Κυριακή 10 Απριλίου 2011

«Καζάνι που βράζει» η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ


Υπό τον φόβο ενός αντάρτικου και με την απειλή της αναδιάρθρωσης, πρόκειται να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τις γενικές κατευθύνσεις στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου για την τετραετία 2012- 2015. Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα όπου θα ενημερωθούν οι βουλευτές ενώ την Πέμπτη ή την Παρασκευή ο υπουργός οικονομικών θα παρουσιάσει τα εξειδικευμένα μέτρα του Εθνικού Σχεδίου.

Όλα όσα θα ανακοινωθούν θα μπουν σε δημόσια διαβούλευση και το αργότερο μέσα στο μήνα Μάιο θα ψηφιστούν από τη Βουλή. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η ψήφιση του εθνικού σχεδίου θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα με απλή πλειοψηφία και όχι με ενισχυμένη, ενώ Κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει ενιαία και ότι δεν θα υπάρξουν διαρροές στην ψήφιση του Εθνικού Σχεδίου. 
Όλα αυτά όμως χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ανταρσίας, καθώς υπάρχουν ισχυρές φωνές αντίστασης στα μέτρα που θέλει να προωθήσει ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ως εκ τούτου το Μ. Μαξίμου δεν αποκλείεται να επιβάλλει θέμα κομματικής πειθαρχίας ή εμμέσως ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση.
Γι’ αυτό το λόγο, ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με βουλευτές του λεγόμενου αντάρτικου, όπως η Βάσω Παπανδρέου και ο Γιώργος Φλωρίδης και οι συναντήσεις αυτές έχουν διερευνητικό χαρακτήρα, ενώ αποτελούν και προσπάθεια κατευνασμού των αντιδράσεων.
Επιπλέον, από το Μαξίμου λένε ότι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού και πρόωρων εκλογών και ο Γ. Παπανδρέου δεν εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο.
Σε ό, τι αφορά τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους, επισήμως η κυβέρνηση λέει ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παρασκήνιο συζητιούνται και εξετάζονται όλα τα σενάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο