Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Οι Αιτωλοακαρνάνες της Πάτρας τιμούν την έξοδο του Μεσολογγίου


Ο Σύλλογος των Αιτωλοακαρνάνων Πάτρας «Κοσμάς ο Αιτωλός», όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα τελέσει εκδηλώσεις, της 185ης Επετείου της Ηρωϊκής Εξόδου της φρουράς της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, που θα γίνουν την 10η Απριλίου 2011 στην Πάτρα, στα πλαίσια εορτασμού, μνήμης και απότισης τιμής των ηρωικών Εξοδιτών, σ’ όλη την Ελλάδα...


Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είναι:

1. ΩΡΑ 10.00 – 10.30 π.μ. Επιμνημόσυνο δέηση στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών Μαιζώνος 103,

2. Επίκαιρη ομιλία 12 περίπου λεπτών με τον πρόεδρο του Συλλόγου καθ. κ. Γιάννη Πορφύρη

3. Θα ακολουθήσει αμέσως ιερά πομπή από Μητροπολιτικό Ναό έως το Μνημείο Πεσόντων στην Πλατεία Ολγας, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνος δέηση και κατάθεση στεφάνων δόξης από Στρατιωτικές, Πολιτικές Αρχές και φορείς της Πόλης μας.

4. Η εκδήλωση θα κλείσει με τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Υμνου.

Τελετάρχης των εκδηλώσεων ορίστηκε το μέλος του συλλόγου μας κ. Χρήστος Δελημάρης.

Παρακαλούμε να λαμπρύνετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μας, καταθέτοντας και στεφάνι δόξης κατά το τηρούμενο πρωτόκολλο. (Για πληροφορίες κ΄ συνεννόηση, τηλεφωνήσατε: κ. Γιάννη Πορφύρη τηλ. 6974438311). Η προμήθεια στεφάνων θα γίνει με τη φροντίδα των καταθετών.

ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΕΞΟΔΙΤΩΝ, ΣΑΝ ΑΕΡΑΚΙ ΘΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΘΩΠΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ!!! ΘΑ ΤΟΥς ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΙΤΑΝΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΔΕΗΣΗ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ, Σ' ΟΛΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ........ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΜΑΜΕ!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο