Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ο Σάκης Ρουβάς φτιάχνει μονάδα βιοαερίου στη Δυτική Ελλάδα!

Ο Σάκης Ρουβάς μπαίνει πιο δυναμικά στο χώρο των ΑΠΕ, προγραμματίζοντας δεύτερη επένδυση στο βιοαέριο στην Δυτική Ελλάδα αλλά και δημιουργώντας και Σύνδεσμο εκπροσώπησης των παραγωγών, τον ΣΠΕΒ.
Ο σούπερ σταρ της ελληνικής ποπ μουσικής έχει κάνει ήδη τις προαναφερόμενες κινήσεις, ενώ την περασμένη Πέμπτη, όπως αναφέρει το euro2day.gr επισκέφθηκε και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΡΑΕ Νίκο Μπουλαξή (φωτ.) και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν τον κλάδο του βιοαερίου, ενώ αντάλλαξαν κι απόψεις για την αγορά ενέργειας.
Τον κ. Ρουβά συνόδευε και ο Χρήστος Πετρόχειλος πρόεδρος του ΣΠΕΒ και γενικός διευθυντής της εταιρίας Kiefer που κατασκευάζει και την μονάδα του τραγουδιστή στους Σοφάδες Καρδίτσας.
Ο Σάκης Ρουβάς μέσω της εταιρίας του «SK Κτηνοτροφική Α.Ε.» κατασκευάζει στην Καρδίτσα μονάδα παραγωγής ενέργειας από βιοαέριο ισχύος 500 KW. Η δυναμικότητα της είναι η αδρανοποίηση κτηνοτροφικών αποβλήτων 20.000 τόνων ετησίως με τα οποία θα παράγεται θερμότητα, και θα χρησιμοποιείται σε υδροπονικό θερμοκήπιο της ίδιας εταιρίας. Παράλληλα, θα παράγεται και ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο θα διοχετεύεται στο δίκτυο. Η μονάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του Σεπτεμβρίου.
Στελέχη της ΡΑΕ, που συναντήθηκαν με τον Σάκη Ρουβά, επισημαίνουν πως είχαν απέναντι τους έναν επιχειρηματία, ενήμερο για τα θέματα βιοαερίου αλλά και των ΑΠΕ, ενώ οι παρατηρήσεις του ήταν καίριες.
Παράλληλα, ετοιμάζει και δεύτερη επένδυση στο βιοαέριο. Η ακριβής τοποθεσία, για την ώρα δεν αποκαλύπτεται, παρά μόνο ότι θα είναι στη Δυτική Ελλάδα.
Πηγή: euro2day.gr

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο