Κυριακή 3 Απριλίου 2016

ΒΟΝΙΤΣΑ: Κατάμεστη η αίθουσα στην 1η Συνάντηση συλλόγων για την καθιέρωση γιορτής για την θυσία των βλαχόπουλων στο κάστρο της Βόνιτσας




     Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 2 Απριλίου, στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόνιτσας, η 1η Συνάντηση του συλλόγου Βλάχων Αβδέλλας Γρεβενών «Η Βασιλίτσα» και των  συλλόγων  του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, για την καθιέρωση μιας γιορτής-εκδήλωσης σε ανάμνηση της θυσίας των βλαχόπουλων στο Κάστρο της Βόνιτσας, που διοργανώθηκε από το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. 
      Στην εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης, έγινε  αναλυτική παρουσίαση των γεγονότων της θυσίας των βλαχόπουλων, οι προτάσεις για την εκδήλωση ήταν αρκετές και το πλέον σημαντικό από την χθεσινή σύσκεψη ήταν το πνεύμα ενότητας και σύμπνοιας των συλλόγων που αποτελεί εφαλτήριο και για άλλες από κοινού δράσεις σε όλα τα επίπεδα με γνώμονα το συμφέρον και το καλό του τόπου μας…















2 σχόλια:

  1. Ορθά , πράττετε και είναι - εκτιμώ- στα πλαίσια των δραστηριοτήτων σας. Για την απελευθέρωση της Βόνιτσας απ΄ τους Τούρκους στις 5 Μαρτίου 1829 θα δείξετε ανάλογο ευαισθησία ; Αναμένομεν !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να τελικά που υπάρχει και πολιτισμός ουσιαστικός, και όχι ανούσιες φιέστες απλά για το θεαθήναι, όπως έκαναν πρώην πρόεδροι συλλόγων που ακόμη δεν θέλουν να καταλάβουν ότι πλέον δεν είναι πρόεδροι σε συγκεκριμένο σύλλογο, για το καλό δήθεν του τόπου! Μπράβο στον κο Ντίνο Στέλιο και στον σύλλογό του, αλλά και σε όλους τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς καθώς και στον Δήμο, για την προσπάθεια αυτή! Είναι σίγουρο ότι με τη βοήθεια όλων θα οργανωθεί κάτι πραγματικά όμορφο, ωφέλιμο τόσο για τον τόπο όσο και για τους Βονιτσάνους! Μπράβο και πάλι μπράβο. Να λέμε και τα καλά καμιά φορά και να μην μιζεριάζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο