Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ο Μπαμπινιώτης επισκέφτηκε τη γενέτειρα του, την Μπαμπίνη Ξηρομέρου

Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης καθηγητής, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφτηκε τη γενέτειρα του, την Μπαμπίνη Ξηρομέρου, την Κυριακή 3 Απριλίου.

Ο Γ. Μπαμπινιώτης έφτασε στο χωριό λίγο πριν το μεσημέρι όπου έτυχε εγκάρδιας υποδοχής. Μαζί του ήταν η σύζυγός του, ο ομότιμος καθηγητής αρχαιολογίας Β. Λαμπρινουδάκης, ο καθηγητής Παναγιώτης Κοντός και ο Ηλίας Δρακόπουλος...
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Στο κέντρο του χωριού τους καλωσόρισαν ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Θεόδωρος Ζαρκαδούλας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου Γιώργος Γρίνος, οι εκπρόσωποι από τον πολιτιστικό σύλλογο Γιώργος Μπαρμπαρούσης, Δημήτρης Κατερινόπουλος, Σπύρος Μπενέκος και δεκάδες κάτοικοι.
 Μέσα σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Μπαμπινιώτης δέχτηκε το θερμό αγκάλιασμα του κόσμου και ακολούθησε το παραδοσιακό Ξηρομερίτικο κέρασμα σε κεντρικό Καφενείο.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, το Δημοτικό σχολείο, στο οποίο δώρισε ένα λεξικό του με ιδιόχειρη αφιέρωση και ένα αντίτυπο του βιβλίου του Διαλογισμοί, την πλατεία Ευστάθιου Γιαννακόπουλου και είδε τα σπίτια των προγόνων του και των γονέων του.
Όλοι οι Κάτοικοι της Μπαμπίνης κατευοδώσανε τον καταξιωμένο επιστήμονα που τιμά την γενέτειρα, στη συνέχεια του ταξιδιού του προς την Αθήνα, με την ελπίδα σύντομα να τον έχουνε και πάλι κοντά τους.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο