Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτη η παράταξη Μοσχολιού στην ΠΕΔ

Εκλέχτηκε ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας Νίκος Σολδάτος. Εξι (6) οι Αιτωλοακαρνάνες στο 21μελές Δ.Σ.

    

      Χθες Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα, στον πολυχώρο «Πολιτεία», συνεδρίασαν οι 125 εκπρόσωποι των δήμων της Δυτικής Ελλάδας, για να εκλέξουν τη διοίκηση του νέου οργάνου, της Περιφερικής Ένωσης Δήμων το οποίο θα αντικαταστήσει τις τρεις ΤΕΔΚ.  
        Από την Αιτωλοακαρνανία πιο αναλυτικά και κατά Δήμο, η συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων είχε ως εξής...
   
    Δήμος Αγρινίου 15 μέλη, Δήμος Μεσολογγίου 6 μέλη, Δήμος Ναυπακτίας 5 μέλη, Δήμος Αμφιλοχίας 4 μέλη, Δήμος Ακτίου - Βόνιτσας 4, Δήμος Ξηρομερου 3 και Δήμος Θέρμου 2 μέλη.

       Υποψήφιοι ήταν ο δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, που έχει επίσημα την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, από την ΝΔ ο υποψήφιος δήμαρχος Πατραίων Κώστας Χριστόπουλος, ο ανεξάρτητος ο δήμαρχος Πατρέων κ. Δημαράς, ψηφοδέλτιο κατέβασε και το ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση), ενώ υπήρχε και μια ακόμη ανεξάρτητη υποψηφιότητα, του κ. Πατούχα από την Πάτρα.

        Στο ψηφοδέλτιο του Μοσχολιού από την Αιτωλ/νία, υποψήφιοι για το 21μελές ΔΣ της ΠΕΔ ήταν οι δήμαρχοι Μεσολογγίου Πάνος Κατσούλης και Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, ενώ από συμβούλους, συμμετέχουν η Αγγ. Ρούσση (Αγρίνιο), Λύτρας Γιάννης (Ξηρόμερο) και Βαρβάτος Νίκος (Ακτιο – Βόνιτσα). Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ από την Αιτωλοακαρνανία υποψήφιοι ήταν ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Ν. Σολδάτος και ο δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου και πρώην δήμαρχος Στράτου Δ. Μουρτζιάπης.     Νικήτρια των εκλογών στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος η παράταξη του αυτοδιοικητικών ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Π. Μοσχολιό.

Από τους 125 εκπροσώπους στην ΠΕΔ ψήφισαν οι 122. Αναλυτικά οι παρατάξεις έλαβαν:

- Αυτοδιοικητικό Κίνημα ΠΑΣΟΚ Π. Μοσχολιός: 67 - 12 έδρες
- Μαζί για την Δυτική Ελλάδα ΝΔ (K.Xριστόπουλος): 28 - 5 έδρες
- Ανεξάρτητος συνδυασμός Γ. Δημαρά: 18 - 3 έδρες
- Λαϊκη Συσπείρωση ΚΚΕ: 6 - 1 έδρα
- Ανεξάρτητη Υποψηφιότητα Χρ. Πατούχας: 3


Πρώτη η παράταξη του Π. Μοσχολιού

Όπως αναμένονταν η παράταξη του Π. Μοσχολιού για το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Δυτικής Ελλάδας κέρδισε την αυτοδυναμία.

Πως κατανεμήθηκαν οι έδρες :
- Η παράταξη που ηγήθηκε ο Παύλος Μοσχολιός έλαβε 12 έδρες
- Η παράταξη της ΝΔ έλαβε 5 έδρες
- Η παράταξη του δημάρχου Πατρέων Γ. Δημαρά 3 έδρες
- Η παράταξη του ΚΚΕ 1 έδρα

Ποιοι Εκλέγονται από την Αιτωλοακαρνανία

     Πρώτος σύμβουλος και με διαφορά αναδείχτηκε ο δήμαρχος Αγρινίου, που ως γνωστόν ηγείται της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ. Το ΔΣ της νεοσύστατης ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, θα συνεδριάσει σε μια εβδομάδα, οπότε και θα γίνει η κατανομή των αξιωμάτων.

       Η παράταξη του δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού εξέλεξε 12 από τα 21 μέλη. Εκτός του Π. Μοσχολιού που έλαβε 53 ψήφους εξελέγησαν και οι δήμαρχοι Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης (έλαβε 36 ψήφους), Παναγιώτης Κατσούλης (Δήμαρχος Μεσολογγίου) που θα είναι δύο εκ των 9 δημάρχων και η Αγγελική Ρούσση-Ντζιμάνη (έλαβε 36 ψήφους) θα είναι μία εκ των τριών δημοτικών συμβούλων.

       Η παράταξη που πρόσκειται στη Ν.Δ. εξέλεξε πέντε μέλη στο διοικητικό συμβούλιο. Εκ των οποίων ένας δήμαρχος, ο αιτωλοακαρνανας Νίκος Σολδάτος (Ακτίου-Βόνιτσας) και τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Μουρτζιάπης του Αγρινίου.

Απομένει τις επόμενες μέρες να συγκληθεί το 21μελές ΔΣ της ΠΕΔ και να εκλέξει πρόεδρό του, τον δήμαρχο Αγρινίου Παύλο Μοσχολιό.


Παράταξη Π. Μοσχολιού (ΠΑΣΟΚ)

ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Μοσχολιος 53
Μπαλιούκος 38
Κοιμήσης 36
Καρπής 30
Λαζουράς 33
Ι. Λυμπέρης 36
Παναγιωτόπουλος 32
Παρασκευόπουλος 25
Κατσούλης 22

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
Κατσικόπουλοςς 39
Ρούσση 36
Παναγιωτόπουλος 34

Από την παράταξη της ΝΔ εκλέγονται οι :

Σολδάτος Νίκος
Γεωργόπουλος Διονύσης
Λιατσής Γαβριήλ
Μουρτζιάπης Δημήτριος
Κυριάκος Ορλώφ

Από την παράταξη Δημαρά, εκλέγονται:

Δημαράς Γιάννης
Γιαννακόπουλος Δημήτριος
Γκίκας Παναγιώτης

Τέλος από την παράταξη που στηρίχτηκε από το ΚΚΕ, εκλέγεται ένας σύμβουλος στο ΔΣ της ΠΕΔ ο κ. Ανδρέας Αντωνόπουλος

Πηγές: http://agriniopress.gr/, http://www.aerasfm.gr/, http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο