Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Ν. Καραπάνος: «Να ακυρωθεί η κατάργηση του Γυμνασίου Μαλεσιάδας»



Στο ζήτημα της συγχώνευσης σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επανέρχεται με δήλωσή του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Καραπάνος με αφορμή τις διαμαρτυρίες γονιών και μαθητών του γυμνασίου Μαλεσιάδας για την κατάργησή του.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπ. Παιδείας το γυμνάσιο της Μαλεσιάδας συγχωνεύεται με αυτό του Εμπεσού κάτι που πρακτικά συνεπάγεται καθημερινή μετακίνηση σε ένα επικίνδυνο δρόμο για τους δεκάδες μαθητές του σχολείου...


 
Στη δήλωσή του επίσης ο κ. Καραπάνος ζητά την ενεργοποίηση των θεσμικών παραγόντων της περιοχής (βουλευτές, τοπική αυτοδιοίκηση) για την ακύρωση της συγχώνευσης.

Συγκεκριμένα τονίζει:

«Επανερχόμενος στο ζήτημα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων θεωρώ υποχρέωση μου να υπογραμμίσω την αδράνεια που έχουν επιδείξει οι θεσμικοί παράγοντες, σχετικά με την κατάργηση του Γυμνασίου Μαλεσιάδας.
Δυστυχώς παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των μαθητών και των γονιών των δεκάδων μαθητών του σχολείου κανένας δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλία, ώστε να αναθεωρηθεί η πρόταση για συγχώνευση του γυμνασίου Μαλεσιάδας με αυτό του Εμπεσού.
Για τους γνωρίζοντες το οδικό δίκτυο της περιοχής, η πρόταση αυτή ισοδυναμεί, με «κούρσα θανάτου» για τους μαθητές ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο…
Μια κατάσταση που δεν έλαβαν καθόλου υπόψη τους αυτοί που πρότειναν τη συγχώνευση αλλά και οι «τεχνοκράτες» των Αθηνών που την αποδέχτηκαν…
Έστω και την ύστατη ώρα θα πρέπει να αναληφτεί πρωτοβουλία, ώστε να ακυρωθεί αυτή η πρόταση, η οποία πέρα των κινδύνων που προκαλεί για τους μαθητές λειτουργεί  και αντιαναπτυξιακά για την περιοχή.
Και λειτουργεί αντιαναπτυξιακά διότι τη δεδομένη χρονική συγκυρία αναπτύσσεται μια τάση επιστροφής στην περιφέρεια από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Όμως η έλλειψη σχολείων και αξιόλογων δομών υγείας δρα αποτρεπτικά.
Σε κάθε περίπτωση θεωρώ για το συγκεκριμένο ζήτημα την ανάγκη ακύρωσης αυτής της συγχώνευσης.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο