Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΕΝΤΗΣ: Ξανά κάλεσμα για τη συγκρότηση ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης στο Δήμο Ξηρομέρου ενόψει των εκλογών της 26ης Μαΐου

           Ο Γιώργος Ζαρέντης, δημοσιογράφος, πρώην εκδότης της εφημερίδας "Αιτωλοακαρνανική Παρέμβαση", απο την Παπαδάτου Ξηρομέρου, μετά την πρώτη ανοικτή επιστολή (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) απευθύνει και δεύτερο κάλεσμα συμπόρευσης στις δημότισσες και σε όλους τους δημότες του Δήμου Ξηρομέρου, εν όψη των Δημοτικών εκλογών και συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Ανοικτή Επιστολή Νο 2 ΚΑΛΕΣΜΑ
για τον
ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Φίλες και Φίλοι του Δήμου Ξηρομέρου
         Ευχαριστώ, κατ αρχάς, όλες και όλους που διέθεσαν χρόνο για να διαβάσουν ή να μελετήσουν την πρώτη ανοικτή επιστολή όπως επίσης και όσους σχολίασαν την κίνηση και το κείμενο. Ευχαριστώ όμως ξεχωριστά αυτές και αυτούς που ενστερνίστηκαν τις αγωνίες που διατυπώθηκαν και συμφωνούν με την πρωτοβουλία διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα της ύπαρξης μιας άλλης επιλογής για το εκλογικό σώμα. 
       Χρέος θεωρώ, προς αποφυγή παρανοήσεων, την διευκρίνηση κάποιων απόψεων που διακινήθηκαν με την προηγούμενη Ανοικτή Επιστολή – Κάλεσμα μέσω του διαδικτύου καθώς και του εντύπου που μοιράστηκε, σε μικρή όμως κλίμακα.
Και πάνω σ αυτά αναλυτικότερα:.........



1.-Το κάλεσμα απευθύνθηκε σε όλες και όλους που δεν έχουν πάρει θέση στους συνδυασμούς ή για τους συνδυασμούς που ανακοινώθηκαν.
     Το κάλεσμα απευθύνεται σε αυτές και αυτούς που βρίσκονται στο “λεγόμενο κενό” που υπάρχει. Το πλειοψηφικό κατά την γνώμη μου κενό. Δηλαδή σε αυτόν τον πληθυσμό του εκλογικού σώματος στο Δήμο που δεν εμπνέεται από τα υπάρχοντα σχήματα και αναζητά το διαφορετικό, το κάτι παραπάνω και κάτι παραπέρα από τα γνωστά, από τα δοκιμασμένα και τα ίδια. Τα Ίδια πρόσωπα με τον Ίδιο ρηχό λόγο και τον Ίδιο τρόπο, για τα Ίδια θέλω και τις ίδιες επιδιώξεις.

2.-Το κάλεσμα επίσης, είχε μια χαρακτηριστική σαφήνεια ως προς το ότι:
     Ήταν και είναι μια Πρωτοβουλία για Συνάντηση – Συζήτηση- Συμφωνία- Απόφαση και Δράση με όλες και όλους αυτούς που έχουν την διάθεση να συμμετάσχουν και την όρεξη να εργαστούν για την εκ βάθρων “ριζική”, αλλαγή σε ότι αφορά τον τρόπο άσκησης της “εξουσίας” και των ζητούμενων για κάθε δημοτική ενότητα και κάθε χωριό ξεχωριστά και ενωτικά. 

Συνδημότισσα και Συνδημότη
     Το διαφορετικό και υγιές, το ειλικρινές και δίκαιο που ζητώ να αντιπροσωπεύσει ένας νέος συνδυασμός, ξεκινάει από τον τρόπο της συγκρότησης του. 
     Εδώ, δεν υπάρχουν προ συνεννοήσεις, δεν υπάρχουν μοιρασιές, δεν υπάρχει ιδιοτέλεια.

       Ο Δήμος Ξηρομέρου δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρηθείτε “Μπίζνα”, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελεί χώρο για την ικανοποίηση υπαρξιακών αναγκών και εγωιστικών ατομικών προβολών.
      Απορρίπτοντας κάθε είδους μυστικοπάθεια και τις συνήθεις εν κρυπτό συναντήσεις, μιλάμε ανοικτά, δημόσια και καθαρά όπου και αν βρεθούμε.
    Απορρίπτοντας τα προσωπικά καλέσματα -“παρακάλια”, θέλουμε και επιδιώκουμε με τον τρόπο αυτό η συμμετοχή να αποτελεί επιλογή και πρωτοβουλία των ενδιαφερόμενων που συμφωνούν για την αναγκαιότητα που αναδεικνύεται στο κάλεσμα.
     Απορρίπτοντας κάθε είδους συνεργασία “συναλλαγή” με άτομα που δρουν στην κεντρική ¨εξουσία¨ είτε είναι βουλευτές, είτε με άλλη ιδιότητα καλούμε όλες τις δημοκρατικά συγκροτημένες πολιτικές ομάδες του Δήμου να υποστηρίξουν την προσπάθειά αυτή και να συμμετέχουν.
              Αποκλείοντας οποιαδήποτε σκέψη χρηματοδότησης της προσπάθειας αυτής, κλείνουμε το δρόμο στην κάθε είδους εξάρτηση και παρέμβαση που δημιουργείται με τέτοιου είδους “σχέσεις¨, στην διοίκηση του Δήμου και στις αποφάσεις.
       Βέβαια με αυτά, περιορίζουμε και τον χώρο δράσης, βάζοντας τους απέναντι, όλους αυτούς και αυτές, απλοχέρηδες και οσφυοκάμπτες που βλέπουν τις εκλογές ως ευκαιρία για αρπαχτές αδιαφορώντας για τις συνέπειες που δημιουργεί η στάση αυτή στο παρόν και το μέλλον του Δήμου και στους δημότες.

Φίλες και Φίλοι
         Αν θέλουμε πραγματικά να ξεπλύνουμε τις ντροπές του παρελθόντος, να ανακτήσουμε την “χαμένη” Αξιοπρέπεια και να χτίσουμε ξανά την Εμπιστοσύνη μεταξύ μας ως δημότες του Δήμου Ξηρομέρου, ο τρόπος που πρέπει να πορευτούμε είναι ένας και μοναδικός. Να γίνει η απογοήτευση θυμός, και η καταπιεσμένη λογική σκέψη να γίνει λόγος και πράξη. Ας πάρουν την απόφαση να ενεργοποιηθούν, βγαίνοντας από τη γαλήνη της αποστασιοποίησης, τουλάχιστον 50 άτομα από τα πάρα πολλά που κοσμούν τον Δήμο μας και να παρουσιάσουμε όλοι μαζί ένα 5ετές πρόγραμμα με:
ΟΡΑΜΑ / ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ/ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ/ ΑΝΙΔΕΙΟΤΕΛΕΙΑ

        Ένα πρόγραμμα για όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα, για όλες τις κοινότητες του Δήμου. Ένα πρόγραμμα που θα ανεβάσει το Δήμο στα σκαλοπάτια της ανάπτυξης και θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο και μέσον την κάθε οικογένεια για να έχει δραστηριότητα και αξιοπρεπή διαβίωση.
       Σε μια Ελλάδα της κρίσης, μπορεί, ο Δήμος Ξηρομέρου να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Μπορεί να ανέβει σκαλοπάτια ανάπτυξης, οικονομικής και πολιτισμικής με άτομα που μπορούν και βλέπουν πιο μακρυά, που μπορούν να φτάσουν εκεί και να αντλήσουν απ τις πηγές... Έχουμε πολλά πλεονεκτήματα για να τα πετύχουμε όλα αυτά, αλλά, έχουμε και ένα μεγάλο μειονέκτημα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να επικαλούμαστε για την “περίφραξη” κομματικών υποστηρικτών\ ψηφοφόρων, ούτε την όποια Δεξιοσύνη μας, ούτε την όποια Αριστεροσύνη μας. Είναι ρηχό, άκαιρο, και πολύ φτωχό επιχείρημα.
     ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ!!! Άτομα με θέληση και δυνατότητες υπάρχουν υπάρχουν παντού.

        Πιθανά να φαίνονται κάπως προχωρημένα και παράτολμα τούτα τα λόγια σε σχέση με τα κρατούντα στην περιοχή. Και επειδή, δεν πετάω στα σύγνεφα, γνωρίζω καλά πως είναι δύσκολο να πάρει σάρκα και οστά τούτο το κάλεσμα, τούτη η πρωτοβουλία. 

Παρ όλα αυτά όμως, έχει την πρέπουσα αποδοχή και πολλές πιθανότητες.

Να είστε καλά και καλή Σαρακοστή

Γιώργος Δ. Ζαρέντης
email: zarentisgeorge@gmail.com
messenger
Τηλ: 6974 130094



6 σχόλια:

  1. Τράβα λαλαμ σπίτις λες ότι έχουμε την όρεξη σου.οποιως κ.....χαλεβ δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς Ανώνυμο:
      Αγαπητέ, σ ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα, και όχι μόνο, όλοι οι πλανήτες και οι αστέρες έχουν όνομα.Στον δε πλανήτη γη, δεν υπάρχει Τίποτα, μα τίποτα χωρίς όνομα. Αυτό είναι μία πρόοδος του Ανθρώπου που σημειώθηκε στο πέρασμα των αιώνων.
      Εκτιμώ δε, πως όλοι οι άνθρωποι είναι περήφανοι για το όνομα που φέρουν και το αναφέρουν σε κάθε περίπτωση.
      Κατά τα άλλα θέλω να σε ευχαριστήσω για την συμβουλή σου. Ξέρεις όμως, σπίτι μου και από κει επικοινωνώ και μαζί σου. Δεν ήρθα ούτε στο καφέ να σε κεράσω, ούτε στο σπίτι σου έστειλα κάποιον να σε (πρασκαλέσω).
      Απλά, όπως έχω μάθει να συμμετέχω στα κοινωνικά και πολιτικά θέματα του Δήμου και της Χώρας, απεύφθηνα ένα κάλεσμα προς #συγκεκριμένους# αποδέκτες.
      Το κάλεσμα, επίσης, δεν αποτελεί συνέχεια αυτού που υπονοείς. Είναι μια φωνή αγωνίας... για τις χαμένες ευκαιρίες.
      Αν εσύ είσαι ικανοποιημένος με τα, στα τον Δήμο τεκταινόμενα, αναρωτιέμαι το γιατί, να χάνεις πολύτιμο χρόνο διαβάζοντας τα δικά μου καλέσματα. Αν δε, το αξίωμα του δημάρχου φαντάζει στο μυαλό σου σαν κάτι πολύ τρανό, θα σου έλεγα να ανέβεις σε ένα ρετιρέ και να δεις τον κόσμο από κει, έστω για λίγο...
      Νά είσαι καλά και σ ευχαριστώ,!
      Καλή μέρα να έχεις

      Διαγραφή
  2. Κύριε Γιώργο Ζαρέντη !
    Το συνεχές ενδιαφέρον σας για το καλό και την πρόοδο της κοινωνίας του δήμους μας συμβάλλει κατά την άποψή μου περισσότερο, στην ανιδιοτελή προσπάθεια για πολιτική αλλαγή στο δήμο μας στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές το Μάιο του 2019.
    καλό σας βράδυ !
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Σπύρο
      Σ ευχαριστώ θερμά που μελέτησες τις δημόσιες επιστολές μου, όπως επίσης και για τα θετικά σχόλια σου. Γνωρίζω καλά πως, είναι δύσκολα, όλα αυτά που γράφω, για τον τόπο μας και την νοοτροπία που κυριαρχεί. Αλλά... κάποιος έπρεπε και πρέπει να μιλήσει και με ανοικτά χαρτιά. Δεν το είδα από κανένα και πήρα την πρωτοβουλία. Να είσαι καλά Σπύρο

      Διαγραφή
  3. Εμπαινε γιωργο αλλα στου κουφου την πορτα οσο θελεις βροντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δέν είναι τίποτα δύσκολο και ακατόρθωτο.
    Το Μαη του 19 με την δημοκρατική ετυμηγορία της τοπικής μας κοινωνιας θα ανοίξει ο δρόμος για την πολιτική και κοινωνική προκοπή,
    Ενότητα και ανιδιοτελή ηθική και κοινωνική αλληλεγγύη απαιτείται μεταξύ μας ως άνθρωποι.
    Πολιτική αισιοδοξία λοιπόν.
    Καλησπέρα Μας!
    Σπύρος Ν. Γιαννέλης
    Αρχοντοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο