Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

ΒΟΝΙΤΣΑ: Έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑιτωλοακαρνανίαΦΩΤΟ: Σπυριδούλα Ζερβούλη

     Σήμερα το απόγευμα Παρασκευή στη Βόνιτσα, στο χώρο του καφε Le fleur- Παπαθανασίου, στην παραλία, σε πανηγυρικό κλίμα παρουσία μελών και φίλων, σε μια κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του Σύριζα.

      Ο Γ. Βαρεμένος, η Μ. Τριανταφύλλου, ο Π. Παπαγεωργίου, ο Γ. Κολοβός,  ο Σ. Κοντονάσιος, η Β. Ευπατρίδη και η Η. Ζαβογιάννη,  απηύθυναν χαιρετισμό στους ψηφοφόρους τους.....  ....ο οποίος περιελάμβανε και πολιτικές τοποθετήσεις και τόνισαν: Η νίκη της αριστερά στις επερχόμενες εκλογές είναι νίκη του λαού μας θα είναι η αρχή για την πραγματοποίηση των ονείρων και των επιθυμιών του. Η Ελπίδα Έρχεται…4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχταρμάς. Δεν βγάζεις άκρη για το τι θα κάνει η... κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος πάει στις εκλογές χωρίς να γνωρίζει τι φόρους θα πληρώσει. Μόνο υποσχέσεις για καταργήσεις, παροχή χρημάτων, βοήθεια στους φτωχούς και μια συνεχής υποσχεσιολογία ότι θα πληρώσουν και οι πλούσιοι στην Ελλάδα χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει ποιοι είναι και πόσοι. Χαρακτηριστικό του μπάχαλου είναι το γεγονός ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι φορολογεί την κατοχή των ακινήτων, το πρόγραμμά του υπόσχεται φορολόγηση της κατοχής και των ακινήτων αλλά και της κινητής περιουσίας.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο να βγάζει κανείς συμπεράσματα χωρίς να έχει διαβάσει το πρόγραμμα του Σύριζα.Βέβαια υπάρχει και το άλλο,να το έχει διαβάσει αλλά να μην μπορεί να καταλάβει τι του γίνεται.Λογικό..όταν θεωρεί αχταρμά αυτό που θα κάνει η κυβέρνηση Συριζα και όχι αυτό που κάνουν τόσα χρόνια στην Ελλαδα οι Κυβερνήσεις Σαμαρα-Βενιζέλου και λοιπών.Ίσως για τον Ανώνυμο 1.10. ειναι προτιμότερη η ''σιγουριά'' της σαπίλας που του αποπνέει ο ΣΑμαράς και ο Βενιζέλος..ίσως πάλι να τον πάρει το ποτάμι...ίσως πάλι να είναι μαζοχιστής και να γουστάρει να πληρώνει τους άδικους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ κλπ .Ευτυχώς που η ΝΔ ξεκαθάρισε πόσοι και ποιοι πρέπει να πληρώνουν φόρους...ξεζούμισε τους πολίτες..αφάνισε τη μεσαία τάξη...και άφησε τα μεγαλολαμόγια να κάνουν πάρτυ επάνω στις πλάτες μας!Εύγε Ελληνικέ λαέ!Ελπίζω μια μέρα να ξυπνήσεις..αλλά φοβάμαι πως θα μείνω μονάχα με την ελπίδα...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΝΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙΣ...
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ:
''ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ''''

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Το μνημόνιο είναι μια υπογεγραμμένη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδος και των δανειστών της. Στη προκειμένη περίπτωση όμως οι δανειστές της είναι οι φορολογούμενοι πολίτες των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Κάθε πιθανή αναπροσαρμογή του προϋποθέτει συμφωνία και των 16 κοινοβουλίων των κρατών -μελών. Τα οποία με δυσκολία ενέκριναν το υπάρχον σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας . Είναι σχεδόν απίθανο να αρνηθούμε τα επιπλέον χρήματα που μας χορηγούνται (139 δις) , να επανασυνεδριάσει το παγκόσμιο τραπεζικό κεφάλαιο, να συμφωνήσει εκ νέου ένα νέο κούρεμα(;) μεγαλύτερο των 109 δις, με χαμηλότερο επιτόκιο του 2%(;) και μεγαλύτερη επιμήκυνση , όταν αυτοί που τα επικαλούνται δεν έχουν ξεμυτίσει από την Ελλάδα να πάνε να διαπραγματευτούν για τίποτα και με κανένα. Τη μόνη διαπραγμάτευση που έκανε ο κ.Τσιπρας ήταν για φθηνό πετρέλαιο με τον ομοϊδεάτη του Τσάβες. Η αποτυχία ήταν εκκωφαντική. Αλλά δεν τον δίδαξε τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ?
ΛΕΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ:
Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Είναι τουλάχιστον αστείο, για να μη χρησιμοποιήσω τη λέξη δόλιο, να θέτεις εσύ τους όρους δανεισμού στον δανειστή σου σε κατάσταση <>. Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο όταν σαν χώρα μέχρι τώρα έχουμε λάβει 110 δις και δεν έχουμε τηρήσει τα συμφωνηθέντα του πρώτου (λιγότερο σκληρού) μνημονίου. Ειδικά όταν είσαι ένας από τους κύριους πολέμιους των διαθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η χώρα. Καταγγελία σημαίνει ότι αντί αυτού αντιπροτείνω ένα νέο σχέδιο σύμβασης που εξασφαλίζει την ανάπτυξη , και διαβάζοντας το οι δανειστές μας ενθουσιασμένοι θα μας δανείσουν νέα δάνεια με όρους που θα τους ορίσουμε εμείς. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ετερόκλητες συνιστώσες του θεωρούν τους εταίρους μας ανόητους, όπως νομίζουν ότι είμαστε εμείς. Μάλλον αυταπατώνται ή δολίως σκέφτονται.(;)