Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μέτρα στα… τυφλά!

Γράφει ο:
Ναούμης Νικόλαος*

    Πηγαίνοντας καθημερινά στην δουλειά μου, ναι δουλεύω ακόμα, σταματάω σ’ ένα συγκεκριμένο περίπτερο, κοντά στο Κέντρο Εκπαίδευσης κι Αποκατάστασης Τυφλών, στην Καλλιθέα...


     Στα περήφανα αυτιά μου, φτάνουν δυνατά οι ήχοι από τραγούδια και παιδικές φωνές που διαμαρτύρονται. Χθες, δεν άντεξα και τηλεφώνησα σ’ ένα φίλο, που διατηρεί ακόμα επαφές με το κέντρο αυτό και τον ρωτάω, γιατί διαμαρτύρονται πάλι αυτά τα παλιόπαιδα και χαλάνε τον κόσμο.

    Ομολογώ λοιπόν, ότι η απάντηση που έλαβα από τον φίλο, πραγματικά με εξέπληξε, αν και δεν θα’ πρεπε στις μέρες μας. Τι μου είπε λοιπόν ο φίλος… « Ακόμη και τα τρόφιμα που παρέχονται στους μαθητές του Κέντρου ρε συ Νίκο, επιχειρεί να περικόψει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων βάζοντας εισοδηματικά κριτήρια…»!!!

    Έψαξα λοιπόν λίγο το θέμα ως έγκριτος αναλυτής και έμαθα ότι κάθε χρόνο δίνονται δωρεάν τρόφιμα από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, ο οποίος διανέμει δωρεάν αποθέματα τροφίμων σε άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, σε συλλόγους πολυτέκνων, ατόμων με ειδικές ανάγκες κλπ. Αυτό γινόταν και στο ΚΕΑΤ για τους περίπου 60 μαθητές του.

    Όμως από φέτος την άνοιξη με υπουργική απόφαση εισάγονται εισοδηματικά κριτήρια και η διοίκηση του ΚΕΑΤ (σ.σ. υπάγεται στο υπουργείο Υγείας) ζήτησε από τους γονείς να καταβάλουν εκκαθαριστικά σημειώματα, για να εντοπιστούν πόσα παιδιά θεωρούνται άπορα. Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται: «Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, κατά την έννοια της παρούσης, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά».


     Εδώ ο κόσμος καίγεται, η μαϊμού χτενίζεται! Δεν διαφωνώ καθόλου με το συγκεκριμένο μέτρο. Εδώ απολύονται εργαζόμενοι, οι νέοι δεν βρίσκουν δουλειά, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να αγοράσουν τα φάρμακά τους και τα παλιόπαιδα θέλουν να τρώνε και τζάμπα…; Τι αυθάδεια Θεέ μου! Που ζούνε επιτέλους αυτά τα παιδιά; Δεν αντιλαμβάνονται ότι είμαστε σε πόλεμο; Δεν συμμερίζονται καθόλου τον τιτάνιο αγώνα αυτής της κυβέρνησης, να κρατήσει το καράβι και να μην το ρίξει πάνω στα βράχια. Έλεος πια! Άλλοι προσφέρουν εθελοντικά και τον μισθό τους ακόμα για την σωτηρία της πατρίδας

      Συναισθανόμενος λοιπόν την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία μας και θέλοντας να συμβάλλω όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, προτείνω στην κυβέρνηση να πάρει κι άλλα μέτρα, ενάντια στου τυφλούς, που αποτελούν τροχοπέδη, στην προσπάθεια για την σωτηρία του τόπου.
       Συνοπτικά, τα επιπλέον μέτρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε ως προς αυτή την κατεύθυνση να λάβει είναι:

     - Να κόψει και το ρεύμα! Τι το χρειάζονται δηλαδή το ρεύμα οι τυφλοί!;;; Ούτως η άλλως, δεν χρειάζεται ν’ ανάψουν φως για να διαβάσουν. Όσο για τους δασκάλους τους που βλέπουν, μια πολύ οικολογική πρόταση κιόλας… Κεράκια, απ’ το διπλανό παρεκκλήσι της Αγ. Παρασκευής. Έτσι κι αλλιώς, η κυβέρνηση ήθελε να το κλείσει. Ευκαιρία είναι. Υπάρχουν πάρα πολλά κεριά που θα πάνε χαμένα…

  - Να κόψει και το τηλέφωνο και το νερό... Τι το χρειάζονται πια… Να πάρουν όλοι κινητά. Εξελιγμένα πράγματα… Νερό, ν’ αγοράσουν απ’ το περίπτερο αν θέλουν. Θα βοηθήσουν έτσι και την παραπαίουσα τοπική οικονομία. Άλλωστε, οι γονείς των παιδιών βγάζουν πάνω από δώδεκα χιλιάρικα, που αυτό σημαίνει ότι είναι πλούσιοι.

        - Να κόψει και τα επιδόματα... Ξέρεις πόσα βγάζουν οι ζητιάνοι στη γύρα; Ας βγουν κι αυτοί, βρε αδελφέ να ζητιανεύουν! Τυφλοί είναι, κάποιοι σίγουρα θα τους λυπηθούν. Σίγουρο μεροκάματο σας λέω. Ξεχνάτε μου φαίνεται εύκολα, με τι αγώνα και κόπο τα κατάφερνε η τυφλή αδερφή του Βασιλάκη Καϊλα, η Αννούλα. Παραδειγματιστείτε και μη μιλάτε.

      Άϊ να χαθείτε από ‘δώ χάμω! Μην τολμήσετε κανείς από εσάς που διαβάσετε αυτές τις γραμμές, να κατηγορήσετε τον Γ. Παπανδρέου και τους κηπουρούς του για αναλγησία, θα πάρω τηλέφωνο τον μπαμπά της κόρης του και θα του πω να σας καταραστεί…! Άντε μπράβο.

(* Ναούμης Νικόλαος Πολιτικός επιστήμονας)
 www.naoumis-nikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο