Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πραγματοποιήθηκε το Συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων στη διασταύρωση των Φυτειών (κόμβος Κουβαρά)

Συμβολικός αποκλεισμός της Ε.Ο. στον κόμβο του Κουβαρά
Συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων έγινε χθες Τρίτη 12 Απρίλη και ώρα 11 το πρωί στη διασταύρωση Φυτειών (Κόμβος Κουβαρά). Η κινητοποίηση αυτή έγινε στα πλαίσια του πανελλήνιου συντονισμού που κάνει η ΠΑΣΥ και συμμετέχουν ομοσπονδίες αγροτοκτηνοτροφικές σ’ όλη την Ελλάδα...

 Παρών ήταν και ο βουλευτής Αιτ/νίας του ΚΚΕ κ. Νίκος Μωραΐτης. Ο δρόμος στον κόμβο με την Ιόνια Οδό έκλεισε χθες στις 11:45. Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο αυτό δεν ήταν πολύ μεγάλη. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έχουν τις εξής βασικές διεκδικήσεις:

Μέτρα προστασίας από εισαγωγές και παράνομες ελληνοποιήσεις και ενόψει του Πάσχα.
Θεσμοθέτηση ικανοποιητικών κατώτερων εγγυημένων τιμών και επιδοτήσεων για τα γεωργικά και ζωοκομικά προϊόντα. Τιμές σε γάλα: 1,30 ευρώ /κιλό για το πρόβειο γάλα, 0,85 ευρώ /κιλό για το γίδινο γάλα, 0,50 ευρώ /κιλό για το αγελαδινό γάλα. Τιμή στο κρέας: 8 ευρώ /κιλό σε αρνί και κατσίκι, 6 ευρώ /κιλό στο βοδινό κρέας.
Μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια και αφορολόγητο πετρέλαιο.
Επιδότηση των ζωοτροφών για τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και μέτρα ενίσχυσης για αύξηση της κτηνοτροφικής παραγωγής.
Κανένας πλειστηριασμός μικρομεσαίας κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και διαγραφή των χρεών. Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ.
ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας για την πλήρη ασφάλιση ζωικής και φυτικής παραγωγής και του κεφαλαίου.
Άμεση πληρωμή της επιστροφής του Φ.Π.Α., πληρωμή για τα εξισωτικά και βιολογικά.

Εκτός από αυτά υπάρχουν πολλά άλλα αιτήματα δευτερεύοντα, το ίδιο όμως σημαντικά. Στο συλλαλητήριο ήταν αγρότες και κτηνοτρόφοι απ’ όλο το νομό. Απ’ το Ξηρόμερο, το Βάλτο, το Αγρίνιο, τη Μακρυνεία, από την περιοχή του Μεσολογγίου και της Αμφιλοχίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο