟ ΘΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ
    ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ... ΑΛΟΓΑ
    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΛΕ ... ΑΛΟΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κ.κωστα γραψε και κανένα άρθρο για την Μελινα Μερκουρη τέτοιοι πολιτικοί δεν θα ξανά περάσουν ποτέ από την πολιτική σκηνή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο