Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φοιτιών.Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φοιτιών πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μπαμπίνης «Χριστόδουλος Παμπλέκης» στα μέσα Αυγούστου. Οι περίπου 60 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους σημαντικούς αυτούς ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους.
Ο αξιόλογος αρχαιολογικός χώρος των αρχαίων Φοιτιών είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας και τα ερείπια του κάστρου της αρχαίας πόλης εκτείνονται σε μεγάλη έκταση, όπου υπάρχουν πλήθος κτισμάτων και τεχνικών έργων καθώς και νεκροταφείο.
Τα ερείπια των αρχαίων Φοιτιών, σήμερα, δείχνουν μια πόλη που έζησε και άκμασε στους κλασσικούς χρόνους. Στο εσωτερικό υπάρχουν πολλά ερείπια κτηρίων, μεταξύ των οποίων και του παλατιού. Η τεράστια και απρόσιτη ακρόπολη της πόλης ήταν στην θέση Κλειδί όπου σώζονται μεγάλα τμήματα του απόρθητου τείχους της. Επίσης στο βορειοανατολικό μέρος υπάρχει μια τεράστια δεξαμενή (στέρνα) που διατηρείται ακόμα σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και σήμερα ακόμη κρατάει νερό.
Σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης ήταν παρών και το τηλεοπτικό κανάλι ΑΧΕΛΩΟΣ TV.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο