Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

ΓΕΦΥΡΑ ΠΕΡΑΤΙΑΣ: Eγκατάλειψη και καταστροφή!! -Με εθελοντική πρωτοβουλία ενος Ελβετού με Σέρβικη καταγωγή επισκευάζεται!!

Υποκλινόμαστε στο φίλο!
      Πρόκειται για τον Mark Mauncovic. Είναι Ελβετός με Σέρβικη καταγωγή. Δουλεύει από αγάπη και μεράκι, αφιλοκερδώς. Η Γέφυρα στη Περατιά ήταν σε πλήρη εγκατάλειψη με ξύλα σπασμένα, κουπαστές ξηλωμένες, άβαφη. Μετά από περιπέτειες έπεισε τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας να αγοράσει τα υλικά και ο ίδιος με υπομονή και μαεστρία, έχει σχεδόν αντικαταστήσει τα σαπισμένα ξύλα της βάσης και θα συνεχίσει με την κουπαστή.
       Όταν οι άλλοι στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας επιδίδονται σε γιορτές αλόγων, πρατίνας, κουλουράκια και πίτες, ο εθελοντής φίλος Mark αντιστέκεται στα σημεία των καιρών και δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του και την άδολη προσφορά του στο τόπο μας. 
Παράδειγμα προς μίμηση και άξιος επαίνου. 
Μπράβο Mark!

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΗΤΑΝ η πεζογέφυρα στην Περατιά:


Δείτε φωτογραφίες πόσο πανέμορφη ήταν η Γέφυρα μόλις πρωτοφιάχτηκε:
(ευχαριστούμε το φίλο απο την Περατιά)....


******************           

          Όλοι  γνωρίζουμε την ξύλινη γέφυρα στα Διαβασίδια. Την χρησιμοποιούμε για να περάσουμε απέναντι στη παραλία. Είναι πολυφωτογραφημένη. Στην εποχή της ήταν πεντάμορφη. Με τα χρόνια και την έλλειψη συντήρησης έχει σχεδόν καταστραφεί. Τελευταία μόνο πηδώντας εδω κι εκεί, μπορούσες να την διασχίσεις.
     Η γέφυρα όπως είναι γνωστό, κατασκευάστηκε από τον Δήμο  Ακτίου Βόνιτσας. 
           Χτες το απόγευμα η Μίρκα Ζακυνθινού ανακάλυψε πως η γέφυρα επισκευάζεται με γοργούς ρυθμούς. Αυτό από μόνο του είναι ένα καλό νέο. Αν σ’ αυτό προσθέσουμε πως την επισκευή της γέφυρας εκτελεί ένας άνθρωπος μόνος του και μάλιστα όχι ντόπιος, τότε το πράγμα γίνεται ξεχωριστό, σπάνιο και άξιο επαίνου και προβολής.
     Πρόκειται για τον Mark Mauncovic. Είναι Ελβετός με Σέρβικη καταγωγή. Δουλεύει από αγάπη και μεράκι, αφιλοκερδώς. Μετά από περιπέτειες έπεισε τον Δήμο Βόνιτσας να αγοράσει τα υλικά και ο ίδιος με υπομονή και μαεστρία, έχει σχεδόν αντικαταστήσει τα σαπισμένα ξύλα της βάσης και θα συνεχίσει με την κουπαστή.................



     Όπως μας είπε η Μίρκα, τα μικρά κομματάκια ξύλου που περισσεύουν, τα συγκεντρώνει και θα κατασκευάσει ένα καλαθάκι για τα σκουπίδια.
         Μας εντυπωσίασε η ενέργεια του καλού μας φίλου. Τις αξίες που κομίζει ο «ξένος» φίλος, τις έχουμε ξεχάσει. Έχουμε ένα πανέμορφο νησί, ευλογημένο από τη φύση και το καταστρέφουμε, το βρωμίζουμε το καταπατούμε, αφού το αρμέγουμε και το πουλάμε κανονικά.
        Δεν γνωρίζουμε τον άνθρωπο, αλλά είδαμε μέσα από τις φωτογραφίες της Μίρκας το αποτέλεσμα των πράξεων του. Μπορούμε όμως να συμπεράνουμε, πως για τις χώρες καταγωγής του, οι πράξεις του είναι «συνηθισμένες». Έχουμε γνωρίσει πολλούς σαν αυτόν, εδώ, αλλά και στις πατρίδες του. Γαλουχήθηκε, μεγάλωσε, διδάχτηκε, να σέβεται και να αγαπά τον δημόσιο χώρο, την δημόσια περιουσία, να προστατεύει, να χτίζει και όχι να καταστρέφει. Έμαθε πως η καταστροφή κτιρίων, δρόμων, κοινόχρηστων χώρων, συγκοινωνιών δεν είναι επαναστατική αλλά κολάσιμη πράξη.
       Πολλές σκέψεις μας ξύπνησε ο άγνωστος φίλος. Κυρίως μας έδωσε αισιοδοξία, πως δεν έχουν χαθεί όλα, έστω κι αν το μήνυμα έρχεται από μακριά….

Υποκλινόμαστε στο φίλο!






Πηγή: http://aromalefkadas.gr/

19 σχόλια:

  1. Αφού ο Δήμαρχος Αποστολάκης την άφησε στο έλεος του θεού,ήρθε ο Ελβετός να την φτιάξει .Ένα στολίδι που έφτιαξαν οι προηγούμενοι το άφησαν να καταστραφεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η τακτικη σας κυριε xiromeriti να ασχολειστε με το χορταρι ωστε να μην εστιαζουμε στο λιβαδι δεν εχει και πολυ περαση να ξερετε. αναθεμα κι αν την εχετε δει ποτε αυτη την γεφυρα απο κοντα και ποιος λογικος ανθρωπος θα σπαταλουσε χρηματα να την επισκευασει. τι χρησιμοτητα εχει για τους δημοτες εστω και τους τουριστες. απλως βρεθηκε ενας που του αρεσε και την εφτιαξε κι εγω με την ιδια λογικη μπορω να παω στο βουνο και να επιδιορθωσω μια παλια γεφυρα ετσι μου αρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η είσαι βαθιά νυχτωμένος ή είσαι κολλητός του Αποστολάκη. Τώρα τους κατοίκους της Περιοχής,Τους Λευκαδιτες και τους τουρίστες Ν ήταν μια τυχαία γέφυρα .

      Διαγραφή
  3. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΓΕΦΥΡΑ ΑΚΟΜΑ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O SOLDATOS KATI EKANE O APOSTOLAKIS EINAI MONO MASA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η περατια δυστυχως ξεχασμενη απο την δημοτικη αρχη αποστολακη στην πλαζ αυτη οι λευκαδιτες και ευρωπαιοι ειναι τρελαμενοι και ο δημος μας για λιγο χρωμα μας αφηνει να μας κοροιδευουν τα διαφορα λευκαδιτικα σαιτ καδονι απο την γεφυρα στον κ@λο σας λειπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γράψε και πος τα υλικά τα βάζει ο Δήμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά κάνει ο εθελοντισμός και κόβει το μεροκάματο του δήμαρχο θα έβγαζε κανένα 12000 ευρώ απευθείας τον πρόλαβε ο σέρβος. Παντελή ο Καραγιάννης φταίει που ανακάτεψε τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εσεις που να μιλατε μονο ξερετε για αναθεσεις γιατι αυτο σας καιει για απαντηστε μου τι θα γινοταν αν απο αυτη τη γεφυρα επεφτε καποιος η ενα παιδι και χτυπαγε? ποιος θα ετρεχε εσεις? για να γινει κατι πχ αυτη η γεφυρα υπαρχουν καποια στανταρ κατασκευης και ασφαλειας. κανονικα εγω αν ημουν δημαρχος θα ειχα αποκλεισει την προσβαση σε αυτη για λογους ασφαλειας. οποτε φιλε με την εμμονη σου τα 12.000 μπορει να ειναι και λιγα για την ανακατασκευη αυτης της γεφυρας ωστε να συμμορφωνεται με διεθνης και ευρωπαικους κανονισμους για την ασφαλεια. δεν λεω καλη ειναι να την κοιτας απο μακρια αλλα σε καμια περιπτωση δεν θα αφηνα ανθρωπο πανω εκει. ο τουριστας ο ανθρωπος θελει να την επισκευασει δεν του το απαγορευσε κανεις αλλα δεν πηρε και επισημα την αδεια κανενος φανταζομαι. αν γινει κατι ποιος θα φερει ευθυνη? το να μιλανε καποιοι για εγκαταληψη ειναι απλως τραγικο εδω μιλαμε για ασφαλεια η εγκαταληψη σας μαρανε? οι λευκαδιτες αν εχουν αυτοι τα χρηματα που θα χρειαστουν για την ανακατασκευη της γεφυρας ας την επισκευασουν. ο δημος φανταζομαι εχει αλλες προτεραιοτητες που ειναι πιο σημαντικες να καλυψει πρωτα και μολις καλυφθουν αυτες τοτε μπορει να προχωρησει και στην ανακατασκευη της γεφυρας δεν συμφωνειτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΟΛΗ Η ΠΕΡΑΤΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ KITE SURF ΑΣΧΕΤΟΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΑΤΙΑ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΟΛΔΑΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΨΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. φραδελο σουβλακια και ψητα ειναι το οραμα σου και κανενα γρεκι καθαρισμα με το τζισιμπι εσυ τζεφριε που σε στηριξε το χωριο τι λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν του αγοράζουν υλικά, να έρθει να φτιάξει και την ξύλινη γέφυρα στη χώρα;;:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο τζεφριος τη να πει συμφωνεί με ότι του λέει ο καριολης,αλήθεια ρε παιδιά εσείς που βρίσκεστε στα δημοτικά συμβούλια έχει ανοίξει το στόμα του ποτέ ;Ας μου απαντήσει κάποιος Πάντος προεκλογικά τον άκουσα να μιλάει δεν είναι μουτος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Περίμενε εσύ 10:31μ.μ., στη χώρα δημοπρατείται η πεζογέφυρα για Αγία Παρασκευή. Άσε τις ειρωνίες. Όσο για τον ξένο, τσαντιστηκατε εσείς οι σχολιαστές γιατί αυτός έκανε εθελοντισμό, κι εσείς διώχνετε την ευθύνη από πάνω σας και τα ρίχνετε στο δήμο. Ότι και να σχολιάσετε γράφοντας αρλουμπες, δε θα καταφέρετε τίποτα. Τα έργα ξεκινούν. Ο Κάρυ για αυτά τρέχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμεις οι Περατιανοι ειχαμε γεφυρα πολυ πριν ο Καρυ θελει να φτιαξει ιδια στην Βονιτσα που διαβαζαμε πριν καιρο και μας την κατεστρεψε απο ελλειψη συντηρησης 4 χρονια τωρα...εδω δεν συνδεει τα φωτα που αφησε ο Σολδατος στην διασταυρωση Κρεμμυδι λες και ειμαστε απο αλλο θεο αλλα κυριε καρυ οπως σε φωναζουν στο χωριο σου ελα την κυριακη των εκλογων να μας μετρησεις εμεις σε βγαλαμε εμεις θα σε μαυρισουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. ΑΥΤΗ ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΟΝΙΟ? ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΔΟΤΟΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΥΡΑΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκατό μέτρα περιπάτου και μετά μπάνιο μέσα σε ενα θαυμάσιο θαλάσσιο περιβάλλον που φεύγουμε απο Λευκάδα για να το απολαύσουμε και τα τελευταία χρόνια το περνούμε με κίνδυνο.Κύριε Δήμαρχε αν μπορείτε κάντε κάτι αν αυτό το τοπίο ήταν της Λευκάδας σίγουρα θα ήταν παράδεισος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τράβα για ύπνο ρε εσύ και η Λευκάδα σου σας είδαμε και σας βρωμιάρηδες, από τη γέφυρα και μετά θες μάσκα οξυγόνου από την βρωμιά σας

      Διαγραφή
  17. Ο τζεφριος παραμηθιαζε τον κόσμο πρίν της εκλογές ότι θα ανοίξει ξενοδοχείο και θα βάλει κόσμο για δουλίτσα; στης επόμενες τη θα ανοίξεις τζεφριε για να τοποθετήσεις κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο