Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ψήφισμα διαμαρτυρίας πολιτών και φορέων του δήμου Αστακού ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Πλατυγιάλι.


Ψήφισμα διαμαρτυρίας πολιτών και φορέων του δήμου Αστακού ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στο Πλατυγιάλι.

Σήμερα στις 13 Αυγούστου 2010 στην παραλία του Αστακού πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών και φορέων του δήμου Αστακού ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με πρώτη ύλη το LPG (μείγμα βουτανίου – προπανίου) από όμιλο εταιρικών συμφερόντων του κράτους του ΚΑΤΑΡ.
Την εκδήλωση οργάνωσε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ και έλαβε μεγάλης ανταπόκρισης από τους κατοίκους του Αστακού και των γύρω περιοχών οι οποίοι βλέποντας να ακυρώνονται τα σχέδια λειτουργίας του λιμανιού ως εμπορικού και διαμετακομιστικού, ένωσαν την φωνή τους με την επιτροπή αγώνα ενάντια στην δρομολογούμενη επένδυση που θα οδηγήσει στην κατάργηση του λιμανιού και την ερημοποιιση της περιοχής.
Τα μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν για το ιστορικό του λιμανιού και τα δισεκατομμύρια Ευρωπαϊκών και Εθνικών κονδυλίων που δαπανήθηκαν για την κατασκευή του. Υπενθύμισαν τις αποφάσεις των κατά περιοδους κυβερνήσεων λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα αιτήματα των πολιτών και φορέων της περιοχής του νομού για την λειτουργία του λιμανιού ως ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ. Επίσης έγινε και σχετική ενημέρωση από ειδικό επιστήμονα όσον αφορά τις επιπτώσεις, της συγκεκριμένης επένδυσης, στο περιβάλλον και μικροκλίμα της περιοχής που θα υποστεί ριζικές αλλαγές αν αυτή γίνει πραγματικότητα καθώς και στην επιβάρυνση της υγείας των πολιτών!
Μετά από τον διάλογο με τους συγκεντρωμένους πολίτες και φορείς η ΑΞΙΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ ΑΣΤΑΚΟΥ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ – ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ ΠΥΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΝΟΤΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ (Είναι ελεύθερη ζώνη) ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ 2545/97 η οποία δεν επιτρέπει την εγκατάσταση μονάδων υψηλής όχλησης και επικινδυνότητας .

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ :
• Να ακυρωθεί τώρα η δρομολογούμενη θανατηφόρα
ηλεκτροπαραγωγική επένδυση του ΚΑΤΑΡ με πρώτη ύλη το LPG στο ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙ
• Να μην ξαναπροταθει από τις κυβερνήσεις και από κανένα ιδιώτη επενδυτή η εγκατάσταση τέτοιων θανατηφόρων επενδύσεων
• Να μην αλλάξει ο χαρακτήρας του λιμανιού και της ΒΙΠΕ και να ακυρωθούν τα όποια σχέδια για μετατροπή των εγκαταστάσεων σε κέντρο ηλεκτροπαραγωγής με καύση επικίνδυνων αέριων – ορυκτών ή σκουπιδιών.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
• ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΑΥΤΗΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΑΣ.
• ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
• ΟΔΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΥΓΙΑΛΙΟΥ – ΠΑΡΑΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ
ΛΙΜΑΝΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ – ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟ

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ.

ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ
ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
6977429865 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΟΛΗΣ
6972228484 ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ
6972536616 ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΝΤΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο