Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Η δημοσιογράφος κα ΕΛΙΝΑ ΜΑΚΡΗ απαντά στον κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΪΚΟ σχετικά με την έρευνα για το νερό στον Αστακό

          Η δημοσιογράφος κα Ελίνα Μακρή απο το Βερολίνο, που έκανε την εξαιρετική έρευνα για το νερό στον Αστακό(ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) η οποία πρωτοδημοσιεύθηκε στο ypaithros.gr, απαντά στον κ. Παναγιώτη Στάϊκο με αφορμή το δημοσίευμα του: "Ο καρκίνος, ο αμίαντος, το κάπνισμα, η Δημόσια Υγεία και η καταλληλότητα του πόσιμου νερού του Αστακού" (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Όλη η απάντηση της κας Ελίνας Μακρή αναφέρει τα εξής:

Βερολίνο, 26 Νοεμβρίου 2017    

    Κύριε Στάικε, είμαι η Ελίνα Μακρή, που έκανε την έρευνα για το νερό του Αστακού, που πρωτοδημοσιεύτηκε στις 14.11.2017 στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα και αναδημοσιεύτηκε από το Xiromero news στις 22.11.2017. 
      H επιθετική σας απάντηση με αφορμή την ερευνά μου, όχι μόνο αποτελεί άμυνα, αλλά αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πολύπλοκο πρόβλημα της χρόνιας κακοδιαχείρισης του νερού και το οποίο εξεργάστηκα με πραγματικά δεδομένα και παρουσίασα ως δημοσιογράφος με μόνο γνώμονα το κοινό συμφέρον (όπως άλλωστε μου επιβάλλει η δεοντολογική μου θέση ως δημοσιογράφου που δραστηριοποιείται στον Ελληνικό και διεθνή χώρο). Για την ερευνά μου, δεν έχω κανενός είδους σημερινό ή μελλοντικό συμφέρον, ούτε οικονομικό, ούτε πολιτικό.
  Μπορούμε άραγε να πούμε το ίδιο και για εσάς;
    Στριφογυρίζετε γύρω από το θέμα της ποιότητας του νερού, θέμα για το οποίο ΔΕΝ είστε αρμόδιος να αποφασίσετε. Υπάρχουν ειδικοί επιστήμονες του νερού, περιβαντολλόγοι και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που έχουν επανηλειμμένα τοποθετηθεί. Το ίδιο και για το θέμα των αμιαντοσωλήνων το οποίο έχω καλύψει ξεκάθαρα με την ερευνά μου. Εκτός αν θεωρείτε τον εαυτό σας Λουδοβίκο 14ο και την περίφημη εκφρασή του, "το Κράτος είμαι εγώ!"............



       Στη θέση σας ως πρώην Δημάρχος Αστακού, θα άρμοζαν πιο προσεκτικές, ίσως πιο ταπεινές τοποθετήσεις και ειδικά προς έναν πολίτη της νεότερης γενιάς των Ελλήνων, ο οποίος θα μπορούσε να σας χαρακτηρίσει ως μέρος μιας πολιτικής διοίκησης που κατέστρεψε οικονομικά τη χώρα και την ευημερία της γενιάς μου. 
        Αν θέλετε να είστε χρήσιμος προς τους πολίτες, θα περίμενε κανείς να τοποθετηθείτε επί των οικονομικών στοιχείων του ρεπορτάζ για τα οποία σιωπήσατε. Θα μπορούσατε να δώσετε στους δημότες αναλυτικά όλα τα στοιχεία για την οικονομική διαχείριση του δήμου επί δημαρχίας σας και το τι κάνατε μέχρι και με την τελευταία δημόσια δεκάρα του δήμου. 
       Όσο για την έκφραση σας "σκασμός", το αφήνω ασχολίαστο γιατί αυτός ο τρόπος επικοινωνίας δεν άπτεται της δικής μου εκφραστικής ικανότητας και κυρίως από σεβασμό προς τους αναγνώστες. 
     Τέλος, αντίθετα από εσάς, δε θα απαριθμήσω τα Διπλώματα και μεταπτυχιακά μου, παρά μόνο ένα τίτλο, της μοναδικής Ελληνίδας που τιμήθηκε για το έργο της με το Ευρωπαϊκό βραβείο Νέων Καρλομάγνος το 2012. Έχω την τιμή να είμαι η δεύτερη πολίτης της Ελλάδος μετα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που τιμήθηκε με το ίδιο βραβείο το 1978 για το έργο του για τη δημοκρατία και την ευρωπαϊκή ενοποίηση.

Ελίνα Μακρή, δημοσιογράφος.

  Η δημοσιογράφος Ελίνα Μακρή, που κέρδισε το πρώτο βραβείο Καρλομάγνου για το 2012, βραβεύτηκε από τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς.

8 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΑ ΜΑΚΡΗ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΣΤΙΣ 23-11-2017 ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ,ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΝ ΒΡΥΣΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΠΙΝΕΤΕ, ΑΝ ΨΑΞΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΜΙΣΟΣ ΑΣΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΡΝΕ ΝΕΡΟ ΠΟΣΙΜΟ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΡΙΖΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΧΡΗΣΤΟ [ΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ]ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΥΡΙΑ ΜΑΚΡΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΣΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΑΛΛΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΡΗΜΕΝΟΥΜΕ ΟΣΠΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΒΛΑΒΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα μεγαλο μπραβο για την προσωπικοτητα σου και συνχαρητηρια για τα λιγα και ουσιαστικα λογια που απαντησες στον κυριο σταικο και παλι μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αψογη απαντηση στον κυριο Σταικο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παντα εχουν να κανουν με την ΚΕΝΤΡΙΚΗ πολιτικη εξουσια που για παμπολες δεκαετιες
    με τη δικη μας ανοχη ειναι οι ιδιοι και οι ιδιοι.ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σας και για την έρευνα και για την απάντηση. Συνεχίστε με τις έρευνες στον Αστακό, έχετε να ανακαλύψετε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΚΡΗ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυρία Ελευθερία Μακρή... Κατ΄αρχάς ΕΥΓΕ για την επιστημονική σου κατάρτηση, ΕΥΓΕ για το ύφος της γραφής σου, ΕΥΓΕ στους γονείς που σε ανέθρεψαν . Νέες και νέοι σαν και σένα, μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον των σημερινών νέων επιστημόνων της περιοχής μας, αλλά και ολόκληρης της Πατρίδας μας. ΣΥΝΕΧΙΣΕ να αγωνίζεσαι γι΄αυτά που εσύ θεωρείς δίκαια, χωρίς φόβο, ΣΥΝΕΧΙΣΕ να εκφράζεσαι μ΄αυτό τον ευγενικό και απλό τρόπο που καθιστά ενήμερο τον αναγνώστη- πολίτη, αλλά και που καταδεικνύει την διαφορά της αντίληψής σου,για τα κοινά,από ΕΚΕΙΝΗΣ, ΕΚΕΙΝΩΝ που ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ "ΚΑΝ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ"..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά κυρία Μακρή που καταλήξατε μετά την έρευνα σας ;
    Να πίνουμε νερό από την βρύση και να δίνουμε και στα παιδιά μας όπως μας προτρέπει ο κύριος Σταικος ή να μην πίνουμε ;
    Εμάς αυτό μας ενδιαφέρει και όχι ή όποια αντιπαράθεση δημιουργήθηκε ή υπάρχει μεταξύ σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο