Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο Γιατρός Παναγιώτης Στάϊκος στο πλάι των ανασφάλιστων και διατυπώνει σοβαρά ερωτήματα στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Παναγιώτης Στάϊκος: Τι λέει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, που οι περισσότεροι  γιατροί των Δημόσιων Δομών Υγείας δεν εφαρμόζουν τον νόμο, αρνούμενοι να συνταγογραφήσουν φάρμακα σε ανασφάλιστους;!!!!

       Είναι γνωστό ότι λόγω της πολύ σοβαρής οικονομικής κρίσης, πολλοί συμπολίτες μας που  είναι άνεργοι, δεν έχουν ασφαλιστική  κάλυψη και ως εκ τούτου χαρακτηρίζονται ως ανασφάλιστοι. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, αποφασίστηκε  να επιβληθεί ως έκτακτο μέτρο η θέσπιση  της εισφοράς αλληλεγγύης και το τέλος  επιτηδεύματος. 
      Παρά το  γεγονός ότι  με βάση την φορολογική μου δήλωση πληρώνω γι’ αυτούς τους δύο φόρους  (6) έξι χιλιάδες Ευρώ τον χρόνο δεν διαμαρτυρήθηκα ποτέ. Έχω όμως την απαίτηση ως Έλληνας φορολογούμενος  πολίτης αυτά τα χρήματα να πιάνουν τόπο......

 
    Ειλικρινά χάρηκα, όταν το καλοκαίρι ψηφίστηκε νόμος, με τον οποίο και οι ανασφάλιστοι θα μπορούσαν να έχουν πλήρη φαρμακευτική περίθαλψη, αρκεί οι ανασφάλιστοι να προσέρχονται στα Κέντα Υγείας και στα Νοσοκομεία  ή στα Αγροτικά Ιατρεία, για να τους γράψουν οι γιατροί τα φάρμακα τους. Απλά δεν μπορούν  να τους τα γράψουν ιδιώτες γιατροί.
       Είναι αδιανόητο και ταυτόχρονα και κοινωνικά ανάλγητο να βρίσκονται γιατροί σε Κέντρα Υγείας, Αγροτικά Ιατρεία  ή Νοσοκομεία, οι οποίοι αρνούνται να γράψουν τα φάρμακα σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας, οι οποίοι νόμιμα τα δικαιούνται. Θα πρέπει να αφήσουμε  αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται και σε δεινή οικονομική θέση και αδυνατούν να πάρουν  τα φάρμακά τους να πεθάνουν ή να πηγαίνουν σε κάποια κοινωνικά φαρμακεία και να παρακαλούν  για κάτι, το οποίο δικαιούνται;  

        Φωτεινή εξαίρεση φαίνεται πως αποτελούν οι πραγματικά αξιέπαινοι γιατροί του Κέντρου Υγείας Αστακού και των Περιφερειακών Ιατρείων ευθύνης του. Μπράβο  σας. Θερμά συγχαρητήρια. Αισθάνομαι ειλικρινά πολύ τυχερός, που έχω άψογη καθημερινή συνεργασία  με συναδέλφους, οι οποίοι δεν ασκούν  με ευσυνειδησία   απλά το επιστημονικό τους   έργο, αλλά έμπρακτα δείχνουν και την κοινωνική τους ευθύνη με ευαισθησία, σε αντίθεση με πολλούς οι οποίοι λειτουργούν ως δυνάστες γραφειοκράτες Δημόσιοι Υπάλληλοι. 
     Εάν υπάρχουν και άλλοι γιατροί εκτός Αστακού, οι οποίοι λειτουργούν   έτσι , αξίζουν και σε αυτούς συγχαρητήρια.

       Καλώ λοιπόν τους Διοικητές των Νοσοκομείων Μεσολογγίου και Αγρινίου να επέμβουν άμεσα και εάν υπάρχει έστω και ένας γιατρός σε Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας ή Αγροτικό Ιατρείο, ο οποίος αρνείται να γράψει φάρμακα με ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δηλαδή να πάρει ο ασθενής την συνταγή και να πάει στο φαρμακείο της  γειτονιάς  και  να πάρει τα φάρμακά του, όπως και όλοι οι ασφαλισμένοι που έχουν τα βιβλιάρια τους, με βάση τον νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε το καλοκαίρι, να του γίνει αυστηρότατη σύσταση και εάν εξακολουθήσει να μην εφαρμόζει  τον νόμο,  να του επιβληθεί ότι προβλέπει ο νόμος!!!!
        Εάν σε 10 ημέρες δεν έχω πάρει απάντηση, η ευθύνη θα είναι στους Διοικητές  και  τότε θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα.!!!!

Υ.Γ.
      Πριν από (3) τρία χρόνια ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος μας απείλησε με διαγραφή, εάν υπογράφαμε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Εγώ και πολλοί ακόμη συνάδελφοί μου τον γράψαμε κανονικά, υπογράψαμε την σύμβαση και υπηρετούμε τους ασθενείς  μας. Το αστείο επιχείρημα  του Π.Ι.Σ  ήταν , ότι  η επίσκεψη των δέκα ευρώ μικτά (καθαρά 6,5) είναι  πολύ χαμηλή και ξεφτιλιζόταν το επάγγελμα .!!!!
     Τι λέτε ρε μάγκες; Με 200 επισκέψεις τον μήνα  που δίνει στον κάθε γιατρό ο ΕΟΠΠΥ, δηλαδή 1.300 ευρώ τον μήνα καθαρά από τον ΕΟΠΥΥ, εκτός των υπολοίπων τα οποία μπορεί να βγάζει ο κάθε γιατρός  πέραν των διακοσίων του ΕΟΠΥΥ, είναι λίγα; Οι άλλοι  επιστήμονες για παράδειγμα Μηχανολόγοι Ηλεκτρολόγοι, Χημικοί Μηχανικοί με  λαμπρές σπουδές, που  δουλεύουν όλη μέρα για 800 ή 900 ευρώ και αν τα πάρουν ή ακόμη χειρότερα εκείνοι που ζούνε με λιγότερα από 350 ευρώ , δεν έχουν ψυχή;!!!! Τι σόι σινάφι είστε τελικά;!!!!
      Όποια Κυβέρνηση προκύψει μετά τις εκλογές, δεν θα πρέπει να ενδώσει σε σινάφια.!!!!

Αστακός 22/1/2015

Dr. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ
ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Πρώην ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο