Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ο Θύμιος Σώκος δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη του σταυρού για να εκπροσωπήσει τους Αιτωλοακαρνάνες στη Βουλή

Ο υπερπεριφερειάρχης Θ. Σώκος δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη για μία θέση στη Βουλή, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Πώς σχολιάζει την κριτική στην κυβέρνηση και στον Γ. Παπανδρέου, τι απαντά για τα χρέη της νομαρχίας, τι δηλώνει για την ίδρυση του Εφετείου




Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Θύμιος Σώκος επιβεβαίωσε, σε συνέντευξή του χθες στον Δυτικά 96,1 την απόφασή του να διεκδικήσει στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές, μια θέση στα έδρανα του Κοινοβουλίου, ως αντιπρόσωπος των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας...

 Ο κ. Σώκος, με τρόπο που κανένα περιθώριο κακής ερμηνείας δεν επιτρέπει, ξεκαθάρισε ότι αποδέχθηκε μεν την πολύ τιμητική πρόταση να αναλάβει τα ηνία της υπερπεριφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, η ζωή του όμως, η οικογένειά του, οι αγώνες του, η σκέψη του… είναι εδώ. Στο νομό που υπηρέτησε με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια.

Στην παρατήρηση ότι επέλεξε τη χειρότερη δυνατή συγκυρία για να πολιτευτεί ως υποψήφιος βουλευτής, αφού οι καταστάσεις οδηγούν τους πολίτες σε αποστασιοποίηση ή έντονη κριτική προς την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σώκος σημείωσε ότι ο πολιτικός κρίνεται στα δύσκολα και εξήγησε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει έδρα Βουλευτή και με άνεση να εκλεγεί στα χρόνια της παντοδυναμίας του, ήταν συνειδητή του όμως επιλογή να επιμείνει για δεύτερη και Τρίτη θητεία στο Δήμο Αγρινίου, ύστερα ως νομάρχης…

Όσον αφορά την κριτική προς την κυβέρνηση, ο κ. Σώκος τόνισε πως συχνά αυτή γίνεται για λόγους προσωπικής σωτηρίας, πολιτικής εννοείται, από ανθρώπους που ο ίδιος χαρακτήρισε «τσάμπα μάγκες», καλώντας τους να αναρωτηθούν τι θα συνέβαινε στη χώρα αν δεν υπήρχε ο «μακράς πνοής ηγέτης για όλη την Ευρώπη Γιώργος Παπανδρέου», χάρη στον οποίο δημιουργήθηκε ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης για όλες τις αδύναμες χώρες της Ευρώπης. Κάνοντας δε τη σύγκριση, ο κ. Σώκος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι ο προηγούμενος πρωθυπουργός ακολούθησε καταστροφική πολιτική και «δραπέτευσε» στο τέλος, …χωρίς ακόμη να έχει βρει το σθένος να μιλήσει και να απολογηθεί.

Ο πρώην νομάρχης μίλησε ασφαλώς και για το έργο του στη Νομαρχία Αιτ/νίας, δηλώνοντας υπερήφανος γι’ αυτό και κυρίως για τα 180 χιλιόμετρα νέων δρόμων που κατασκευάστηκαν επί των ημερών του. Στο σχετικό με τα χρέη ερώτημα εξήγησε πως απ’ το 2008 ξεκίνησαν οι περικοπές των εσόδων και πως αναπόφευκτα θα υπήρχαν χρέη όταν, βάσει προϋπολογισμού, η νομαρχία δημοπρατούσε έργα έξι εκατομμυρίων ευρώ και τελικά χρηματοδοτούνταν με δύο εκατομμύρια.

Μίλησε ακόμη για εκατοντάδες αναθέσεις, απλήρωτες βέβαια, που βρήκε όταν ανέλαβε τη Νομαρχία και δεν αναγνώρισε, αλλά και για τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών, σημειώνοντας ότι… κακώς δεν υπολογίζονται και τα ανεκτέλεστα έργα του ΕΣΠΑ που εκτινάσσουν, αν προστεθούν, το χρέος στα 100 εκατ. ευρώ! Με έμφαση σχολίασε συγχρόνως και την μη χρηματοδότηση απ’ το κράτος για τα εντελώς απαραίτητα έργα πολιτικής προστασίας.

Ο κ. Σώκος επισκέφθηκε εκτάκτως χθες την Αιτ/νία λόγω της έλευσης του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χάρη Καστανίδη για την ίδρυση του Εφετείου, εξέλιξη για την οποία ο ίδιος είχε την προσωπική του συμμετοχή και τους αγώνες ετών φυσικά. Εξέφρασε έτσι την ικανοποίησή του για την ίδρυση του Εφετείου και απαντώντας σε σχετικό σχόλιο για το πολιτικό κόστος, είπε πως… είναι λάθος αυτή η προσέγγιση διότι, απ’ την άλλη πλευρά, υπάρχει και το πολιτικό όφελος!

Πηγή: Εφημερίδα «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο